Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Монтаж на пералня и сушилня с различни размери една върху друга.

Featured Replies

Здравейте, колеги,

Наскоро купихме тези 2 уреда:

1) Пералня: https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peralnya-WHIRLPOOL-FFD-9469-BCV-EE/p/683265?tab=characteristics

2) Сушилня: https://www.technopolis.bg/bg/Sushilni/Sushilnya-BEKO-B3T-41242/p/652326?fbclid=IwAR0bnWZJH7jctQtvfLR1LeI8oIYqAj3yB507vQm8fiJzJguBa768GLSwaCM

Идеята е да ги монтираме една върху друга и съответно сега съм в търсене на кит за свързване. Надеждата ми беше да взема универсален такъв, но размерите на уредите създават неочаквани проблеми. В частност, пералнята е 63 см дълбока, пък сушилнята е 54 см и досега всички китове, които съм намерил не покриват поне 1 от 2те измерения.

Имате ли съвети как да постъпим?

Поздрави и благодаря!

Редактирано от badr (преглед на промените)

Разрешен от цър-вул

• Автор
току-що, hjhj написа:

А защо не попита в магазина какво ще ти препоръчат?

Питах - човекът каза точно универсален кит да търся и че няма да има никакви проблеми. Този, който имаха в самия магазин, обаче, не покриваше пералнята.

• Автор
преди 39 минути, plamen_petrov_80 написа:

Монтаж на пералня и сушилня с различни размери една върху друга. - може би е по-удачно заглавие.

Прав си, колега, но не ми позволява вече да го променя...

• Решение

Хвани един заварчик или дърводелец и ще ти "скове" стойка за целта. И съм сигурен, че ще е по-хубава от пластмасарията на китайчетата.
И съм сигурен, че няма да ляга само върху плота на пералнята. 
Само си помисли ако на 1400 об. пералнята се разлюлее случайно. Какво ли би могло да се случи с тая сушилня?

преди 20 минути, цър-вул написа:

Хвани един заварчик или дърводелец и ще ти "скове" стойка за целта. И съм сигурен, че ще е по-хубава от пластмасарията на китайчетата.

Aбаолютно! Аз съм с такава "стойка"... Но понеже не си вярвам много с електрожена, си я направих от винкел 1,5 мм/80х80 мм, като сглобките са "болт и гайка". Всичко може да се регулира. Стана много стабилно. Естествено, пристягащия колан си е "на линия" :)

преди 1 минута, цър-вул написа:

Ехее, ти БТР ли ще удържаш?

Не, бе...за да има повече площ за крачетата на сушилнята горе... Както казах....хич не си вярвам с електрожена :) 

преди 14 минути, цър-вул написа:

Ехее, ти БТР ли ще удържаш? Квадрат 35х35х2 напълно ще стигне

Човека си е прав. И аз като не знам нещо колко здраво трябва да е, го правя много здраво. И като дойде някой майстор ми се смее...

Мхм, да има...

преди 13 минути, plmen88 написа:

правя много здраво.

Разликата между руското и японското. Руснакът слага мат'р'ял, та се забравя. Японесът все сикономва.
Много зависи и къде ще се установява пералния комплект - визия трябва ли му или ще е в шкаф/гардероб скрит и мо'е се търне повечко мат'рялец... 40х20х3

преди 1 час, цър-вул написа:

Квадрат 35х35х2 напълно ще стигне

преди 50 минути, цър-вул написа:

... 40х20х3

Претенцийо! Да не си в склада на ... (без реклами).

Такъв профил имал чиляка

преди 1 час, teo-glavata написа:

1,5 мм/80х80 мм

такъв сложил!

преди 4 часа, jhoro написа:

Такъв профил имал чиляка

Да нти кажа право...нямах - просто така реших тогава :) Но си мислех и за отворите, подвижините елементи и т.н

Не съм за 5 лв разлика вцената н заготовките (винкела)

Просто, конструкцията е като чук, е с малко гумени тампони, де....че това ...долу пералнята, като се развърти....

За другите неща - няма да коментирам, варианти всякокви.

Но това

преди 7 часа, teo-glavata написа:

...че това ...долу пералнята, като се развърти....

не съм съгласен. 

Всяка автоматична пералня е мислена за режим "центрофуга". Ако е добре нивелирана и основатй е стабилна - няма проблем и при 2000 об/мин.

При мен е с изградена плоча между тях . Направех я ,когато правех основен ремонт на жилището и съм ги монтирал в мокро помещение ,удобно е прекарана за случая водата,канализацията ,тока .При вас навярно е вече в дадено помещание и добре е да има рамка над пералната за сушилната ,дори може да се помисли тя да бъде подвижна . Задължително пералнята трябва да е отдолу ,заради възможни течове .Зависи и колко е голямя сушилната и колко е тежка все пак е отгоре . 

преди 9 часа, jhoro написа:

Всяка автоматична пералня е мислена за режим "центрофуга". Ако е добре нивелирана и основатй е стабилна - няма проблем и при 2000 об/мин.

Айде представи си, че се прецака амортисьор на барабана какво ще се случи при 2000 и по-малко оборота с тая сушилня отгоре...

преди 1 час, plmen88 написа:

Айде представи си, че се прецака амортисьор на барабана какво ще се случи при 2000 и по-малко оборота с тая сушилня отгоре...

Да съм казал, че трябва сушилнята да стъпва директно върху пералнята???

Ето виж, какво казва човека

преди 11 часа, bigiadri написа:

При мен е с изградена плоча между тях. 

преди 2 часа, jhoro написа:

Да съм казал, че трябва сушилнята да стъпва директно върху пералнята???

Ето виж, какво казва човека

Това го прочетох, но това е друг потребител в темата, който казва как я е направил, не е питащия. Нито пък @teo-glavata, на който казваш, че не си съгласен, защото пералнята е мислена за режим центрофуга. 

Но няма значение, нямам намерение да се заяждам.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.