Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Деактивиран Facebook профил чрез фалшив Instagram акаунт

Featured Replies

Здравейте на всички!

Нов съм тук, извинявам се предварително, ако темата ми не е на правилното място.

В началото на месец Януари, рано сутринта получих няколко известия в Instagram, които гласяха, че към профила ми са свързвани и премахвани акаунти от Meta Account Center. Веднага докладвах това към Instagram и влязох да проверя какво се случва и установих, че в действителност Facebook акаунта ми е премахнат като свързан с този в Instagram. Отново го добавих и минути след това, при опит да отворя Facebook ми излиса, че акаунта ми е преустановен. Опитах да се логна и от PC и това, което виждам при опит за влизане е следното - "Преустановихме акаунта ви. Акаунтът ви е преустановен, защото вашият свързан акаунт в Instagram biencamellia664 не спазва нашите правила. Влезте в своя свързан акаунт в Instagram, за да обжалвате решението ни.”, като има два единствени активни бутона - “Изтеглете своята информация” и “Влезте в акаунта си в Instagram”. Instagram акаунта, който е упоменат в известието, очевидно не е мой и никога не съм имал достъп до него, а още по-интересното е, че такъв дори и не мога да открия, следователно, опцията “да вляза в Instagram акаунта”, който нарушава политиките и да обжалвам преустановяването на акаунта ми във Facebook - отпада. И от тук започва същинският кошмар - няма абсолютно никаква опция за реакция.

Веднага започнах да търся как мога да докладвам за тази злоупотреба и открих този формуляр - https://www.facebook.com/help/contact/260749603972907 , но след като го попълня и опитам да го изпратя, получавам съобщение за грешка с текст "Формулярът ви не може да бъде изпратен. Влезте в акаунта си във Facebook за повече информация относно това как да заявите преглед." - отново задънена улица. Писах няколко имейла и на мейлите, които са за тази цел още същият ден - [email protected] и [email protected] - и очаквано - нямам никакъв отговор.

Реших да изпробвам всички възможни опции за докладване, които се оказват само два и реших два пъти да пусна заявка за съдействие, на които получх и бланкетен отговор по имейл, гласящ следното:           

Hi,

We are unable to provide access based on the information provided in the report. If you are still experiencing trouble logging into your account, we recommend reviewing our our self-help resources for Facebook and Instagram and using the self-help recovery flows::

Facebook: 
https://www.facebook.com/help/105487009541643?ref=cr
Instagram: https://help.instagram.com/374546259294234?ref=cr

Thanks,
Meta Support”

Докладвах го от новият си временен профил, опитах да възстановя достъпа си чрез буквално всеки метод, описан в Help Center-а на Facebook - резултатът е нулев. Потърсих в интернет относно този тип “хакване” и измама и се оказва, че много хора биват измамени точно по този начин, особено последните години - свързват спам акаунт с профилите ви в платформата, които реално нарушават политиките и посредством тях, вашият профил бива деактивиран. И тъй като нямаме промяна на парола, крадене на информация, сменяне на имейл адрес, това не попадало в графата “хакване на акаунт”. Хората, които са успели да си върнат акаунтите, хакнати по същият този начин, са писали жалба до Калифорнийският прокурор. Тъй като седалището на Meta е в същият окръг, до седмица нещата са се разрешавали. Но аз, както можете да предположите, няма как да пусна жалба в US, предвид факта, че не съм гражданин на USA - опцията отпада.

Ползвах Facebook с хакнатият ми профил от 2010-та година и за първи път ми се случва такова нещо - всички възможни действия от моя страна по отношение на сигурността на профила бяха активни, но явно няма особен резултат. Изгубих достъп до бизнес страницата си, която също не мога да възстановя, работните ми групови чатове в които влязох с новият си профил, са почти нефункционални, предвид факта, че мога да връщам информация - хронология, медия и линкове само месец назад. Реших да пиша, тъй като вече наистина не виждам никакви варианти за реакция и ще се радвам, ако някой има наблюдения, да сподели.

Запомнете веднъж завинаги! Поддръжката на Фейсбук не се контролира от човек, дори при жалба, контролира се от изкуствен интелект - от бот. Той прави грешки и не може да се контролира, следователно грешките във Фейсбук не могат да бъдат поправяни. Тъй като нямате контрол над акаунта, ще пиете студена вода и започвате наново или се отказвате.
Имайте предвид, че социалните мрежи изключиха дори Доналд Тръмп! Възможно е да е деактивиран умишлено от администратор. Аз например бях приятел на русофилски профил, който ежедневно снася подправени факти, разбирай много широк мироглед под формата на фейк, че Путин казал, които подпалваха и нагнетяваха вражда срещу Украйна. Акаунтът имаше хиляди последователи и приличаше на страница или на група, защото характера му беше хипер култов. За две седмици изчезна Декември, появи се пак за няколко седмици, след което изчезна завинаги. Невъзстановим профил.

Мен например, от много клипове, които съм споделил, са ми спрели само един единствен клип от предаване по телевизията, излъчено средата на 2023-та, в който бившият шеф на НАТО казва, че вижда Русия да победи във войната с Украйна.

Изписва:

Съжаляваме, имаме проблем с възпроизвеждането на този видеоклип.

Научете повече

От което научаваш всякакви безсмислени неща, включително да проверяваш интернет връзка, Wi-Fi и прочие глупости. По-добре да го кача пак, докато изгубя профила. :) Че преди година неправомерно му лепнаха забрана и за реклама.
За разлика от този случай, където автоматично те блокират:

Получих доживотна забрана да рекламирам в Meta. Защото преподавам Python - kaldata.com

Току що си блокирах фейсбук акаунта с помоща на опит да вляза от необичайна локация , като използвах випиен. Моментално ми ограничиха акаунта и ми се включи бот и задаваше въпроси. След няколко минути ми дадоха реален човек и си написах номера на дебитната карта и човека ми разблокира акаунта. За това трябва да се внимава с випиените.

преди 1 час, Gangosa написа:

Току що си блокирах фейсбук акаунта с помоща на опит да вляза от необичайна локация , като използвах випиен. Моментално ми ограничиха акаунта и ми се включи бот и задаваше въпроси. След няколко минути ми дадоха реален човек и си написах номера на дебитната карта и човека ми разблокира акаунта. За това трябва да се внимава с випиените.

Значи, защо не посъветва човека да влезе в друг профил с VPN и така да разговаря с реален човек?! Ама че си... !

• 2 месеца по-късно...

Здравейте, имам същия проблем. Успяхте ли да си върнете профила? 

Здравейте, имам абсолютно същия проблем. На 13.04.2024г вечерта към 20:40 ч. загубих достъп до профила си и при опит за влизане получих същото съобщение, като автора на поста....

• 2 месеца по-късно...

Здравейте,точно днеска в 7:26 Facebook ми деактивира акаунта...Ако някой има нови съвети относно това как да се върне акаунт нека сподели...

Днеска до 02:00 часа бях буден и нямаше проблем.

Не е имало активност в пощата ми,тоест някой да я е хакнал...Това ми се случва за втори път,понеже първият път бях хакнат през пощата,но сега никаква идея защо...А не съм писал коментари никъде или нещо подобно,акаунта е обикновен.

И въпрос дали,че четох това онова, дали през Twitter наистина може човек да се свърже с Facebook?

И в добавка,някой връщал ли си е акаунта от форума след блокирване? (след обжалването)   Тоест дали има светлина в тунела или няма...

Благодаря предварително.

• 2 седмици по-късно...

3-ти месец вече безуспешни опити правя да се свържа с някой. Нулев резултат. Колебая се едно, дали ако си платя абонамента в Инстаграм акаунта, който ти дава екслузивен достъп до директна връзка с истински хора, а не чатботове, от Мета, те биха помогнали за възстановяване на акаунта? Някой пробвал ли го е? 

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Привет и от мен, няколко месеца по-късно. Чак сега виждам останалите отговори, за което се извинявам, но за да обобщя - нищо не се е променило. Няма и изгледи да се оправи положението. Относно предложението за верификацията на акаунт с платен абонамент към Meta, с цел да се потърси съпорт с лайв чат - абсолютно безполезна глупост. Не си харчете парите. Пробвах и буквално за този един месец, в който имах верификация и достъп до "великолепният" им съпорт, съм отварял нова заявка за поддръжка поне по два пъти на седмица. Нищо не могат да направят. В един от разговорите дори, тъй като някои от тях протичат и по телефон на английски, повиших тон, защото се налага да обяснявам тази случка на всеки нов чат отначало, но отсреща ми се отговори, че съпорта няма достъп до отдела, който отговаря за деактивирни акаунти и варианта, който имам е да търся правата си по съдебен ред, щом съм убеден, че е станала грешка. Всеки път ми изпращаха линковете, които са така или иначе публикувани в Help center-а им, за което също попитах какъв е смисъла на Support-а, щом единственото, което правят е да ми пращат линкове, които вече са публични, но не получих отговор. А, буквално и в последният ден от абонамента, опцията за стартиране на чат ми изчезна, като остана само имейл кореспондеция като опция. Така че, за съжаление, май е безнадеждно.

преди 3 часа, S_Ra написа:

Привет и от мен, няколко месеца по-късно. Чак сега виждам останалите отговори, за което се извинявам, но за да обобщя - нищо не се е променило. Няма и изгледи да се оправи положението. Относно предложението за верификацията на акаунт с платен абонамент към Meta, с цел да се потърси съпорт с лайв чат - абсолютно безполезна глупост. Не си харчете парите. Пробвах и буквално за този един месец, в който имах верификация и достъп до "великолепният" им съпорт, съм отварял нова заявка за поддръжка поне по два пъти на седмица. Нищо не могат да направят. В един от разговорите дори, тъй като някои от тях протичат и по телефон на английски, повиших тон, защото се налага да обяснявам тази случка на всеки нов чат отначало, но отсреща ми се отговори, че съпорта няма достъп до отдела, който отговаря за деактивирни акаунти и варианта, който имам е да търся правата си по съдебен ред, щом съм убеден, че е станала грешка. Всеки път ми изпращаха линковете, които са така или иначе публикувани в Help center-а им, за което също попитах какъв е смисъла на Support-а, щом единственото, което правят е да ми пращат линкове, които вече са публични, но не получих отговор. А, буквално и в последният ден от абонамента, опцията за стартиране на чат ми изчезна, като остана само имейл кореспондеция като опция. Така че, за съжаление, май е безнадеждно.

Аха, още не си открил новото 20. Зависи какъв ти е профила, дали има добра или лоша кондиция. Защото те си завеждат статуси на лош и добър акаунт, но никой не го знае, на потребителите не се дава гласност. При лош статус, каквито и рапорти да подаваш, повече не се преглежда от никого, дори от ботовете. Това ти го казвам от опит. За 2 години имам подавани близо 45 рапорта за нередности. Преди се преглеждаха от ботовете, сега за тези 2 години нито един отзив няма за това дали са намерили или не са намерили нередност. Акаунта ти е поставен в изолация. Само ти подсказвам, че поддръжката е менте и няма прозрачност. Ако стигнеш до фейсбук поддръжка и държиш да се заведе някакъв иск за нещо нередно, вариант може да ти струва ей тази врътня, която ще те бави и може да не се получи желаният ефект накрая:

Spoiler

Подайте сигнал за киберпрестъпление на

имейл [email protected]

или на телефон 0885 525 545

• Автор
на 29.09.2024 г. в 12:28, Клонинга написа:

Аха, още не си открил новото 20. Зависи какъв ти е профила, дали има добра или лоша кондиция. Защото те си завеждат статуси на лош и добър акаунт, но никой не го знае, на потребителите не се дава гласност. При лош статус, каквито и рапорти да подаваш, повече не се преглежда от никого, дори от ботовете. Това ти го казвам от опит. За 2 години имам подавани близо 45 рапорта за нередности. Преди се преглеждаха от ботовете, сега за тези 2 години нито един отзив няма за това дали са намерили или не са намерили нередност. Акаунта ти е поставен в изолация. Само ти подсказвам, че поддръжката е менте и няма прозрачност. Ако стигнеш до фейсбук поддръжка и държиш да се заведе някакъв иск за нещо нередно, вариант може да ти струва ей тази врътня, която ще те бави и може да не се получи желаният ефект накрая:

Покажи скритото съдържание

Подайте сигнал за киберпрестъпление на

имейл [email protected]

или на телефон 0885 525 545

Да, запознат съм с тези неща за акаунтите, но реално, аз имах този акаунт от 2010-та година, като нито веднъж не съм бил "наказван", от гледна точка на това да имам докладвани/свалени постове с неподходящо съдържание, не съм бил "мютван" да не мога да пускам статуси, коментари или реакции. Абсолютно никакви "провинения" за толкова години. Въпреки че, това изобщо не може да бъде гаранция за състоянието на акаунтите, за които спомена, разбира се. Относно сигналите към институциите, които си поместил в края на поста - още през Януари разговарях със служители на ГДБОБ, за да разбера какви са ми опциите. Момчетата бяха много отзивчиви, всъщност и казаха, че могат да подадат запитване, но шанса да се реагира от страна на Meta е почти нищожен, предвид факта, че при тях постъват сигнали за наистина тежки престъпления и дори за такива случаи е трудна комуникацията с тази платформа. Също така казаха, че такъв тип "хаквания" стават хиляди на ден и просто е почти обречена кауза. И отново се стига до съдебен иск, но не смятам, че си заслужава средствата и усилията за това. Яд ме е, че страницата ми, която поддържах също "осиротя", за личният профил не ми дреме особено, но... ще се почерпим с една студена вода и продължаваме напред! :D Благодаря, наистина за времето, което сте отделили!

Здравейте, 

И аз съм от ,,късметлиите" и жертвата на изкуствения интелект на Meta. Използвам профила си във фейсбук от 14 години и наистина не е комфортно. Пробвах всички методи като вас, дори писах на служители на Мета в Likendln. Получих отговор само от един българин, който ми каза, че не може да ме информира.  Сякаш е безнадеждно. Не ми позволява да си създам нови профили, макар и с нова електронна поща. Иска лицево разпознаване, което ме идентифицира и ми забранява да създам нов профил. 

Ситуацията е нелепа!

• 5 месеца по-късно...

Здравейте! Някакво развитие по проблема с преустановеният профил имате ли ?

• 2 седмици по-късно...

Аз от 21 март имам същият проблем и за момента никакъв резултат... 🥺🥺🥺 Някой преборил се с това нещо има ли???

• 1 година по-късно...

Успях да си върна профила ,след попълване на трите формуляра и чакане шест месеца.Има клипове във утубе как става.Освен това се свързах с фирма изпълняваща тези услуги .Цената и е около 200 евро.Намира се в София.Имат сайт.Търсете го в гугал под "изтрит акаунт във фейсбук "или нещо подобно ...не помня вече. Разговарях лично с човека. Заплащането става след като той предостави възстановеният акаунт с нова парола. Аз лично не ползвах неговите услуги.Успех !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.