Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Принтер в две различни мрежи

Featured Replies

Здравейте ще се радвам ако някой може да ми помогне със съвет и как да осъществя това което искам.

Имам копирна машина Africo MP201SPF свъерзана е към компютъра ми с усб кабел. 

Виждам че има Букса за лан. 

Върпоса е ! 

Интернета ми е посредством 5g рутер на виваком ZTE  MC888

Искам да може дрuг човек да използва принтера ми. Но той е надалеч и той също изпозлва такъв рутер. 

Имали възможност за споделяне на тази копирна машина по някъв начин другото лице да може да си принтира докумнти. 

преди 45 минути, plamen_petrov_80 написа:

Може би да - с Hamachi.

Е, то е платен VPN. На тоя принцип, може да ползва още 1000 такива услуги в облака. За 1 човек да печата просто някакъв документ, да плаща по 50 долара на месец ... де да знам. По-евтино е да праща файловете на флашка по пощенски гълъб. :D Особено ако са чувствителни документи, с данни на хора, не бих ги доверил на някаква облачна услуга, върху която нямам контрол.

преди 2 часа, mrgarchev написа:

Искам да може дрuг човек да използва принтера ми. Но той е надалеч и той също изпозлва такъв рутер. 

Да, може, но напечатаното ще при теб, а не при него.
Това става с помощта на Teamviewer с инсталиран драйвър на teamviewer за принтер.
Другият вариант е с помощта на PrinterShare.
Другият вариант е печат през облак(CloudPrint).

преди 19 минути, Rammkopf написа:

да плаща по 50 долара на месец ... де да знам. По-евтино е да праща файловете на флашка по пощенски гълъб.

Т'ва трее се 'рани, а му се чисти. По-втино за тея пари да си купи принтер...

преди 14 минути, Rammkopf написа:

Е, то е платен VPN. На тоя принцип, може да ползва още 1000 такива услуги в облака. За 1 човек да печата просто някакъв документ, да плаща по 50 долара на месец ... де да знам. По-евтино е да праща файловете на флашка по пощенски гълъб. :D Особено ако са чувствителни документи, с данни на хора, не бих ги доверил на някаква облачна услуга, върху която нямам контрол.

Последно беше безплатен, тогава друга VPN услуга - добре е да е външна за да може просто да мине през нета, а не да трабва да се пипа в рутера му.

Е то най-лесно е да праща на поща ... ама то това също е външна услуга върху която нямаш контрол .. това което иска да се принтира и човека локално да го пуска.

преди 21 часа, mrgarchev написа:

Имали възможност за споделяне на тази копирна машина по някъв начин другото лице да може да си принтира докумнти. 

Да!

Трябва да му настроиш лан порта. 

Това става не през компютъра ти, а посредством менюто на въпросното устройство. 

Виж в ръководството на Africo MP201SPF.

Успех! 

• Автор

Здравейте , благодаря ви за коментарите. Чрез Anydesk Стана най лесно. Проблема е просто че трябва да се свържи в сесия и да се пусне вече принтиране. 

Хубаво е да може чрез лан мрежата ще си поиграя и прочета повече за  което ми е написал dioib  Благодаря ти ! 

Имам си статичен Ip адрес на рутера може би има начин да се настрои машината. Не съм наясно. Имам двр за камери и си го настроих но това не мога.

преди 52 минути, mrgarchev написа:

Здравейте , благодаря ви за коментарите. Чрез Anydesk Стана най лесно. Проблема е просто че трябва да се свържи в сесия и да се пусне вече принтиране. 

Хубаво е да може чрез лан мрежата ще си поиграя и прочета повече за  което ми е написал dioib  Благодаря ти ! 

Имам си статичен Ip адрес на рутера може би има начин да се настрои машината. Не съм наясно. Имам двр за камери и си го настроих но това не мога.

DVR-а си го ползваш през облачна услуга, най-вероятно - той инициира връзка отвътре навън към 3-та страна и през нея гледаш камерите. С 5G-тата е малко сложно, тъй като реално нямаш публичен адрес, към който да могат да инициита връзк КЪМ теб, ОТВЪН навътре. И както и двамата сте с 5G рутери, т.е. никой от вас няма публичен адрес, съвсем сте загазили. Т.е., предложението на dioib е абсолютно невалидно.

Сега пак ползвате 3-та страна като "мост", но имайте предвид, че това, което използвате, не е твърде защитено и ако принтирате документи с чувствително съдържание, не е ОК. По-сигурно е да ти пращат документа по мейл (Gmail, например) и да го отпечатваш ти.

преди 1 час, mrgarchev написа:

Чрез Anydesk Стана най лесно.

Да не те изненада с досаждане за покупка. И да ти прекъсва връзката на кратки интервали...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.