Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Внос на хардуер от чужбина, заслужава ли си?

Featured Replies

внасяли ли сте си нещо напоследък и доволни ли сте? мен лично ме интересува с цел препродажба

благодаря на всички отговорили !

Какво точно искаш да внасяш и откъде? Какви гаранции и поддръжка ще гарантираш?

• Автор
преди 2 минути, Емил Костов написа:

Имам малка тех фирма от доста години. Ами нещо да капе нямам много пари за инвестиция.

преди 15 минути, Емил Костов написа:

Нали вече видяхме тема за внос и препродажба на мултимедии от Китай...

Да, грешката е моя! Но темата е абс. същата.
И как смяташ да осигуриш сервизиране на продаваната техника? По закон трябва да осигуриш минимум 2 години гаранция.

Много зависи от покупната цена.

преди 5 часа, Daylight Dancer написа:

внасяли ли сте си нещо напоследък и доволни ли сте? мен лично ме интересува с цел препродажба

благодаря на всички отговорили !

преди 5 часа, Daylight Dancer написа:

Имам малка тех фирма от доста години. Ами нещо да капе нямам много пари за инвестиция.

За да внасяш стока от ЕС и препродаваш трябва фирмата да ти е задължително регистрирана по ДДС, а извън ЕС ще трябва да плащаш и мито.

ПП. Не отговори на въпроса за гаранционното обслужване

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 22 минути, Gaming_Solutions написа:

За да внасяш стока от ЕС и препродаваш трябва фирмата да ти е задължително регистрирана по ДДС, а извън ЕС ще трябва да плащаш и мито.

ПП. Не отговори на въпроса за гаранционното обслужване

Сигурен ли си???

преди 27 минути, jhoro написа:

Сигурен ли си???

Освен ако не са променили нещо в закона последните две години... То дори и за реклама в Google и Facebook трябва да си регистриран по ДДС ако искаш да спазваш буквата на закона

Цитат

Регистрацията според Закона за ДСС е задължителна и при други обстоятелства – без значение от достигнатия обем на оборота – например ако фирмата доставя стоки и услуги в друга държава членка на Европейския съюз или получава такива от страна в Европейския съюз.

преди 11 минути, Gaming_Solutions написа:

Освен ако не са променили нещо в закона последните две години...

Май бъркаш ДДС при ВОД/ВОП и внос за собствена сметка?

А за гаранцията - стоките нови или втора употреба?

преди 1 минута, jhoro написа:

Май бъркаш ДДС при ВОД/ВОП и внос за собствена сметка?

А за гаранцията - стоките нови или втора употреба?

Не се интересувам особено, моята информация е от преди 2-3г. от моите счетоводители. Ето тук е обяснено разбираемо, но пак казвам, не знам кокло е актуална информацията:

https://www.infoz.bg/bulgaria/10328-registratsia-po-zakona-za-dds-oborot

Цитат

Регистрацията според Закона за ДСС е задължителна и при други обстоятелства – без значение от достигнатия обем на оборота – например ако фирмата доставя стоки и услуги в друга държава членка на Европейския съюз или получава такива от страна в Европейския съюз.

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

Регистрацията според Закона за ДСС е задължителна и при други обстоятелства – без значение от достигнатия обем на оборота – например ако фирмата доставя стоки и услуги в друга държава членка на Европейския съюз или получава такива от страна в Европейския съюз.

Да, ама ... не е баш това!

За да има Вътреобщностна Доставка - трябва доставчикът да е един, а получателя - друг! А в случая човекът сам ще си внася ... нещото. Като куфарните търговци!

преди 6 минути, jhoro написа:

Да, ама ... не е баш това!

За да има Вътреобщностна Доставка - трябва доставчикът да е един, а получателя - друг! А в случая човекът сам ще си внася ... нещото. Като куфарните търговци!

Не те разбирам... Сам ли ще ходи до Китай (или където и да е) за да ги внася тези неща? Аз мисля, че иска да поръча нещо от eBay, Amazon, Newegg или Алиекспрес и да препродава с някаква надценка от неговия онлайн магазин. 

И пак не съм сигурен дали това го спасява от регистрация по ДДС

преди 8 минути, Gaming_Solutions написа:

Не те разбирам... Сам ли ще ходи до Китай (или където и да е) за да ги внася тези неща? Аз мисля, че иска да поръча нещо от eBay, Amazon, Newegg или Алиекспрес и да препродава с някаква надценка от неговия онлайн магазин. 

И пак не съм сигурен дали това го спасява от регистрация по ДДС

И аз не знам, какво мисли. Освен това - регистрация по ЗДДС не е толкова страшно нещо.

преди 9 минути, jhoro написа:

И аз не знам, какво мисли. Освен това - регистрация по ЗДДС не е толкова страшно нещо.

Разбира се, че не е, просто си е допълнителен разход, а той каза, че има малка фирма и иска нещо да "капе" и нямал много пари за инвестиция, та не мисля че е много рентабилно за него. А и като знам какви са маржовете едва ли накрая ще му излезе сметката.

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

Разбира се, че не е, просто си е допълнителен разход, а той каза, че има малка фирма и иска нещо да "капе" и нямал много пари за инвестиция, та не мисля че е много рентабилно за него. А и като знам какви са маржовете едва ли накрая ще му излезе сметката.

Това си е негов проблем.

Той „няма вътък“ - да пише в темата, ти го мислиш!

Пък и даже - ако си купя 100 броя ... нещо, от Али Експрес и после ги продавам тук едно по едно - дали ще ми търсят някаква регистрация?

Това си е негов проблем.

Той „няма вътък“ - да пише в темата, ти го мислиш!

Пък и даже - ако си купя 100 броя ... нещо, от Али Експрес и после ги продавам тук едно по едно - дали ще ми търсят някаква регистрация?

Не е въпроса дали някой ще ти търси сметка в милата родина, а дали иска да спазва буквата на закона, писал съм го в началото. 

ДДС измамите са престъпление и бич за цялото общество. Не толерирам 

100 броя ... нещо, от Али Експрес и после ги продавам тук едно по едно - дали ще ми търсят някаква регистрация?

Куриерите ще го докладват на НАП, ако има регулярни пратки с наложен платеж...

преди 21 минути, цър-вул написа:

Куриерите ще го докладват на НАП, ако има регулярни пратки с наложен платеж...

Не само регулярни - всяка получена сума се докладва. Но какво ще докладва (със чл. 73, ал.1 от ЗДДФЛ) - че има доходи! В рамките на България - има праг за задължителна регистрация.
Кофти ще е, ако има доходи и не може да докаже разходи.

Ако си продам стария телевизор или пералня - със сигурност ще изпищя, щото всичкото приход ще ми е печалба.
Но той ще има фактури за покупката.

преди 29 минути, Gaming_Solutions написа:

ДДС измамите са престъпление и бич за цялото общество. Не толерирам 

Те се правят само от регистрирани лица!

преди 33 минути, jhoro написа:

Ако си продам стария телевизор или пералня - със сигурност ще изпищя, щото всичкото приход ще ми е печалба.

И ти си един счетоводител, ако на мен си ми , ще те убия с кривата лопата!
Продажбата на лични вещи не се облага с данък

https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/godishen-danak-varhu-dohdite/oblagane.prodajbi.internet

Цитат

Освободени от облагане са доходите от продажбата на лични вещи - вещи, които са закупени за лично ползване, а не с цел да бъдат препродадени или да бъдат използвани в производството на други вещи, предназначени за продажба и реализиране на печалба. Подаването на данъчна декларация от физическите лица за приходите от продажбата на такива вещи не е задължително. 

@Gaming_Solutions Защо изобщо си губиш времето да отговаряш на тоя....Не си ли разбрал  все още , че той е тук само глупости да ланка а не да помага с каквото и да е...

• 1 година по-късно...
  • Автор

здравейте пак. надявам се сте добре.

фирмата е еоод. ако пазарувам от али експрес дават ли въобще фактури и ще ми искат ли нещо отгоре?

Идеята е за стоки от моя бранш.

Регистрацията по ДДС с две думи до какви разходи ще доведе за мен ? Счетоводителка ми е роднина и към момента не искам да й губя времето.

благодаря !

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.