Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със сваляне, РАМ памет и SSD

Featured Replies

Свалям от торент тракер със скорост около 110-112 MB/s с Bitcomet. След няколко минути компютъра започва да забива. Отварям диспечера на задачите и виждам, че рам паметта е използвана на 100% (това никога не се е случвало - имам 16 ГБ). След като се напълни паметта SSD-то, където е инстралиран Bitcomet се натоварва на 100% (ОС също е инсталирана там) и компютъра забива почти напълно. Затварям Bitcomet и компютъра се нормализира. Какъв може да е проблема? Уиндоус 11.

Разрешен от JohnTRIVOLTA

• Автор

Той ми е още от инсталирането на уиндоуса от преди около година и не съм имал проблем с него. Но интернета ми е нов. Преди бях с доста по-бавен от текущия. 

преди 9 минути, plmen88 написа:

Свалям от торент тракер със скорост около 110-112 MB/s с Bitcomet. 

Свалянето с такава скорост изисква доста ресурси. Сваленото съдържание първо отива в буфер в паметта, и след това се прехвърля върху диска. Явно процесорът ти не успява да се справи с това прехвърляне в срок, и паметта ти се запълва. Съответно, след като наближи 100%, почва много да се ползва и виртуалната памет, която е на SSD-то. Затова и то се товари.

Ограничи скоростта на BitComet-а, и ще се оправят нещата.

• Автор
преди 1 минута, Rudy M. написа:

Свалянето с такава скорост изисква доста ресурси. Сваленото съдържание първо отива в буфер в паметта, и след това се прехвърля върху диска. Явно процесорът ти не успява да се справи с това прехвърляне в срок, и паметта ти се запълва. Съответно, след като наближи 100%, почва много да се ползва и виртуалната памет, която е на SSD-то. Затова и то се товари.

Ограничи скоростта на BitComet-а, и ще се оправят нещата.

То, ако огранича скоростта на сваляне за какво ми е интернета, за който плащам. Искам да се възползвам от тази скорост на сваляне.

току-що, plmen88 написа:

То, ако огранича скоростта на сваляне за какво ми е интернета, за който плащам. Искам да се възползвам от тази скорост на сваляне.

Тогава слагай по-мощен процесор и 64GB RAM :D 

• Автор

Това не го очаквах. Само заради едно добро сваляне да се наложи да ъпгрейдвам целият компютър...

преди 2 минути, plmen88 написа:

Сложи си друг диск на който да сваляш, дори и механичен.

преди 3 минути, Rudy M. написа:

Тогава слагай по-мощен процесор и 64GB RAM :D 

Е, чак па 64 ... :D По-скоро да ограничи броя на едновременните връзки до не повече от 20. С 1Gbps се справя и мобилен двуядрен процесор. Всичко опира до клиента, който се използва за трафик.

• Автор
преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Сложи си друг диск на който да сваляш, дори и механичен.

Имам няколко SSD. Сега ще инсталирам Bitcomet на друго SSD и ще видя дали ще се оправи.

• Решение
преди 2 минути, plmen88 написа:

Имам няколко SSD. Сега ще инсталирам Bitcomet на друго SSD и ще видя дали ще се оправи.

Само смени директорията, където се свалят да е друг диск!

P.S.

Не се научихте да ползвате Transmission , а ползвате тези зарази!

преди 1 минута, plmen88 написа:

Не разбра какво ти написах, нали?... :( Проблемът ти идва от огромното количество данни в секунда, което искаш компютърът ти да обработва. А не от това на кое SSD е инсталиран BitComet-ът.

• Автор
току-що, Rudy M. написа:

Не разбра какво ти написах, нали?... :( Проблемът ти идва от огромното количество данни в секунда, което искаш компютърът ти да обработва. А не от това на кое SSD е инсталиран BitComet-ът.

Разбрах те. @JohnTRIVOLTA да де предложение и затова го написах по-горното.

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

P.S.

Ползвам си директно Download station-а на NAS-а и въобще не си ангажирам компютрите са такива задачи.

• Автор
преди 7 минути, JohnTRIVOLTA написа:

P.S.

Смених диска, директорията на сваляне - същата работа.

• Автор
преди 16 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Извинявам се моя грешка. Не бях сменил директорията. Сега наистина я смених - свалям без проблем със 112MB/s, при 6,3 GB използване на паметта, 60% натовареност на процесора и около 25% натовареност на SSD-то.

преди 57 минути, JohnTRIVOLTA написа:

P.S.

Тази програма ме заинтересува, свалих я, после инсталирах С++ , както тя поиска , но нещо пак не става. Не вижда инсталирания С++, рестартиране не помага, какво да правя?

222.png

Пробвай с друга версия, да не е 4.0.5

qBittorrent е друга добра алтернатива. Откакто разкарах uTorrent. (преди 4-5 години) по добър торент клиент не съм използвал.

преди 57 минути, N47X написа:

Тази програма ме заинтересува, свалих я, после инсталирах С++ , както тя поиска , но нещо пак не става. Не вижда инсталирания С++, рестартиране не помага, какво да правя?

222.png

Не съм имал никога подобен проблем!

За по-стари ОС има други версии.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.