Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

удобен предплатен план за много възрастен човек?

Featured Replies

Какъв предплатен пакет може да ми препоръчате за доста възрастен човек, който не иска да минава на сметка, така че просто да си има минути и да не бъде прецакан. Към кой мобилен оператор е на добре да мине?

Разрешен от Емил Костов

преди 31 минути, Веси Филипова написа:

Какъв предплатен пакет може да ми препоръчате за доста възрастен човек, който не иска да минава на сметка, така че просто да си има минути и да не бъде прецакан. Към кой мобилен оператор е на добре да мине?

Ами колко иска да говори на месец?

• Решение
преди 1 час, Веси Филипова написа:

Защо пишете само глупости не ми е ясно! Хайде пак си формулирайте питането, но този път да е сериозно! 

преди 8 часа, Емил Костов написа:

Защо пишете само глупости не ми е ясно! Хайде пак си формулирайте питането, но този път да е сериозно! 

Ехо, индивид от Марс, по-спокойно, бре ! Ще се задавиш . Кое не разбра от молбата за помощ ? Търси се евтин предплатен вариант с определено количество включени минути. Много сложно ...

Заповядайте аз съм тук:

https://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/mobilni-uslugi/predplatena-karta/viva-standarten-paket#tab-pravila-i-uslovija

Трябва упоритост на 5 места ми отказваха, че няма такъв план докато един служител се съгласи и ми направи сим карта.

преди 12 часа, Емил Костов написа:

Не знам защо този пост е маркиран като решение. Не е задължително пакетът да е предплатен. Може да се вземе пакет само за разговори. Ако човекът е и инвалид, има и такива пакети! Просто трябва да се отиде в магазин на операторът, който сте си избрали. Предплатеният пакет не винаги е удобен, защото трябва да се презарежда и не винаги е евтиният вариант. Затова така и реагирах. Извинявам се, ако съм обидил някой! 

преди 16 минути, Емил Костов написа:

Предплатеният пакет не винаги е удобен, защото трябва да се презарежда и не винаги е евтиният вариант.

Дали? = Аз имам в пакета си инвалиден стационарен телефон. Предплатеният план е: Докато не си изчерпал лимита = имаш телефония. Свърши ли лимита => Зареждаш и, ползващият може да набира номера. Иначе за входящите повиквания => Ти сподели. 

п.п. Мнозина възрастни хора не ползват "интернет" екстри и за тях е по-важно да имат телефония. Те звънят при необходимост, а не защото им е потребно. 

Според мен правилно ти е маркирано мнението като решение! = Няма смисъл да се извиняваш! 

Кой разбрал = разбрал, а ти ... Бъди щастлив! 

преди 19 минути, dioib написа:

Дали? = Аз имам в пакета си инвалиден стационарен телефон. Предплатеният план е: Докато не си изчерпал лимита = имаш телефония. Свърши ли лимита => Зареждаш и, ползващият може да набира номера. Иначе за входящите повиквания => Ти сподели. 

п.п. Мнозина възрастни хора не ползват "интернет" екстри и за тях е по-важно да имат телефония. Те звънят при необходимост, а не защото им е потребно. 

Според мен правилно ти е маркирано мнението като решение! = Няма смисъл да се извиняваш! 

Кой разбрал = разбрал, а ти ... Бъди щастлив! 

Говорим за мобилна, а не фиксирана мрежа. 

преди 15 минути, Емил Костов написа:

Говорим за мобилна, а не фиксирана мрежа. 

И? = Сподели повече. 

Мой братовчед е на предплатен план, т.е. не е на договор и е доволен. = Има малко телефония, а за интернет да не говорим. Няма "умен" телефон. :) 

Иначе: При следващото преподписване на договора, то единият ще го оставя вече само със стационарната  телефония - инвалиден план, а на жената ке го преместя в служебният план. 

п.п. Да не говоря, че 0888 номер съм го прехвърлил към .. вива дъ ком ... :) 

преди 34 минути, dioib написа:

И? = Сподели повече. 

Мой братовчед е на предплатен план, т.е. не е на договор и е доволен. = Има малко телефония, а за интернет да не говорим. Няма "умен" телефон. :) 

Иначе: При следващото преподписване на договора, то единият ще го оставя вече само със стационарната  телефония - инвалиден план, а на жената ке го преместя в служебният план. 

п.п. Да не говоря, че 0888 номер съм го прехвърлил към .. вива дъ ком ... :) 

Мой братовчед е на предплатен план, т.е. не е на договор и е доволен - Е НА ДОГОВОР! Това, че не плаща такса на месец нищо не означава.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 15 часа, Емил Костов написа:

Това, че не плаща такса на месец нищо не означава.

Значи не съм се изразил правилно. На предплатена карта или ваучер ли се казва. Като "изговори" внесените пари => отива и "зарежда" картата отново. 

За мен той не е на месечен план! => Не всеки месец внася пари! 

• Автор
на 24.01.2024 г. в 8:20, 2249 написа:

Ехо, индивид от Марс, по-спокойно, бре ! Ще се задавиш . Кое не разбра от молбата за помощ ? Търси се евтин предплатен вариант с определено количество включени минути. Много сложно ...

Благодаря, страхотно е, че има такива хора дето са ЧОВЕЦИ с голямо Ч. 

преди 16 часа, dioib написа:

Значи не съм се изразил правилно. На предплатена карта или ваучер ли се казва. Като "изговори" внесените пари => отива и "зарежда" картата отново. 

За мен той не е на месечен план! => Не всеки месец внася пари! 

е, то не е проблемът в парите, а в това, че не иска да се обвързва с договор. Знаете, че от А1 по принцип няма лесно отърване-все едно човек се жени за тях-също като топлофикацията. В момента и йетел започнаха да ги копират. понякога предплатените карти също не излизат евтино, но за възрастен човек трябва да има щадящи варианти, от които не е проблем да се отърват.Човек, който отива към 80 те години. защо да сключва договор, а знаете как принуждават човек да се подпише върху екран, даже не и върху хартия, и после опа... оказва се , че не знем на какво сме се подписали, особено при а1, и те изнудват да преподпишеш нов договор 4 месеца преди да е изтекъл стария. знам го от опит-понеже цифровата телевизия и интернета ми са към а1, и така и не можах да се избавя от тях. Йетел пък започнаха някаква отвратителна практика с рекламни съобщения, и  някой остарял човек го абонират за някаква услуга, без да знае, и му дърпат парите. Така де, исках да знам някой дали му е известно за по-разумна и щадяща услуга като за човек, който отива към 80 те, и не му трябва интернет.  аи кой оператор е най-нормален в този човешки смисъл на тази дума.

преди 6 часа, Веси Филипова написа:

по-разумна и щадяща услуга като за човек, който отива към 80

Принципно защо не го включите в групов план? Някои мои познати са си направели семейна група, други пък са включели своите родители в бизнес групата си. Там "пакета" го държи членът който има повече доходи и е въпрос на друг вид договорка кой из групата на какъв план да е.

п.п. Имаше и кампания: "Комбинирай и спести". Не ми е известно в момента кой оператор го предлага това.  

преди 8 часа, Веси Филипова написа:

Така де, исках да знам някой дали му е известно за по-разумна и щадяща услуга като за човек, който отива към 80 те, и не му трябва интернет.  аи кой оператор е най-нормален в този човешки смисъл на тази дума.

Веси, май не си наясно с много неща.

Няма "нормални" оператори, както ти го разбираш. Всички се стараят да измъкнат колкото се може пари от абонатите си. По всички възможни начини.

Предплатените карти също са обвързващи. Знам, защото преди два месеца си купих такава. Първо - пак подписваш документ, договор или анекс към съществуващия, не обърнах внимание. И второ - всеки месец, че и по-малко, трябва да зареждаш някаква сума, за да получаваш бонуси. Иначе картата става много неизгодна. Единственото предимство е, че можеш да се откажеш във всеки един момент, като просто спреш да я ползваш. Ама в такъв случай - къде ще отидеш?... :) Пак при някой оператор. 

Едно време имаше хубави евтини планове. Аз и баща ми все още си ги пазим. Аз имам по 200 мин. на месец (100 мобилни + 100 стационарни) за 2.90 лв. А баща ми говори за 9 ст. на минута (без ДДС), без месечна такса, минимум 2 лв. потребление. Но вече не се предлагат такива планове, и всеки път в А1, като плащам сметка, се опитват да ме откажат от тях, и да премина на по-скъп план. Засега се държа.

Най-близкото, което мога да ти предложа, е предплатен план Free на А1. Точно за хора, които говорят малко. Тарифата е 9 ст./мин. (без ДДС), колкото си заредиш, толкова говориш. Без обвързващ договор, без месечни такси. Уловката е, че заредената сума е с трайност по-малка от месец. Така че пак редовно трябва да даваш някакви пари на оператора. От това няма измъкване, ще трябва да се примириш. 

Другият вариант е да пуснеш на баща си интернет, и да го научиш да ползва Viber или Messenger :) .

преди 11 часа, Веси Филипова написа:

Благодаря, страхотно е, че има такива хора дето са ЧОВЕЦИ с голямо Ч. 

е, то не е проблемът в парите, а в това, че не иска да се обвързва с договор. Знаете, че от А1 по принцип няма лесно отърване-все едно човек се жени за тях-също като топлофикацията. В момента и йетел започнаха да ги копират. понякога предплатените карти също не излизат евтино, но за възрастен човек трябва да има щадящи варианти, от които не е проблем да се отърват.Човек, който отива към 80 те години. защо да сключва договор, а знаете как принуждават човек да се подпише върху екран, даже не и върху хартия, и после опа... оказва се , че не знем на какво сме се подписали, особено при а1, и те изнудват да преподпишеш нов договор 4 месеца преди да е изтекъл стария. знам го от опит-понеже цифровата телевизия и интернета ми са към а1, и така и не можах да се избавя от тях. Йетел пък започнаха някаква отвратителна практика с рекламни съобщения, и  някой остарял човек го абонират за някаква услуга, без да знае, и му дърпат парите. Така де, исках да знам някой дали му е известно за по-разумна и щадяща услуга като за човек, който отива към 80 те, и не му трябва интернет.  аи кой оператор е най-нормален в този човешки смисъл на тази дума.

е, то не е проблемът в парите, а в това, че не иска да се обвързва с договор - При всички положение сте с договор. Сега дали е на сметка или не е без значение.

• Автор

така е-и предплатените карти вече са с договор, даже излизат по-скъпо. Но днес научавам, че на виваком трябва да се зареждат на две седмици, на Йетел- пък са неизгодни, на А1-като кърлежи. Горе долу съм ориентирана какво ще предприемем.Ще продължи да е към йетел, и то със същия номер, който беше предплатен, сега ще мине на сметка. Исках да го прехвърля към някой от другите оператори, но както виждам и от отговорите, те не са по-читави.Благодаря за мненията.

преди 17 часа, Емил Костов написа:

не иска да се обвързва с договор

Щото в договора има обши условия и ти вдигат сметката спрямо инфлацията. ;) 

Принципно операторите станаха и "банки". :) 

:offtopic_s:

Какво да кажа .... и операторите станаха като жените. Жениш се за сгодна, а после ... тръгваш да се развеждаш и повече пари ще дадеш. :) = Затова търпиш. :) По-важното е шефа ти да е човек и да ти повишава заплата иначе, ако е като хората = си онеправдан и ходи да протестираш пред Парламента или влизай в партийна структура, кариера и в Парламента правиш цирк, а не тук като мен да си шут /глупак и философстваш. :) 

Нещата са тръгнали към инфантилност и инфлация. Ей туй е демокрация ,,, :) 

Арабския принцип: - Какво прави раята? - Негодува. - Вдигай данъците!  - Какво прави раята? - По кръчмите, пие и се забавлява като за последно. - А, имаме проблем! Сваляй данъците! :)

Наздраве! :drunk:

на 26.01.2024 г. в 19:29, Веси Филипова написа:

така е-и предплатените карти вече са с договор, даже излизат по-скъпо. Но днес научавам, че на виваком трябва да се зареждат на две седмици

На VIVA Стандартен пакет плащате 10 лв. за цяла година и после за 4 лв. ви се удължава с още една година.  Аз съм така. 

По горе писах ама не четете. Сега всички имат безплатни минути и не мога да изговоря 10 лв. Аз набирам и ми затварят и ме набират.

https://www.vivacom.bg/bg/residential/ceni-i-uslugi/mobilni-uslugi/predplatena-karta/viva-standarten-paket#tab-pravila-i-uslovija

• Автор
преди 3 часа, koce53 написа:

На VIVA Стандартен пакет плащате 10 лв. за цяла година и после за 4 лв. ви се удължава с още една година.  Аз съм така. 

По горе писах ама не четете. Сега всички имат безплатни минути и не мога да изговоря 10 лв. Аз набирам и ми затварят и ме набират.

Коце, само че като влязох в петък в техен офис на вивакомците и ги попитах дали може да прехвърля номера на въпросния близък към тях, ми отговориха, че може  са мо на сметка, а едното момче допълни, че вече предлатените им карти ваучера се зареждал на 2 седмици , а не на 21 дена както доскоро и после ми дадоха една брошурка на фреее го, което също не ме впечатли особено, по-скоро нямам желание да го чета, защото ние си искаме същия номер, а не нова карта,.  Тая вива стандартен пакет май вече е променено за 2 месеца да се плаща 10 лева , за да се ползва картата и да го търсят ползвателят. Има някакви промени в предплатените планове и при вивакомците. Все пак мерси за съвета , ще се информираме .

преди 17 минути, Веси Филипова написа:

Коце, само че като влязох в петък в техен офис на вивакомците и ги попитах дали може да прехвърля номера на въпросния близък към тях, ми отговориха, че може  са мо на сметка, а едното момче допълни, че вече предлатените им карти ваучера се зареждал на 2 седмици , а не на 21 дена както доскоро и после ми дадоха една брошурка на фреее го, което също не ме впечатли особено, по-скоро нямам желание да го чета, защото ние си искаме същия номер, а не нова карта,.  Тая вива стандартен пакет май вече е променено за 2 месеца да се плаща 10 лева , за да се ползва картата и да го търсят ползвателят. Има някакви промени в предплатените планове и при вивакомците. Все пак мерси за съвета , ще се информираме .

Естествено, че има! Нещата доста са се променили вече! 

VIVA Стандартен пакет:

Няма изменение и не се запазва номера.

1. Тарифирането е на секунда. Минималната продължителност на разговор е 30 секунди, след това разговорът се тарифира на секунда.
  2. Включеното време за разговори в стартовия пакет не може да бъде използвано към номера с добавена стойност. 
  3. Трафикът на данни се тарифира на 1 KB.
  4. Алтернативните фиксирани оператори със свързаност с мобилната мрежа на VIVACOM са: Ай Ти Ди Нетуърк, Близу Медиа енд Броудбенд, Булсатком, Варна Нет, Вестител БГ, Ви Мобайл, Голд Телеком, Еском, Източна телекомуникационна компания, Интеруут България, Кабел Сат  Запад, Премиум Нет Интернешънъл, Мобилтел (фикс), Нет1, Нет Кънект Интернет, Нет Ис Сат, Нетуъркс-България, Нетфинити, Новател, Телекабел,  Телеком 1, Телекоминикационна компания Варна, Теленор България (фикс).
  5. Срокът на валидност на картата, е 12 месеца (1-11 месец входяща и изходяща, 12-ти месец само входящ). Срокът започва да тече от датата на активацията на картата, като всяко зареждане на картата в периода на нейната валидност със сума над 4 лева удължава валидността на картата за нови 12 месеца (1-11 месец входяща и изходяща, 12-ти месец само входящ).
  6. След изтичане на валидност услугите с изтекла валидност се премахват.
  7. Срокът на валидност на левовия баланс е 12 месеца. Срокът започва да тече от датата на активацията на картата, като всяко зареждане на картата в периода на нейната валидност със сума над 4 лева удължава валидността на левовия баланс за нови 12 месеца.
  8. Предплатената тарифа не участва по програма „Мания" и не получава бонуси.   
  9. Максималният брой символи на един SMS, написан на латиница, е 160 символа. Максималният брой символи на един SMS, написан на кирилица, е 70 символа. SMS който е по-дълъг от упоменатите символи ще бъде таксуван като 2 или повече SMS-a, в зависимост от броя символи.
  10. Услугата мобилен интернет не може да бъде използвана в роуминг.

• 2 седмици по-късно...

Да разбирам ли че могат да ме търсят 1 година и ако заредя картата 1 ден преди да изтече годината ще важи още една?

При положение че сега плащам 30 лв. на месец за номер който не ползва интернет и почти не се звънни от него горната оферта звучи супер.

преди 11 часа, sunabouzu написа:

Да разбирам ли че могат да ме търсят 1 година и ако заредя картата 1 ден преди да изтече годината ще важи още една?

Да. Аз от Август не съм дал стотинка и преди Август ще дам 5 лв. за още една година.  Не съм изговорил още парите 10 лв защото ме набират, а интернета съм изключил на телефона само Wi-Fi и на компютьра. Трудно ще намерите този план крият го и казват, че няма такъв.

• 1 месец по-късно...
на 24.01.2024 г. в 9:49, Емил Костов написа:

Не знам защо този пост е маркиран като решение. Не е задължително пакетът да е предплатен. Може да се вземе пакет само за разговори. Ако човекът е и инвалид, има и такива пакети! Просто трябва да се отиде в магазин на операторът, който сте си избрали. Предплатеният пакет не винаги е удобен, защото трябва да се презарежда и не винаги е евтиният вариант. Затова така и реагирах. Извинявам се, ако съм обидил някой! 

Има един проблем обаче. Отиваш в магазин на операторът и им казваш, че търсиш нещо за възрастен човек, а те ти предлагат договор с телевизия и интернет. Не дай си боже възрастният човек сам да се разправя с тях, така ще го нахендрят, че няма връзка. Освен ако не случи на съвестен служител, но не бих разчитал.

Иначе по темата - Vivacom Free2go е добър вариант. Идва с включени мегабайти като за начало, но можеш да презаредиш само минути впоследствие.

• Автор

Човекът мина на сметка, изгоден вариант му предложиха. Беше свикнал с предплатена карта, но му я блокираха поради ненавременно регистриране, Истината е, че си правят каквото си искат мобилните оператори.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.