Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странна RAM

Featured Replies

Здравейте.

Имам тук едно дъно, на което съм положил снимки. Някой знае ли каква е тази RAM?

На снимките ясно личи леглата за RAM-та, не е PC-100, 133, 266 или 400. Някой има ли идея каква RAM трябва да се сложи на това дъно? Защото на мен не ми е известна.

Дъното е >>> Intel G850GB

1-ви шот, 2-ри шот и 3-ти шот

Мерси предварително на всички писали във тази тема.

Редактирано от DiDokal (преглед на промените)

Здравейте.

Имам тук едно дъно, на което съм положил снимки. Някой знае ли каква е тази RAM?

На снимките ясно личи леглата за RAM-та, не е PC-100, 133, 266 или 400. Някой има ли идея каква RAM трябва да се сложи на това дъно? Защото на мен не ми е известна.

Дъното е >>> Intel G850GB

1-ви шот, 2-ри шот и 3-ти шот

Мерси предварително на всички писали във тази тема.

Toва е ултра скъпата "умряла" памет Rambus.

RDRAM

И аз тъй си мисля :)

Значи мисля, че имаше версия 800mhz и 1066mhz, като трябваше да са 2 еднакви платки в двуканален режим ;)

Инфо

Stick/module specification

* PC600: 16-bit, single channel RIMM, specified to operate at 300 MHz clock speed, 1200 MB/s bandwidth

* PC700: 16-bit, single channel RIMM, specified to operate at 355 MHz clock speed, 1420 MB/s bandwidth

* PC800: 16-bit, single channel RIMM, specified to operate at 400 MHz clock speed, 1600 MB/s bandwidth

* PC1066 (RIMM 2100): 16-bit, single channel RIMM specified to operate at 533 MHz clock speed, 2133 MB/s bandwidth

* PC1200 (RIMM 2400): 16-bit, single channel RIMM specified to operate at 600 MHz clock speed, 2400 MB/s bandwidth

* RIMM 3200: 32-bit, dual channel RIMM specified to operate at 400 MHz clock speed, 3200 MB/s bandwidth

* RIMM 4200: 32-bit, dual channel RIMM specified to operate at 533 MHz clock speed, 4200 MB/s bandwidth

* RIMM 4800: 32-bit, dual channel RIMM specified to operate at 600 MHz clock speed, 4800 MB/s bandwidth

* RIMM 6400: 32-bit, dual channel RIMM specified to operate at 800 MHz clock speed, 6400 MB/s bandwidth

:)

• Автор

Мерси на всички!!! :)

Заслужава ли си да се събира компютър със такова дъно?

Редактирано от DiDokal (преглед на промените)

Мерси на всички!!! :)

Заслужава ли си да се събира компютър със такова дъно?

Ами по принцип RD рамта е скъпа и вече се намира трудно, но като производителност не отстъпва на DDR варианта ;)

Как да не отстъпва,нали е 32-bit,все едно на огромна каца да й сложиш гърло като на бирена бутилка...Огромният потенциал остава неизползваем.

За Интелите може би да ама за АМД би била перфектна.Иначе тия RAMBUS които са я измислили са известни с това,че са спечелили повече пари от съдебни дела за използвани техни технологии отколкото от продадени памети .. на мен лично са ми много противни още отдавна ..

• Автор

Значи във крайна сметка да не се занимавам със глупости, така ли да го разбирам?

Значи във крайна сметка да не се занимавам със глупости, така ли да го разбирам?

Фактите са си факти,INTEL се отказа от тази памет и също минаха на DDR (вече DDR II,работи се и по нови памети,все още-прототипи).

Как да не отстъпва,нали е 32-bit,все едно на огромна каца да й сложиш гърло като на бирена бутилка...Огромният потенциал остава неизползваем.

Преди, когато беше актуална, мачкаше както си иска DDR на тестовете и беше най-бързата памет за интелските платформи.

DDR я измести заради по-ниската цена и съответно по-евтините дъна с DDR контролер на паметта :baby:

Редактирано от myd (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.