Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой за каква машина си мечтае да има у дома :)

Featured Replies

Нека всеки един да развихри фантазията си и да направи по 1 конфигурация, която би искал да има у дома си :) И естествено да напише какви пари би му излязла тази "извънземна" конфигурация :)

Нека аз да започна пръв:

Процесор: K8 AMD64 3700+ Socket 754 1MB Clawhammer - 503$

Хард Диск: 2x400,Barracuda 7200.7+, ATA100, 7200, 8192k - (408$/1бр.) - 816$

РАМ памет: 3x1GB DDR-2 533MHZ, Kingmax, 5Year Warranty - (213$/1бр.) - 639$

Дънна платка: Asus A8N-SLI DELuxe, NFORCE4 SLI, S939, DDR400/Dual/, PCI-Express, SB7.1, Lan, ATA133, Serial ATA, Raid, 1394 - 169$

Видео карта: GF FX6800Ultra, 256MB MSI DDR3 AGP8x TV Out DVI, NX6800Ultra-T2D256 - 557$

Охлаждане: ZALMAN RESERATOR 1, Водно Безвентилаторно Охлаждане за CPU, S462/478/754/940 - 254.39$

Монитор: Samsung 213T 21”, TFT, TCO99 - 980$

DVD/DVD RWR: Plextor DVDRW PX-716A - 135$

Кутия: ATX Server S-201, 2x400W Redundant, 2xFan, 11x5,25"/2x3,5"/4x3,5"Hiden - 223$

FDD(Флопи): FDD 1.44MB, USB, ext - 36$

Мишка: Logitech, MX900 Bluetooth Optical, USB - 102.5$

Клавиатура: Logitech Cordless Desktop MX, Bluetooth - 159.4$

Принтер: HP LJ 9050DN 1200 dpi, 50 ppm, PS L3, 64MB, 10/100, Duplex - 4627$

Скенер: Mustek A3, Paragon1200, 48bit, 1800x3600 dpi, USB2.0 - 625$

Колонки: 7700,Creative Inspire, 7+1 Speakers, Black - 121$

Общо: 9947.29$

Ето на това му викам аз КОМПЮТЪР. :)

Нямам претенции за марката, стига да е поне Dual CPU с XEON-чета, да разполага с хардуерен SCSI RAID контролер за RAID5 масив, с мнооого вградена кеш памет и съответните за тази цел SCSI дискове, сносен 17" монитор, само Майкрософтски клавиатура и мишка (в много краен случай може и Logitech), и накрая, но не и по значение - много RAM. Колкото повече, толкова повече :)

А, да, да не забравя, ако може още 2-3 такива машини, вързани в клъстер? :)

Само внимавайте дали ще са съвместими компонентите :)

Само внимавайте дали ще са съвместими компонентите :)

<{POST_SNAPBACK}>

Е, аз затова не искам да си асемблирам сам машината :)

Преди няколко години бях представител за БГ на една USA фирма, чрез която успях да продам на един виден наш университет подобен сървър и няколко десетки работни станции, произведени по поръчка в заводите на ACER. Няма да ти описвам какво чудо беше

cool.gif

Такава машина, че да мога да изтрелвам ракети с нея. laugh.gif

<{POST_SNAPBACK}>

Ами те до скоро компютрите на НАСА, особено тези на космическите кораби бяха 8-битови. Няма майтап!

Ми те совалките май още си летят с такива. Имаше една такава смешка, че на Уиндоус му трябал П4 за да върви както трябва, пук на една совалка два 8 битови забравих какъв модел обаче.

Иначе си мечтая 2 компютъра от IBM и NEC, но струват стотици милиони долари. :)

Освен това няма да ми се поберат в стаята.

Редактирано от vladii (преглед на промените)

Споделете ако искате за какво ще ги използвате тези супер компютри като си ги сглобите.

Абе като стана тема за совалки до колкото се сещам са с PII,а иначе процесорите на повечето повечето съвременни изтребители които се използват в момента са x486 :) на следващото поколение се предвиждат вече PIII :) но това е главно защото военните имат различни стандарти за защитеност на системите,а не че не могат За совалките важи същото както за изтребителите. Прокрадвала се е идеята да им поставят цивилен съвременен процесор разбира се главно по иконмически съображения :) Много добър въпрос Tradegy и на мен ми е интересно за какво ли ще ги ползват!

@Tragedy: Ще ги карам да смятат линейни уравнения laugh.giflaugh.giflaugh.gif

Всъщност на мен ми трябва нещо обикновено + един рак с 1-2ТВ място:

- да мога да си свалям (денонощно) с мулето, от торенти ( да сийдвам също ), с Флашгет и ДС++

- чат пат да пускам по някоя игра

- да си гледам филмите на 21"+ и да си слушам музиката с добро качество

Споделете ако искате за какво ще ги използвате тези супер компютри като си ги сглобите.

<{POST_SNAPBACK}>

Е, ти пък сега biggrin.gif

Това което аз съм описал не е нещо извънземно все пак, нали? Просто гарантира бърза дискова подсистема и подсигуреност на данните. Това е което мен ме интересува най-много в един комп. Другото го оставям на геймърите.

А конкретно на въпроса ... Ако ти се налага често да билдваш проекти с по няколко стотин файла, след някоя по-генерална промяна по сорсовете, ще разбереш за какво ми трябва такава машинка.

на совалките са процесори 8086

скоро имаше една голяма заявка от NASA и аз се зачудих защо точно този процесор но се оказа че е за совалките

а моята мечта си е Alpha

e тук който не знае да погледне

http://h18002.www1.hp.com/alphaserver/

http://www.top500.org/lists/plists.php?Y=2004&M=11

На мен и тази машина,която си имам ме устройва.Само малко трябва да и увелича размера на харда(сега е 40GB),но и това ще стане това лято. cool.gif

ПП-Интересно ми е все пак,за какво ще ги използувате тия извънземни конфигурации за които мечтаете.Най-вероятно за научна работа. :)

Е, добави и един хардуерен Firewal: на Cisco, SonicWALL, 3Com и пр. И там са цифри.

<{POST_SNAPBACK}>

А, за у дома съм доволен и от сегашния си firewall - Linksys. Да не ставаме максималисти все пак biggrin.gif

за After_Dark

виждам те че си фен на SUN и щом няма да казваш я си вземи това

http://www.sun.com/servers/highend/sunfire_e25k/specs.xml

то според мен щети върши по добра работа от онова което искаш

ами, лично аз си мечтая по-скоро за машина на времето:)

Aз с междузвездни крайцери няма да воювам, така че това на 100% ще удоволетвори потребностите ми от мултимедиен домашен комп.Който е сядал зад подобна платформа разбира за какво говоря:

indexallinone20040831.jpg

Aз с междузвездни крайцери няма да воювам

<{POST_SNAPBACK}>

Но с междуградски крайСЛери може и да не откажеш, ако имаш някой бордови компютър с такива параметри

cool.gif

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.