Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

проблем с DVD RW устройството

Featured Replies

Здравейте! 

При поставяне на диск, устройството го възпроизвежда, но ми изписва, че дискът е празен. Не ми показва и списък със съдържанието, а само малкото квадратче за плей-стоп и превъртане.

Разрешен от Corvax

• Решение

Старо ти е устройството. Дискът, който слагаш, е записан със стратегия, която я няма във фърмуера на оптиката ти. Или намери по-нов фърмуер, или си купи нова оптика. Аз имам същия проблем, с 20-годишен SONY-NEC Optiarc с LabelFlash съм, от младежки сантимент. За него много отдавна няма никакъв фърмуер. Като стане така, имам едно ново външно LG на USB2.0, то чете всичко.

преди 23 минути, au-bau написа:

Здравейте! 

При поставяне на диск, устройството го възпроизвежда, но ми изписва, че дискът е празен. Не ми показва и списък със съдържанието, а само малкото квадратче за плей-стоп и превъртане.

Диска е DVD-RW или DVD+RW?

В какво поставяте диска? Марка модел, firmware на оптиката ако е възможно.

Ако е в компютър - с какви програми сте опитвали да гледате съдържанието или да проверите капацитета на диска?

Какво реално желаете да направите - да гледате нещо от диска или да го изтриете и запишете нова информация?

• Автор

преинсталирах Уиндоуса(10). Дотогава всичко беше наред. 

преди 12 минути, plamen_petrov_80 написа:

Диска е DVD-RW или DVD+RW?

В какво поставяте диска? Марка модел, firmware на оптиката ако е възможно.

Като вземеш да задаваш такива въпроси, чунким ще му намериш bin-файла за оптиката и ще го отвориш в hex-редактора да го анализираш. :D Забрави да го питаш за марката на дисковете, за да провериш с колко микрона сребро е слоят за данни и дали са с керамично или полимерно покритие. :)

преди 2 минути, au-bau написа:

Аудио-диск ли е това, за уредба, или диск с файлове, в крайна сметка?

току-що, Rammkopf написа:

Като вземеш да задаваш такива въпроси, чунким ще му намериш bin-файла за оптиката и ще го отвориш в hex-редактора да го анализираш. :D Забрави да го питаш за марката на дисковете, за да провериш с колко микрона сребро е слоят за данни и дали са с керамично или полимерно покритие. :)

Явно проблема е софтуерен .. и то на ниво OS ... така, че тези неща отпадат.

Сега остава да каже какво желае да направи с диска:

за гледане може да опита с VLC Player

за работа със самия диск - CDBurnerXP - там може да види точна информация какво и как е записвано.

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Явно проблема е софтуерен .. и то на ниво OS ... така, че тези неща отпадат.

Сега остава да каже какво желае да направи с диска:

за гледане може да опита с VLC Player

за работа със самия диск - CDBurnerXP - там може да види точна информация какво и как е записвано.

преди 55 минути, au-bau написа:

Здравейте! 

преди 11 минути, au-bau написа:

Като препрочетох наново тези две неща, в комбинация, почвам да си мисля, че опитваме да пуснем някакъв матричен диск. Ама аудио CD ли е, някакво DVD на Веселин Маринов ли е ... в този форум, човек трябва влиза с един голя-я-ям ченгел, че да има с какво да ги дърпа. :D

Хипократ е казал, че ако оставиш пациента да ти говори достатъчно дълго, диагнозата сама ще си дойде. Ако бяхме доктори тука, 90% от пациентите щяхме да сме ги уморили с крива диагноза. "Аз 6 месеца го лекувам от жълтеница, той накрая се оказа китаец" е нашата работа. :D

преди 3 минути, Rammkopf написа:

"Аз 6 месеца го лекувам от жълтеница, той накрая се оказа китаец" е нашата работа.

:offtopic_s:

Избирам лаптоп за момиче - да е под 800 лв., да е с 3 години гаранция, да е 5 години актуален, да е ... и накрая давам и аз линк към лаптопа и тя: ама той не е розов ... !?!? - преглеждам цялата комуникация в Skype никъде не споменаваме цвят на лаптопа ... тя този модел го била виждала в розово и нейния да бъдел такъв - обаждам се във фирмата - в розово имаш ли го - имам го ама няма да ти хареса - защо? с външно видео е и цената е 11хх ....

Е накрая нямаше розов лаптоп, ама работеше поне.

Та и с много питане, накрая пак могат да те изненадат - малко хора могат да обяснят точно какво си представят те.

• Автор
преди 31 минути, Rammkopf написа:

Аудио-диск ли е това, за уредба, или диск с файлове, в крайна сметка?

компактдиск 

преди 23 минути, Rammkopf написа:

Като препрочетох наново тези две неща, в комбинация, почвам да си мисля, че опитваме да пуснем някакъв матричен диск. Ама аудио CD ли е, някакво DVD на Веселин Маринов ли е ... в този форум, човек трябва влиза с един голя-я-ям ченгел, че да има с какво да ги дърпа. :D

Хипократ е казал, че ако оставиш пациента да ти говори достатъчно дълго, диагнозата сама ще си дойде. Ако бяхме доктори тука, 90% от пациентите щяхме да сме ги уморили с крива диагноза. "Аз 6 месеца го лекувам от жълтеница, той накрая се оказа китаец" е нашата работа. :D

Ясно няма нужда!

преди 1 час, au-bau написа:

компактдиск

С това трябваше да почнем темата. Когато поставиш компактдиск с музика, Windows разбира, че ще слушаме музика и не смята за нужно да ти показва аудиотраковете като файлове. Може би си имал някакъв музикален плейър инсталиран преди, който ги разчита тези тракове и ти ги показва в Windows Explorer. Сега, след преинсталацията на Windows, вероятно нямаш този плейър и не ги виждаш вече в Explorer-a. Така или иначе, идеята е да ги виждаш в плейлиста в аудиоплейъра, а не в Windows Explorer - там няма никакъв смисъл да ти се показват.

преди 28 минути, цър-вул написа:

Ти само си гледал кристалната топка под бюрото...

Ах, как ме хвана-а-а! :D Аз съм маг Силвестър от телевизия Евроком, разконспириран съм!

• 2 месеца по-късно...
на 1.02.2024 г. в 9:46, au-bau написа:

Да обоощим!

До преинсталацията всичко беше наред. Преинсталирате Уиндоуса(10). При поставяне на диск, устройството го възпроизвежда, но ми изписва, че дискът е празен. Не ми показва и списък със съдържанието, а само малкото квадратче за плей-стоп и превъртане.

Тогава защо маркирате сантиментите за древен 20 годишен дисковод на някой си за верен отговор и бля-бля, как си купил нещо си външно?
Най-добре опишете проблема си в Софтуер > Операционни системи > Windows.

Според лаконичните ви описания в Windows е "зарито кучето".
bin-файла за оптиката,  hex-редактор ,  нова оптика  ... мятане по върбите, mein Gott

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.