Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 10 проблем

Featured Replies

Първо здравейте. 

Имам настолен компютър с windows 10 с последни ъпдейти.

Компютърът си работо перфектно докато:  

1. Като играя играта gta5 и ако ме убият, и след като иска да ме съживи играта, и компютърът крашва с кодове от сорта на : SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION или reference by pointer а преди това SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED .

2. Имам едно проложение sunshine което е за стрииминг на екрана от едно устройство на друго ( за игри се ползва, и го имам на 2 компа, на единия си бачка супер) като се опитам да се свържа от някакво устройство към въпросният комп през sunshine и moonlight и тогава пак ми крашва windows с същите грешки... 

Това което съм пробвам е :

1. Преинсталиране на чисто копие на windows 10 на форматиран ссд.

2. Всичко е ъпдейтнато до последно, от windows.

3. Сканирах диска за проблеми, всичко е наред.

4. Пуснах тест на рам паметта от инструментите на windows, и не намира проблем.

5. Пробвах с драйвъри от windows и от amd за видеото, няма промяна.

Обобшение с няколко реда.

Компютъра си работи на яки натоварвания на игри, не загрява, има си добър fps, на игри като цс2 няма проблем, само на гта5 когато ме убият и ме съживява (игра) или когато искам да се свържа към него дистанционно ( за да го използвам като gaming cloud server pc ) Софтуера се стартира и работи, чака за устройства и като се свържа крашва wiundows. 

Спрял съм fast boot. 

Някой от интернет каза, че проблема може да се дължи на intel софтуера за мениджиране, но аз го нямам инсталиран май а и не намирам линк за него

Благодаря ! 

Разрешен от randomblueshark

Първо влез в биос и задай дефолтни настройки. Това ще елиминира вероятността от преблем с овърклок.

В настройките за захранване задай план "Висока производителност".

Ако си спрял виртуалната памет или си въвел ограничения я върни на автоматичен режим.

Антивирусна каква ползваш?

Основните съмнения са за счупен драйвер... Това може да се коментира след като качиш Minidump файла

Пусни проверка на системни файлове с sfc

• Автор
преди 6 часа, Joss Bomon написа:

Първо влез в биос и задай дефолтни настройки. Това ще елиминира вероятността от преблем с овърклок.

В настройките за захранване задай план "Висока производителност".

Ако си спрял виртуалната памет или си въвел ограничения я върни на автоматичен режим.

Антивирусна каква ползваш?

Основните съмнения са за счупен драйвер... Това може да се коментира след като качиш Minidump файла

Пусни проверка на системни файлове с sfc

ще пробвам после, или утре и ще пиша за резултата. благодаря че се включи.

• Автор
на 8.02.2024 г. в 13:31, Joss Bomon написа:

1.Първо влез в биос и задай дефолтни настройки. Това ще елиминира вероятността от преблем с овърклок.

2.В настройките за захранване задай план "Висока производителност".

3.Ако си спрял виртуалната памет или си въвел ограничения я върни на автоматичен режим.

4.Антивирусна каква ползваш?

5.Основните съмнения са за счупен драйвер... Това може да се коментира след като качиш Minidump файла

6.Пусни проверка на системни файлове с sfc

1.Здравей пак, Не намирам от къде да дам настройките по подразбиране на биоса. Но аз и не съм ги пипал, проблема се появи сам, без никакви пипания по компа.

2. Задал съм го.

3. Не съм пипал там, сега компа е с преинсталиран уиндолс 10.

4. Само windows defender вградения софтуер.

5. Къде се намира файла? Мога сега да пусна "sunshine" и да се свържа към компа за да предизвикам краш, и да кача minidump файла тук.

6. Правих го преди.

преди 3 минути, randomblueshark написа:

1.Здравей пак, Не намирам от къде да дам настройките по подразбиране на биоса. Но аз и не съм ги пипал, проблема се появи сам, без никакви пипания по компа.

2. Задал съм го.

3. Не съм пипал там, сега компа е с преинсталиран уиндолс 10.

4. Само windows defender вградения софтуер.

5. Къде се намира файла? Мога сега да пусна "sunshine" и да се свържа към компа за да предизвикам краш, и да кача minidump файла тук.

6. Правих го преди.

Защо просто не преинсталираш играта?

• Автор
преди 30 минути, Звяра! написа:

Защо просто не преинсталираш играта?

Аз компютъра преинсталирах, и пак няма ефект. + проба на различна рам + пробва само с ssd-то... друга карта,

сега излиза под друго име. spacer.png

на 8.02.2024 г. в 13:33, n1its написа:

пробвано вече

Сега ще пробвам да преинсталирам пак уиндолс на хард диск не на ссд, сега ако не стане вече незнам.

Каква е РАМ паметта и колко?

И дъното също кажи какво е?

• Автор
преди 5 минути, Звяра! написа:

Каква е РАМ паметта и колко?

4 по 4 гб на 1333mhz ddr3  2те са еднакви на cross(нещо там) другите 2 са други, но аз пробвах следното:

1-во извадих 3 плочки рам и пробвах с една, проблема остана, след което замених тази една плочка с пройзволна друга, пак немаше ефект, като цяло каквото и да направя, най много да ми смени надписа на "грешката" . 

преди 12 минути, randomblueshark написа:

4 по 4 гб на 1333mhz ddr3  2те са еднакви на cross(нещо там) другите 2 са други, но аз пробвах следното:

1-во извадих 3 плочки рам и пробвах с една, проблема остана, след което замених тази една плочка с пройзволна друга, пак немаше ефект, като цяло каквото и да направя, най много да ми смени надписа на "грешката" . 

Пробвай с тези настройки.

• Refresh Rate – 60Hz
  • Resolution – Native resolution
  • FXAA – Off
  • MSAA – Off
  • VSync – Off
  • Pause Game On Focus Loss – Off
  • Texture Quality – Normal
  • Shader Quality – Normal
  • Shadow Quality – Normal
  • Reflection MSAA – Off
  • Water Quality – High
  • Particle Quality – Normal
  • Grass Quality – Normal
  • Soft Shadows – NVIDIA PCSS (NVIDIA GPU) or AMD CHS (AMD GPU)
  • Post FX – Normal
  • Anisotropic Filtering – Off
преди 47 минути, randomblueshark написа:

... друга карта

Дай по-точна информация де. Твоята карта е... Смени я със...

на 8.02.2024 г. в 12:21, randomblueshark написа:

Компютъра си работи на яки натоварвания на игри, не загрява, има си добър fps, на игри като цс2 няма проблем, само на гта5 когато ме убият и ме съживява (игра) или когато искам да се свържа към него дистанционно ( за да го използвам като gaming cloud server pc ) Софтуера се стартира и работи, чака за устройства и като се свържа крашва wiundows. 

Щом всичко друго върви без проблем и минаваш всякакви тестове /това не си го уточнил/, остава проблема да е в самата игра/релийз, пачове...

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Щом всичко друго върви без проблем и минаваш всякакви тестове /това не си го уточнил/, остава проблема да е в самата игра/релийз, пачове...

Старичък му е хардуера и ако промени настройките на играта може би ще спре да крашва.

• Автор
преди 25 минути, Звяра! написа:

Пробвай с тези настройки.

• Refresh Rate – 60Hz
  • Resolution – Native resolution
  • FXAA – Off
  • MSAA – Off
  • VSync – Off
  • Pause Game On Focus Loss – Off
  • Texture Quality – Normal
  • Shader Quality – Normal
  • Shadow Quality – Normal
  • Reflection MSAA – Off
  • Water Quality – High
  • Particle Quality – Normal
  • Grass Quality – Normal
  • Soft Shadows – NVIDIA PCSS (NVIDIA GPU) or AMD CHS (AMD GPU)
  • Post FX – Normal
  • Anisotropic Filtering – Off

Не става въпрос само за играта... това става и при опит за използване на стрииминг софтуер който се казва sunshine. Софтуера се инсталира и стартира, и при опит да се свържа към него компа крашва.

преди 22 минути, Joss Bomon написа:

Дай по-точна информация де. Твоята карта е... Смени я със...

Картата ми е amd radion r9 290 4gb 512bit. С последните драйвъри съм, и имам проблем, пробвах и с вградената видео карта на процесора който е intel i5-4460, като разбира се махам старите драйвъри, и от windows ъпдейта слагам тези на intel. Дъното е AsRock z79 killer.

Другия комютър е с ryzen 5-3600, 16gb ram na 3200mhz и r9 290 x видео карта, при него няма проблем нито при играта нито при sunshine софтуера.

преди 3 минути, randomblueshark написа:

Не става въпрос само за играта... това става и при опит за използване на стрииминг софтуер който се казва sunshine. Софтуера се инсталира и стартира, и при опит да се свържа към него компа крашва.

Дай малко повече информация за хардуера за да не гадаем.

Дъно, процесор, това ССД как е свързано? ОС каква е?

• Автор
преди 30 минути, Joss Bomon написа:

Не! както казах няколко пъти вече, проблема го има и при програмата sunshine ( това е програма която чрез нея може да се стриимва някоя игра през интернет на по слаг хардуер/ лаптоп/андроид) Проблема го има преди да заредя играта! а щом се конектна и край.

преди 3 минути, Звяра! написа:

Дай малко повече информация за хардуера за да не гадаем.

Дъно, процесор, това ССД как е свързано? ОС каква е?

Картата ми е amd radion r9 290 4gb 512bit. С последните драйвъри съм, и имам проблем, пробвах и с вградената видео карта на процесора който е intel i5-4460, като разбира се махам старите драйвъри, и от windows ъпдейта слагам тези на intel.

Дъното е AsRock z79 killer.

ssd то е свързано по нормален начин, като хард диск. + преди малко инсталирах windows 10 64bits про на нормален хард диск не на ssd и пак го има този проблем.

Другия комютър е с ryzen 5-3600, 16gb ram na 3200mhz и r9 290 x видео карта, при него няма проблем нито при играта нито при sunshine софтуера.

Дъното ти е твърде овъркил за този процесор, да не е купувано втора ръка от някой "ентусиаст" ? Ако е така, може и да си го взел повредено.

4460 е доста по-слаб в сравнение с 3600.

• Автор

Да обобщя на кратко за тези който не са чели цялата тема.

Има удома втори комп който до преди месец си работише перфектно на всичко, компютърът се включва на всеки 5/6 дена, за по 1/2 часа. Играе се игри като цс2 и гта5 на него, и игрите си вървят прекрасно на тази конфогурация.

Проблемът излезна преди 3 дена, и е следният:

При игра в гта5, играта си върви перфектно като преди, но ако героят умре, и играта крашва и излиза blue screen, и компа се рестартира ... 

Това поведение се наблюдава и при опит да свържа друго устройство към компютъра. като това в случея е таблет с андроид. Ефекта е като когато героя умре на гта5, компа крашва, излиза син екран и рестарт.

Това поведение го няма при цс която е игра от 2024 гoдина и има следните изисквания: 

MINIMUM:
Processor: 4 hardware CPU threads - Intel® Core™ i5 750 or higher
Memory: 8 GB RAM
Graphics: Video card must be 1 GB or more and should be a DirectX 11-compatible with support for Shader Model 5.0
DirectX: Version 11
Storage: 85 GB available space
Below are the recommended system requirements to run CS2 at its maximum possible performance.

Operating system: Windows 10 64-bit.
Processor: Intel Core i7 9700k or AMD Ryzen 7 2700X
Memory: 16 GB RAM.
Graphics: RTX 2070 or Radeon RX 5700 XT.
DirectX: Version 11.
Storage: 60 GB of available Hard Disk space.

А това са на GTA 5 

Here are the Grand Theft Auto V System Requirements (Minimum)
CPU: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz
CPU SPEED: Info
RAM: 4 GB
VIDEO CARD: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)
DEDICATED VIDEO RAM: 1 GB
PIXEL SHADER: 4.0
VERTEX SHADER: 4.0
OS: Windows 10 64 Bit, Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2*
FREE DISK SPACE: 72 GB
SOUND CARD: 100% DirectX 10 compatible
Grand Theft Auto V Recommended Requirements
CPU: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHz (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHz (8 CPUs)
CPU SPEED: Info
RAM: 8 GB
VIDEO CARD: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD 7870 2GB
DEDICATED VIDEO RAM: 2 GB
PIXEL SHADER: 5.0
VERTEX SHADER: 5.0
OS: Windows 10 64 Bit, Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
FREE DISK SPACE: 72 GB
SOUND CARD: 100% DirectX 10 compatible

Хардуера е 

Дъно- AsRock z79 killer

Видео карта - amd radeon r9 290 4gb 512bits

Захранване 650 w марково (забравих марката, но знам че е хубаво)

рам - 4х4 гб общо 16гб, рам паметта е 4х4 гб еднакви плочки, и други две по 4гб, рамта е подредена на dual като двете еднакви са на правилните слота(през слот). рамта е на 1333 мхз дъното подържа до 3200 mhz .

Какво съм пробвал ? 

Пробвах с различните плочки рам, за да "изключа" лоша рам плочка- няма ефекти.

Пробвах с тест на рамта от windows- няма проблеми с нея.

Пробвах да видя дали ssd то има повреди с инструмента на windows- не намира нищо.

Пробвах да изключа другите 2 харда, само с ссд- пак няма промяна.

Пробвах да инсталирах чист windows 10 на друг hdd и пак няма ефект

Пробвах с вградената видео карта- пак същия ефект имам.

windows 10 про. Ако имате нужда от друго, пишете.

преди 9 минути, Joss Bomon написа:

Дъното ти е твърде овъркил за този процесор, да не е купувано втора ръка от някой "ентусиаст" ? Ако е така, може и да си го взел повредено.

4460 е доста по-слаб в сравнение с 3600.

Дъното е ново, процесора е стар. но всичко си работише на тази конфигурация и игрите.

А BIOS на дъното последната версия ли е?

• Автор
  • Решение
преди 5 минути, Звяра! написа:

А BIOS на дъното последната версия ли е?

Да. Намерих проблема !!! Бил е от wifi adapter. сега пробвах да пусна нет с усб кабел от андроид, и не крашва. 

Еее, най накрая. То не бяха игри, програми, Уиндоус и рам ссд-та, тух!

Накрая се появи и адаптер за който никой не знаеше, че е там. :D

• Автор
преди 1 час, Звяра! написа:

Еее, най накрая. То не бяха игри, програми, Уиндоус и рам ссд-та, тух!

Накрая се появи и адаптер за който никой не знаеше, че е там. :D

То и аз го бях забравил, много интересно как и какво в адаптера е умряло... нищо вече съм на кабеларка ;д благодаря много на всички ! 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.