Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Случвало ли се е на някой друг?

Featured Replies

Здравейте!

Преди 2 дни проведох по-дълъг разговор по телефона с роднина, която живее зад граница. По време на разговорът ни с нея ми звъняха доста настоятелно 2 непознати номера от А1, на които първите 7 цифри бяха еднакви и само последните 3 бяха различни. След като приключих разговорът, който провеждах, набрах

последователно двата номера, но за моя изненада и двата бяха изключени, като са изключени и до днес. По принцип допускам, че може да ме потърсят от една застрахователна компания, но не мисля, че тези компании имат подобна практика да изключват телефоните си. Дали може да е измама? На някой друг случвало ли му се е? За съжаление в такива времена живеем вече, че станахме мнителни към всички с тези телефонни измами... 

Благодаря предварително на включилите се!

Спокоен ден на всички! 🙂 

преди 1 час, RainDrop написа:

Здравейте!

Преди 2 дни проведох по-дълъг разговор по телефона с роднина, която живее зад граница. По време на разговорът ни с нея ми звъняха доста настоятелно 2 непознати номера от А1, на които първите 7 цифри бяха еднакви и само последните 3 бяха различни. След като приключих разговорът, който провеждах, набрах

последователно двата номера, но за моя изненада и двата бяха изключени, като са изключени и до днес. По принцип допускам, че може да ме потърсят от една застрахователна компания, но не мисля, че тези компании имат подобна практика да изключват телефоните си. Дали може да е измама? На някой друг случвало ли му се е? За съжаление в такива времена живеем вече, че станахме мнителни към всички с тези телефонни измами... 

Благодаря предварително на включилите се!

Спокоен ден на всички! 🙂 

Номерата не са изключени, просто не са направени да се избират. IVR може да ти каже каквото си поиска! 

• Автор
преди 7 часа, hjhj написа:

Дай номерата да ги видим. Някой номера излизат и при питане на чичо гугъл

Пробвах, но нищо не излезе като резултат. Единият е +359886123136, а другият същия, но накрая завършва на 172.

преди 5 часа, Емил Костов написа:

Номерата не са изключени, просто не са направени да се избират. IVR може да ти каже каквото си поиска! 

Извинявам се за невежеството, но какво е IVR? Извинете за въпросът ми, който може да Ви се стори глупав, но в тази област не съм много на "ти". 

преди 9 минути, RainDrop написа:

Пробвах, но нищо не излезе като резултат. Единият е +359886123136, а другият същия, но накрая завършва на 172.

Извинявам се за невежеството, но какво е IVR? Извинете за въпросът ми, който може да Ви се стори глупав, но в тази област не съм много на "ти". 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Интерактивна_система_за_гласови_отговори

С други думи номерата минават през централа. Имат забрана да бъдат избирани от потребители, а IVR (тоест записаният глас) може да ти каже - няма достъп до този номер, номерът е закрит и каквото там още се сетиш! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 10 минути, Емил Костов написа:

https://bg.wikipedia.org/wiki/Интерактивна_система_за_гласови_отговори

С други думи номерата минават през централа. Имат забрана да бъдат избирани от потребители, а IVR (тоест записаният глас) може да ти каже - няма достъп до този номер, номерът е закрит и каквото там още се сетиш! 

Сега разбирам. Благодаря Ви за изчерпателното пояснение! :)

преди 15 часа, RainDrop написа:

Сега разбирам. Благодаря Ви за изчерпателното пояснение! :)

Не изключвай и възможността да е някаква грешка. Често се случва и това.

Здравейте,

Преди малко и на мен ми звъня номер +359 886 123 136. Като вдигнах затвориха. После звъннах обратно и беше изключен номерът.

В Гугъл намерих статия, в която се описва, че този заедно с други номера, звънят от името на Хоум Вижън и продават някакви боклуци. Не е ясно как се сдобиват с телефонните номера

преди 48 минути, DessyM написа:

Здравейте,

Преди малко и на мен ми звъня номер +359 886 123 136. Като вдигнах затвориха. После звъннах обратно и беше изключен номерът.

В Гугъл намерих статия, в която се описва, че този заедно с други номера, звънят от името на Хоум Вижън и продават някакви боклуци. Не е ясно как се сдобиват с телефонните номера

Не са само те. Има доста фирми, които го правят. Слагай го в черен списък и готово.

• Автор
преди 5 часа, DessyM написа:

Здравейте,

Честно казано всичко ми мина през ума (банки, които предлагат услуги, оператори, предлагащи нови оферти за договори, застрахователи и какво ли още не), но за това не се бях сетила, а по принцип всяка година поне по веднъж се случва такива мошеници да ме "канят" на презентация на боклуците им 😃 Благодаря Ви за информацията! Как не се сетих още от самото начало... 

И аз се чудя как се сдобиват с номерата ни и дали това е законно.

преди 5 часа, DessyM написа:

Здравейте,

Извинявам се, но може ли да споделите статията, която сте намерили? Може да бъде полезна, ако и други хора като нас са търсени от тези телефонни номера и не намират информация. Благодаря предварително! 🙂

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.