Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Функцията Hibernate - дискусия и проблеми

Featured Replies

знам че с хибернация става. обаче съм я деактивирал щото зима хдд и е непотребна.

• Отговори 56
  • Прегледи 20,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Hibernate - копира абсолютно всичко от РАМ паметта на твърдия диск и изключва компютъра, затова колкото РАМ памет имаш тлкова голям файл се създава на хард диска - hiberfil.sys...Аз редовно си ползвам

знам че с хибернация става. обаче съм я деактивирал щото зима хдд и е непотребна.

<{POST_SNAPBACK}>

Тук категорично не съм съгласен и ще опиша действието и ползата от нея в темата Windows FAQ.

Тук категорично не съм съгласен и ще опиша действието и ползата от нея в темата Windows FAQ.

<{POST_SNAPBACK}>

Ми кажи накратко тук!

Ми кажи накратко тук!

<{POST_SNAPBACK}>

Функцията Hibernate в най-общи линии служи за бързо спиране и стартиране на компютъра в и от състоянието в което е бил изключен. Когато тази функция се включи, операционната система заделя определено място върху твърдия диск под формата на файл с име hiberfil.sys върху главната директория на primary диска (по подразбиране). Големината на файла е равна на големината на оперативната памет на компютъра. Когато компютъра се изключи в режим Hibernate операционната система копира съдържанието на RAM паметта в този файл и когато след това коппютъра се стартира ОС копира съдържанието на файла в паметта и компютъра се връща към състоянието, в което е бил преди да бъде изключен. По друг начин казано, всички програми, които са били стартирани, файлове, които са били отворени и т.н. са стартирани или отворени наново. Все едно не сте изключвали компютъра си. Пускате си песен, Hibernate-вате компа, включвате го след два дена и песента продължава оттам, откъдето е спряла.

Затова чрез тази функция можете да симулирате, че компа ви е бил включен през цялото време, просто не е била подадена командата за спиране, която се регистрира от такива програми и излиза че компютъра не е бил спиран. cool.gif

В крайна сметка времето за спиране и пускане на системата се увеличава до 6 пъти. Лично аз използвам тази функция и съм убеден в нейната полза, пробвайте и вие.

Ние това го знаем, но аз смятам, че е най-добре с shut down. Това че ше се пуска по-бързо или че песента ще продължи да свири въобще не ме интересува, както и много други / поне тези дето познавам а те не са малко /

Малко се отклоняваме от основната тема, но все пак си е въпрос на личен избор. Аз предпочитам като си пусна компа да ми зареди всичко от раз, а не да стартирам наново програмите, да им права началните настройки като при всяко пускане на Уиндоус и т.н. Все пак обаче това си остава въпрос на личен избор. Нека хората да пробват и да си решат. Доста хора предпочитат обикновения ShutDown защото просто са свикнали с него и не са пробвали нищо друго, но както е по-удобно на всеки :wors:

ДА но аз също имах период в който ползвах таз хибернация и се прецаках - дадох рестарт /налагаше се - инсталвах некфа програма/ и по4на да се рестартира и точно тогава РЕСЕТ /нямам спомен защо/

И дотук. Рипеър. Бах !!!!!

Виж сега, щом използваш тази функция, не е много удачно да правиш промени по харда, докато е изключен компа, защото след това ще ти се възстанови паметта към предишното й състояние и може да стане голямо мазало. Аз така загубих 30 гига с яка музика, ама грешката си беше моя. Сега си ползвам командата със здраве и си свиркам с уста колко бързо ми зарежда системата.

Хе хе то аз примерно пускам да зарежда и влизам да се мия в банята и като изляза след около 5 минути той вече е заредил....кфо ми дреме че зарежда по-бавно ахахха :))) е, щом ти харесва, ползвай я със здраве :)))

Съгласен съм с Tragedy, че функцията е изключително удобна.

Имаш примерно 5 прозореца на IE, в който има интересни статии/новини, които искаш да прочетеш, Winamp, Total Commander, ICQ и кой знае още какво. И ти звънни жената/гаджето/шефа и те вика ВЕДНАГА.

Какво по-добро от Hibernate?

Или правиш примерно Defragmenter, на 95%та е готово и ти се налага да спреш компютъра ВЕДНАГА.

Hibernate отново е най-удобното решение.

Относно по-бързото стартиране/спиране - аз Turn off го ползвам само по погрешка biggrin.gif

Редактирано от Bri (преглед на промените)

Съгласен съм с Tragedy, че функцията е изключително удобна.

Имаш примерно 5 прозореца на IE, в който има интересни статии/новини, които искаш да прочетеш, Winamp, Total Commander, ICQ и кой знае още какво. И ти звънни жената/гаджето/шефа и те вика ВЕДНАГА.

Какво по-добро от Hibernate?

Или правиш примерно Defragmenter, на 95%та е готово и ти се налага да спреш компютъра ВЕДНАГА.

Hibernate отново е най-удобното решение.

Относно по-бързото стартиране/спиране - аз Turn off го ползвам само по погрешка biggrin.gif

<{POST_SNAPBACK}>

odaa точно така е тцтцтц....ако съм на 95 процента дефрагмент мани ти да го сложа в хибернация по скоро бих се застрелял :nono Ако шефа ме вика ше го оставя да работи какъв е проблема?!

От къде да пусна Hilbernate-а? С WindowsXP съм и съм го Enable-нал от Properties на десктопа->Screen Saver->Power->Hilbernate->Enable Hilbernation

Start -> Turn Off Computer:

Ако си с Welcome Screen - H или Shift(Standby става Hibernate)

Ако не си с Welcome Screen - просто избираш Hibernate от падащото меню.

odaa точно така е тцтцтц....ако съм на 95 процента дефрагмент мани ти да го сложа в хибернация по скоро бих се застрелял :nono Ако шефа ме вика ше го оставя да работи какъв е проблема?!

<{POST_SNAPBACK}>

Разбрахме, че не харесваш функцията Hibernate, мразиш я направо, не я ползваш и не възнамеряваш да я ползваш в този живот. Прекрасно. Но нека другите потребители просто да пробват и да си преценят, както е писал Tragedy по-горе.

Аз лично ползвам Hibernate от 3 години, както под ХР, така и под 2000 и не съм имал проблеми. Това че ти си се "опарил" не означава да се отрече функцията като такава.

Не че се изживявам като адвокат на Hibernate-a, но според мен той си има смисъл. Който няма да го ползва никога да си го изключи за да спести място на системния диск.

Точка

Нека не е точка, а запетая! Има още какво да се каже за нея. Аз също я харесвам до известна степен, но само искам да предупредя, че тя е опасна и трябва да се внимава защото стават фалове. Просто се опитвам да помогна.

Съгласен съм с теб, че стават фалове, но би ли пояснил какви и защо, за да знаят и другите потребители.

Разбирам всички доводи,за и против Hibernate и съм съгласен,че има и положителни и отрицателни страни.Ето защо,по мое скромно мнение,компромисният вариант е Stand by.Не съм задълбавал по въпроса и незнам,с какво Hibernate е по-добре от Stand by?

Не съм  задълбавал по въпроса и незнам,с какво Hibernate е по-добре от Stand by?

<{POST_SNAPBACK}>

При Stand by определени компоненти се държат под напрежение с цел да могат да реагират бързо като се пуснат другите компоненти. В случая това са РАМ паметта и процесора. Това означава, че този режим е енергозависим и при изключване на захранването се губи всичко. Обратно на него Hibernate е енергонезависим, което също е допълнително удобство, но все пак потребителите трябва да са наясно какво правят.

При Stand by определени компоненти се държат под напрежение с цел да могат да реагират бързо като се пуснат другите компоненти. В случая това са РАМ паметта и процесора. Това означава, че този режим е енергозависим и при изключване на захранването се губи всичко. Обратно на него Hibernate е енергонезависим, което също е допълнително удобство, но все пак потребителите трябва да са наясно какво правят.

<{POST_SNAPBACK}>

Сиреч,у нас в БГ не може много да се разчита на Stand by.... ;)

<{POST_SNAPBACK}>

Ами не съм техничар, но доколкото съм чувал не може много да се разчита на електричеството в БГ. Нека специалистите да кажат тук.

Ползвате го, ако наистина ви е необходимо. Ако не е, по-добре не го ползвайте. По принцип всеки софтуер има много възможности, но ползваме само това, което ние е необходимо. От Майкрософт са го включили, защото някъде и някой му е нужно, но не е казано, че трябва всички да го ползват независимо дали е нужно или не. Всеки сам си решава за себе си. А, гълта добър обем от диска.

<{POST_SNAPBACK}>

Ха-ха-ха, you're damn right! biggrin.gif

Между другото, тъй като по подразбиране, когато натиснете Power бутона, на машината се изпълнява Shut Down, за да замените с изпълнение на Hibernate, просто го изберете от:

Control Panel -> Power Options -> Advanced -> When I press the power button on my computer -> Hibernate.

Разбира се, Hibernation трябва да е предварително разрешена.

P.S. и освен това, тази функция е изключително удобна, да не кажа задължителна за собствениците на лаптопи

P.P.S написаното по-горе предполага, че имате ATX захранване. Ако сте само с AT - не го пробвайте у дома си ;)

Редактирано от Daemon (преглед на промените)

Защо така се прецаква хибернацията като е инстаиран д-тулс? Аз хибернацията я ползвах известно време преди, бях си инсталирал д-тулс, нямах проблеми. Снощи реших да го сложа в хибернация, но не искаше / в систем вюера показа Failed to load crash dump driver/ Разрових се и открих, че проблема е в диймън тулс. Махнах го и проработи. Сложих аклохол и в началото работеше , сега пак не ще.... са сложих д-тулс 3.47 /преди бях с 3.46/ и сега работи, но не знам до кога. предложете вариянт на решение!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.