Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тест на видеокарта RX 580 8gb

Featured Replies

Kартата от подписа ми, която бях в купил преди време употребявана и имайки предвид , че вече натрупа годинки искам да и сменя пастата, защото сигурно вече е на камък. Чуденето ми е с кой софтуер и на какви настройки да я тествам преди и след смяна на пастата?

• Автор
преди 2 минути, Нушо написа:

да, има доста софтуер, въпросът ми беше по конкретно дали трябва да задавам някакви параметри при тестването или просто пускам теста? Нещо специфично...

Тествайте с различни програми.

Цитат

Тестването на видео карта е важен процес, който може да ви помогне да проверите работоспособността, стабилността и производителността на графичния адаптер. Съществуват различни програми за тестване на видеокарти, които използват различни методи и критерии. Някои от тях са:

• FurMark1 - програма за стрес тестване на графичната подсистема на компютъра. Тя използва интензивна 3D сцена, която натоварва видеокартата до максимума и показва температурата и честотата на чипа.
  • 3DMark2 - голям набор от критерии за системи с различен капацитет. Програмата ви позволява да определите производителността на компютъра си в редица тестове както за видеокартата, така и за процесора.
  • Unigine Heaven3 - програма, базирана на оригиналния Unigine двигател и тества графичната система за работа в широк кръг от среди. Тя използва напреднали технологии като теселация, HDR, SSAO и други.

За да използвате тези програми, трябва да ги изтеглите и инсталирате на компютъра си. Преди да започнете теста, уверете се, че имате актуални драйвери за видеокартата си и че затворите всички други приложения, които могат да влияят на резултатите. След това стартирайте програмата и изберете желания режим на тестване. В повечето случаи не е необходимо да задавате някакви параметри, освен ако не искате да промените резолюцията, качеството на графиката или други настройки. Просто пуснете теста и следвайте инструкциите на екрана. В края на теста ще видите резюме на резултатите, които можете да сравните с други системи или да запазите за бъдеща справка.

преди 18 минути, gibson58 написа:

да, има доста софтуер, въпросът ми беше по конкретно дали трябва да задавам някакви параметри при тестването или просто пускам теста? Нещо специфично...

Слагаш GPU-Z - стартираш компютъра - записваш си или снимаш екрана с параметрите от сензорите: студен тъкмо стартиран, след 30 мин. просто работа, при игра след около час, 5 мин. след играта ... и ако всичко изглежда добре - не я пипай!

Няма никакво значение на какво се е превърнала пастата ако температурите са добре - казвам го като ползвател на 15 годишен Dell Vostro 1500 с моменти температури на ядрата под 30 градуса - никога не е отварян за профилактика, а има над 60 000 работни часа.

Пусни някоя и друга игра и следи температурите. Ако картата работи нормално и температурите не са високи, най-добре не я пипай.

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

Няма никакво значение на какво се е превърнала пастата ако температурите са добре - казвам го като ползвател на 15 годишен Dell Vostro 1500 с моменти температури на ядрата под 30 градуса - никога не е отварян за профилактика, а има над 60 000 работни часа.

преди 10 минути, Raze написа:

Ако картата работи нормално и температурите не са високи, най-добре не я пипай.

абсолютно точно казано ! нещо което работи добре не го пипай !

преди 1 минута, mr. 5r0ff написа:

абсолютно точно казано ! нещо което работи добре не го пипай !

Да ама не човека иска да пипа,кой ще му забрани,той е достатъчно си разсъждава. Има един лаф акъл не ми давай ,пари ми дай. До тук само акъл му се дава.

• Автор
преди 6 минути, Нушо написа:

Да ама не човека иска да пипа,кой ще му забрани,той е достатъчно си разсъждава. Има един лаф акъл не ми давай ,пари ми дай. До тук само акъл му се дава.

Е как разбра,че държа да пипам?  Ще  тествам и ако са високи тогава, излишно време нямам.

преди 3 минути, gibson58 написа:

Е как разбра,че държа да пипам?  Ще  тествам и ако са високи тогава, излишно време нямам.

Избора е твой това исках да кажа. Тествай си на воля

преди 17 минути, Нушо написа:

ако имаш акъл ще имаш и пари

преди 13 минути, gibson58 написа:

и по темата FurMark

току-що, Нушо написа:

Пари за нова карта ли да му дадем?

Ако картата работи коректно - по-голям шанс има да я повредиш от колкото да я направиш по-добра (все пак зависи как се държи картата в момента - затова когато си закупя нещо ново - проверявам как работи - за да знам когато има значително изменение от началното състояние). Митовете, че пастата трябва да се сменя на 6 месеца всички сме ги чували ...

• Автор

Аз също спазвам правилото "което работи не се пипа"!

• Автор

Направих малко тест с Furmark, мисля,че е добре. Май няма нужда да я пипам за сега, какво мислите?

https://gyazo.com/b8862a96f1b796df2efc9c4ded243c37

https://gyazo.com/23816dc15e539a709be39f7c8be97d5e

Топличка е малко, но не тествай с този 'убиец' на видеокарти, тествай си в игрите как е положението.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.