Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Свързване на кутия към дънна платка

Featured Replies

Каква е логиката с VT-d?

преди 30 минути, Rammkopf написа:

Каква е логиката с VT-d?

В бързината ми се видя че това е VMD опцията, която ако я има, трябва да сложи на Disabled. В противен случай може да се наложи да тегли драйвер и да го пуска в началото на инсталацията.

• Автор
А, ти продължаваш да не можеш да буутнеш от SSD-то? Да не му се е счупил EFI-дялът? Колко дяла виждаш на това SSD - 2 или 3?
Още се мъча default_smile.gif Ссд-то е разделено на два дяла, easeus partition показва още 3. Направих си флашка, с която да опитам довечера rebuild mbr
Пс - забравих да избробвам една опция в биоса Load uefi defaults

44254d1a2a4cb78940ebc0770caed3f9.jpg55445879dd76325f052d3e23bc03d27c.jpg

Опаааа, добре дошъл! Дискът ти е заключен с BitLocker. Ако го откачиш от машината и после пак го закачиш, чупиш връзката му с TPM-а и машината отказва да го види като буутващо устройство. Махал си диска, нали?

• Автор

Пробвал съм без да е закачен диска, да. Иначе не целия диск е заключен, само единия му дял(не системния). Имам паролата. Тогава да монтирам другото ссд, да инсталирам уиндоус на него, после да закача и сегашното ссд и спра бит локъра? След това оставам само сегашното ссд и би трябвало да мога да буутна от него [emoji849]

Пс - по лесен вариант да сваля ссд-то, да го сложа в кутийка и да го свържа с лаптопа и така да спра бит локъра. Или ще прецакам ос така?

На теория, ако му имаш ключа за BitLocker, не би следвало да го омажеш. Само че, ако го закачиш като външен диск, не мисля, че ще можеш изобщо да го маунтнеш. И ако го погледнеш в дисковия мениджър, трябва да ти го покаже като диск, но с 0 байта капацитет. Пробвай, ако искаш, щом имаш ключ. Но нещо ти е счупило EFI дяла, натам бия през цялото време. Просто гадая какво е.

• Автор

Да се е счупил защото има битлокър [emoji849] друга причина не виждам.
Но вероятно част от проблема е че нямам драйвъри за новия хардуер(имам, но на друго устройство)

• Автор

Да споделя резултата - нищо от линковете по горе не прорабори. Може би заради битлокера. Същия не ми прие и паролата и се наложи да го форматирам. Инсталирах му една стара версия на уиндоус 10 rs3. Обаче пак ми прави впечатление че понякога при пускане няма сигнал на монитора. Това симптом ли е на повреден hdmi кабел?

Няма откъде да намеря друг, но другата седмица ще си купя.
Червената лампа на дъното, за която бях писал не свети. Също така, num lock бутона на клавиатурата светва, което би трябвало да индикира, че системата е заредила успешно.
След всичко това, може ли да изключим проблем с дъното/процесора/рамта?

преди 16 минути, locke написа:

Да споделя резултата - нищо от линковете по горе не прорабори. Може би заради битлокера. Същия не ми прие и паролата и се наложи да го форматирам. Инсталирах му една стара версия на уиндоус 10 rs3. Обаче пак ми прави впечатление че понякога при пускане няма сигнал на монитора. Това симптом ли е на повреден hdmi кабел?

Няма откъде да намеря друг, но другата седмица ще си купя.
Червената лампа на дъното, за която бях писал не свети. Също така, num lock бутона на клавиатурата светва, което би трябвало да индикира, че системата е заредила успешно.
След всичко това, може ли да изключим проблем с дъното/процесора/рамта?

Докато не пробваш с нов кабел, само гадаем.

• Автор

И ако се чудите като мен, какъв уиндоус да инсталирате, избрете нова версия. Иначе ще чакате да се ъпдейтне до нея с часове

• Автор

Снощи отново нямаше сигнал, но след няколко вадения на кабела, се появи. После пуснах видео от тубата и нямаше звук. Долу дясно иконката за звука също не реагираше. Според мен това е симптом на проблем с кабела. Свързах колонки и звука се появи, без тях отново нямаше

Кабела го включваш към мултимедиен монитор, или обикновен, без озвучаване? Или ползваш телевизора си за монитор? За да подаваш звук през HDMI, е необходимо видеокартата да има аудио-кодек, както и инсталирани съответните драйвери. Вграденото в процесора видео, с което подозирам, че пробваш в момента, е способно да извежда аудио, но за целта е хубаво да не са му начупени драйверите. Аз имам усещането, че проблемът ти е комплексен, така както всеки ден откриваш ново 20, но дано да съм лош пророк и да се разминеш само с кабел.

• Автор

Или ползваш телевизора си за монитор? .

Смарт телевизор телефункен, модел от миналата година, но не помня точното име. До снощи нямах проблем със звука, само с картината. Драйвърите са най новите
  • Автор

Монтирах си старата видео карта и я свързах с vga кабел към телевизора. Нямам проблеми към момента, като изключим screen flickering но това е заради vga

• Автор

С vga кабел нямам проблем. Същата видео карта с hdmi ми даваше проблем на сегашния и стария компютър. Смятам че с нов hdmi кабел нещата ще се оправят

• Автор

С нов hdmi кабел проблемът е решен. Причината за трудностите от предните ми постове са кабелът и това, че се опитвах да използвам hdd с вече инсталирана ос на него.
Относно червената лампа на дъното, индикираща проблем - тя свети докато компютъра не буутне(около 40 секунди защото фаст буут е спрян) и спира при успешен буут. Обаче когато не получи сигнал от монитора, също продължава да свети и аз се чудех защо

Ха, EMOS и такоз ли произвеждат вече?! :D Би трябвало да е ОК. Производителят е читав. Честито за разрешения проблем. Важното е да си и научил нещо от цялата история. ;)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.