Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 на остарял хардуер

Featured Replies

Здравейте,
Имам остарял компютър , който ми върши перфектна работа ,но е с прозорец 7мица и съм обмислил да му правя лек тунинг , като сменя старото 128 гб SSD с по-голямо и да обновя ОС-а ,защото приложенията , които използвам искат 10 или 11 
Четох ,че Windows 11 не е съвместим с по-стари компютри и има проблеми ? ще мога ли да подкарам тази операционна система и ще ми изписва ли постоянно ,че не се поддържа от моята система?
Процесор  intel Xeon E3-1231V3     4 Core 8 Threads    3,4 Ghz - 3,8 Ghz
Дъно - GB H81M-D3H /H81/LGA1150
РАМ - ДДР3 2х8 GB  1866 mhz
Видео - Asus ROG STRIX GeForce GTX 1060-O6G-GAMING 6 GB

Основно се ползва за интернет и гледане на клипове и ще ми трябва за приложение ,което е андроид емулатор и иска хардуерно виртуализация ,а за това четох ,че трябва процесор ? Приложението е GameLoop ,a играта , в която влизам по-рядко е с тези исисквания от прикачения файл

1.jpg

• Отговори 56
  • Прегледи 7,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Всичко е въпрос на късмет. Избираш този с по-дългия гаранционен срок.

• 1TB е по-добре.

• Всеки ще остарее, важно е да не оглупее... Market Anticipates a 50% Price Surge for NAND Flash in Short-Term SSD дисковете стават все по-скъпи, но все още не се паникьосвайте | Дигитални тен

Публикувани изображения

Свали прикачения файл на десктопа. Закачи флашката с Win 11. (Примерно е на диск Н). Пачни install.wim с този пач
%userprofile%\Desktop\Quick_11_iso_esd_wim_TPM_toggle.bat h:\sources\install.wim
Вече можеш да инсталираш/надградиш с този инсталатор

Quick_11_iso_esd_wim_TPM_toggle.bat

Няма никакъв сериозен проблем да се инсталира на този хардуер 11 или 10. Най-лесно става, да си направиш бутващата флашка с Rufus и да сложиш отметки за заобикаляне на проверките за хардуера. 

BEZ-IME.png

Аз направих "надграждане" по този начин:

Успех!

п.п.

image.png.bdb08f0dbcff360e3586831734da0dc9.png

Излезе ли 12 пак ще пробвам да надграждам. ;) 

п.п. Всичко останалото ще зависи от: Dали ще се подържа Microsoft Edge.

• Автор

А имам ли хардуерна виртуализация и какво точно ще рече това , което ми иска тази програма , благодаря. 

преди 24 минути, DedoMraz1 написа:

А имам ли хардуерна виртуализация и какво точно ще рече това , което ми иска тази програма , благодаря. 

Ако питаш за Rufus, работи на 8 и нагоре по изискванията на автора. Какъв е проблема да си направиш флашката на машина с 10 или 11? 

• Последната версия на Rufus, която работи на Windows 7, е версия 3.22, която можете да изтеглите и тук.

Също така имайте предвид, че докато версиите на Rufus до 3.22 могат да работят на Windows 7, все още ще липсват някои от функциите, които същата версия може да предложи на по-нови платформи като Windows To Go или Windows User Experience / Windows 11 байпас.

• Автор

Питам за това , което съм посочил в снимката , защото това е едно от нещата , които са , като изисквания за емулатора

Без име.jpg

Хардуерната виртуализация е налична на Xeon E3-1231 v3, което значително подобрява производителността на виртуалната машина. Освен това се поддържа виртуализация на IOMMU (PCI passthrough), така че виртуалните машини за гости могат директно да използват хост хардуер. Програмите, използващи разширени векторни разширения (AVX), ще работят на този процесор, повишавайки производителността за приложения с тежки изчисления. Освен AVX, Intel включва и по-новия AVX2 стандарт, но не и AVX-512.

Intel Xeon E3-1231 v3 Спецификации | TechPowerUp CPU база данни

• Автор

Благодаря на всички отзовали се в темата . Следваща стъпка е да си закупя SSD Crucial MX 500 500 gb ,ако въобще намеря някъде на що годе нормална цена и след това слагам нова ОС 11 

преди 1 час, DedoMraz1 написа:

Търси настройката в BIOS. Нещо от типа на Hyper-V

После ще търсиш в Control>Programs and features>Turn features on/off.

• Автор

Колеги , с какво да заменя  вярната АDATA Premier Pro SP920 

1. Crucial MX500  500 GB
2. KINGSTON SSDNOW KC600 512GB SKC600/512G
Koй е по-надежден ? Ще се сложа 11ката и няколко програми по-незначителни

Не мога да ти кажа кой е по-надежден, но от 2,5 години съм с МХ500 и всичко работи нормално. За Кингстъна също съм чел добри отзиви.

преди 7 часа, DedoMraz1 написа:

Колеги , с какво да заменя  вярната АDATA Premier Pro SP920 

1. Crucial MX500  500 GB
Koй е по-надежден ? Ще се сложа 11ката и няколко програми по-незначителни

Ползвам го от две години и никакви проблеми досега. 

• Автор

Не можах да намеря 500 гб и намерих на едно място да има 1 тб и утре ще го поръчвам , ако има някаква разлика между 500-1тб и 1 тб е по-зле ,моля кажете ми .

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.