Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за ъпгрейд.

Featured Replies

Здравейте! Имам следната машина

Дъно: Asrock B450M Tomahawk

Рам: 16GB 3200 MHz

CPU: Ryzen 5 3600 3.60 GHz

Видео: Gygabite RTX 2070 8GB

Компютъра има SSD 250GB и Хард диск 1TB

Играя предимно CS и Warzone 2 в свободното време въпреки, че съм стар за тези неща вече 😄 Ползвам го като хоби. 
Въпросът ми е какъв ъпдейт да направя на машината според вас, защото Уарзона върви м/у 80-100 фпс, но на моменти дропва искам малко по - стабилен да го направя. 
Мислех за процесор Ryzen 7 5800X или 5700X и още една плочка 16GB RAM. Понеже бюджета за глупости е ограничен, за момента ще се задоволя със старата видео карта. 

Какъвто и процесор да вземеш от 5*** ще се отрази много добре в CS спрямо 3600. На първо време пробвай само с процесор и виж как е. 

Ако искаш да минеш тънко вземи 5600, вече ако си готов да налееш пари, разбира се може да се спреш на 5800X3D, а вече има и 5700X3D, който също е интересен процесор за ъпгрейд.

Дай точен модел на дъното, ASROCK ли е или MSI?

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Автор
преди 8 часа, Gaming_Solutions написа:

Какъвто и процесор да вземеш от 5*** ще се отрази много добре в CS спрямо 3600. На първо време пробвай само с процесор и виж как е. 

Ако искаш да минеш тънко вземи 5600, вече ако си готов да налееш пари, разбира се може да се спреш на 5800X3D, а вече има и 5700X3D, който също е интересен процесор за ъпгрейд.

Дай точен модел на дъното, ASROCK ли е или MSI?

Утре ще мога да кажа със сигурност какъв модел е дъното. Голямата дилема при мен е 5700х или 5800х и дали да е 5700х3d или 5800x3d. Понеже единия е на 105W и държи висока температура, ще трябва да се помисли и за охлаждане. Не знам дали си заслужава разправията, дали да не се метна просто на 5700X. 

преди 5 часа, plamen_petrov_80 написа:

Първо установи защо дропи в тези моменти! Да не се окаже проблема другаде.

Дропва защото на моменти и в дадени ситуации, играта е по - натоварена и динамична. Нормално е като я подкарваш на ръба. Една идея ми трябва и ще върви перфектно. 

преди 2 минути, KaLiMaNsKiq написа:

Дропва защото на моменти и в дадени ситуации, играта е по - натоварена и динамична. Нормално е като я подкарваш на ръба. Една идея ми трябва и ще върви перфектно.

И натоварва кое - трябват й още ядра, трябва и по-бързо/и ядро/а или видеото не смогва. Странно е от 80-100 да тропва толкова осезаемо.

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

И натоварва кое - трябват й още ядра, трябва и по-бързо/и ядро/а или видеото не смогва. Странно е от 80-100 да тропва толкова осезаемо.

Кое му е странното и колко дропва според теб?

Warzone 2 по принцип е GPU натоварваща игра, но точно ъпгрейда на CPU-то ще вдигне минималните кадри най-осезаемо и няма да дропва толкова, а CS-а ще литне с новия процесор.

преди 1 час, KaLiMaNsKiq написа:

Утре ще мога да кажа със сигурност какъв модел е дъното. Голямата дилема при мен е 5700х или 5800х и дали да е 5700х3d или 5800x3d. Понеже единия е на 105W и държи висока температура, ще трябва да се помисли и за охлаждане. Не знам дали си заслужава разправията, дали да не се метна просто на 5700X.

Кой знае колко няма да ти помогнат повечето ядра, виж 3D кеша, особено където има повече полза от него дърпа страшно много. Ако не ти се дават пари за 5700X3D/5800X3D, спести си парите и вземай 5600/5600X. Даже съвета ми е да закрепиш с безумно евтиния 5600 положението сега и после направо да се хвърляш на АМ5

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

Дай ми системата и ще ти кажа ...

Е казваш, че ти е странно от 80-100 да дропва толкова осезаемо, предполага се от поста ти, че знаеш колко...

Или е поредния ти пост в който искаш да накараш хората да си стоят със старите машини и да не ъпгрейдват, още повече пък да сменят системата

току-що, Gaming_Solutions написа:

Е казваш, че ти е странно от 80-100 да дропва толкова осезаемо, предполага се от поста ти, че знаеш колко...

Това е ченгела ...

• Автор

В покрайнините на града в играта закърпвам 100фпс, а в града като вляза където има много сгради фпс-а става 80. Затова казах дропва, може би не съм се изразил правилно. Иначе дъното ми е ASRock B450M-HDV R4.0 Мисля да се метна на 5800х или 5700х, като цена ме устройват. Кой от двата да избера ? 

преди 1 час, KaLiMaNsKiq написа:

В покрайнините на града в играта закърпвам 100фпс, а в града като вляза където има много сгради фпс-а става 80. Затова казах дропва, може би не съм се изразил правилно. Иначе дъното ми е ASRock B450M-HDV R4.0 Мисля да се метна на 5800х или 5700х, като цена ме устройват. Кой от двата да избера ? 

В момента с какъв охладител си, защото за всичко над 5600/5600X ще ти трябва нещо прилично? 5800X дори е по-горещ от 5900, защото при него всички ядра са на един чиплет.

5800X е по-скъп от 7600, да не говорим пък за 7500F. И двата са по-бързи. Вече чак 5800X3D е на нивото на 7600 от АМ5. Та за пореден път ще те посъветвам. Или закърпи положението с евтиния 5600, или като ще набиваш пари инвестирай в 5700X3D/5800X3D и забрави за ъпгрейд няколко години (за да си струва инвестицията).  

ПП. Трябва и да ъпдейтнеш биоса за да тръгнат новите процесори

• Автор
преди 2 часа, Gaming_Solutions написа:

В момента с какъв охладител си, защото за всичко над 5600/5600X ще ти трябва нещо прилично? 5800X дори е по-горещ от 5900, защото при него всички ядра са на един чиплет.

5800X е по-скъп от 7600, да не говорим пък за 7500F. И двата са по-бързи. Вече чак 5800X3D е на нивото на 7600 от АМ5. Та за пореден път ще те посъветвам. Или закърпи положението с евтиния 5600, или като ще набиваш пари инвестирай в 5700X3D/5800X3D и забрави за ъпгрейд няколко години (за да си струва инвестицията).  

ПП. Трябва и да ъпдейтнеш биоса за да тръгнат новите процесори

Охладителя е ясен, ще бъде сменен. Като видях цената на rtx 3060 12 GB и се замислих дали да купя процесор ryzen 7 5700x и плочка Kingston Beast 16GB 3200MHz или същата плочка с RTX 3060 12GB. Според теб кое ще ми донесе по - голяма производителност в игрите, процесора или видео картата ? 

преди 43 минути, KaLiMaNsKiq написа:

Охладителя е ясен, ще бъде сменен. Като видях цената на rtx 3060 12 GB и се замислих дали да купя процесор ryzen 7 5700x и плочка Kingston Beast 16GB 3200MHz или същата плочка с RTX 3060 12GB. Според теб кое ще ми донесе по - голяма производителност в игрите, процесора или видео картата ? 

Зависи от игрите, процесора ще ти вдигне в общия случай минималните (които за мен са най-важни за гладка игра). Вземай 5600 и спестявай за нова карта. То 2070 и 3060 са си на кантар, няма много смисъл.

С една плочка ли си или с две?

Поне DDR4 сега е евтина

С наличното дъно в момента и ако си само с една памет - аз бих взел просто някаква употребявана памет с нужната честота и обем от 4GB и нагоре.

Ако толкова те сърбят ръцете може да потърсиш и употребяван 5600 с/без X и това е, следващото ти е AM5.

• Автор

В крайна сметка реших да взема и памет и видео карта и процесор.

Ryzen 5 5600x 

AMD ASRock RX 6700 XT 12GB

KINGSTON FURY BEAST 16 GB 3200MHz

Надявам се да е доволна машината. Благодаря ви за отделеното внимание! 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.