Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

нуждая се от съвет за покупка на лаптоп

Featured Replies

Моля за съвет! Ще си купувам лаптоп, но не съм много на ти с компютрите ;) Бъдещият мой лаптоп ще се използва най-вече за текстообработка, ще имам и една програма Сиела. Не знам какво да си взема, но по красота ми харесва Тошиба М70-340 и един FS Amilo V 2085. Цената е около 1600 лв. Предварително благодаря на всички!

Toшиба не ти ги препоръчвам вземи си нещо на HP.

За работата която ще вършиш тази конфигурация ще ти бъде достатъчна.

HP EK087EA Cel-M 1.4GHz 512MB 60GB DVDRW 15.4 Lan 802.11 b/g 1394 WinXP He 2.6kg 1Y

p/s

Лаптоп не се избира само по-красота важно е да гледаш коя компания го е асемблирала.

Добри са :HP,Vaio и Packard Bell.Важно е да се гледа каква е матрицата , също така и конфигурацията.

Успех с покупката.

Редактирано от MC12 (преглед на промените)

В никакъв случай Тошиба, подкрепям МС12. Понеже няма особени изисквания за производителност и графична мощ... можеш сам да си избереш модел, дори и само по външния вид.

Моето мнение отзад-напред: На трето място: на племенницата си и купих Пакард Бел, сравнително отскоро имат официално представителство в България, добър избор.

На второ: Хюлет-Пакард, просто хващаш един модел в обхвата на 1600 лева.

На първо е моята предпочитана марка: Дел, ето един модел за около заявената цена: Dell Inspiron 6000 15.4" WXGA

Сиелата ще "хвърчи" на него, както и офисите. Успех biggrin.gif

И аз ще си купувам лаптоп, но и аз съм на Вие с разните конфигурации. Ще го ползвам предимно за филми, музика и Интернет..Предложения?? До 1500лв..

п.п.Как стои въпросът с Tv tuner за лаптоп? Защото и като телевизор мисля да го ползвам.

И аз ще си купувам лаптоп, но и аз съм на Вие с разните конфигурации. Ще го ползвам предимно за филми, музика и Интернет..Предложения?? До 1500лв..

п.п.Как стои въпросът с Tv tuner за лаптоп? Защото и като телевизор мисля да го ползвам.

Един по-евтин модел на Дел, за да влезем в цената: Dell Inspiron 1300 15.4" WXGA

За телевизията ще е необходим ТВ тюнер, външен, на USB, ето един пример: ASUS MY CINEMA-U3000/EXT TVTUN

Забележка: Препоръчвам ви да вземете пълната три-годишна гаранция с допълнителното заплащане от 70$ и грубо влизаме в цената. Аз предпочитам по-големия екран от 15.4" за сметка на мощноста на машината. Това автоматически означава и по-голяма обща ширина/дължина на лаптопа, въпрос на избор.

Един по-евтин модел на Дел, за да влезем в цената: Dell Inspiron 1300 15.4" WXGA

За телевизията ще е необходим ТВ тюнер, външен, на USB, ето един пример: ASUS MY CINEMA-U3000/EXT TVTUN

Забележка: Препоръчвам ви да вземете пълната три-годишна гаранция с допълнителното заплащане от 70$ и грубо влизаме в цената. Аз предпочитам по-големия екран от 15.4" за сметка на мощноста на машината. Това автоматически означава и по-голяма обща ширина/дължина на лаптопа, въпрос на избор.

Благодаря :)

За това за което ще го ползваш бих ти препоръчал Acer,доста по-евтин и по качествен от HP.

Вградените на Acer започват от 2000лв. и нагоре http://www.computer.bg

Може, разбира се, да си добавиш и на PCMCI slot-а. Aз предпочитам продуктите на http://www.avermedia.com.

Редактирано от morfei1 (преглед на промените)

За това за което ще го ползваш бих ти препоръчал Acer,доста по-евтин и по качествен от HP.

Да разбирам ли, че съм направил правилния избор, като си купих

Acer Aspire 1652WLMi

-Intel Pentium M processor 735

1.7Ghz, 400Mhz FSB, 2MB L2 cache

-15.4"WXGA ClystalBrite TFT LCD

-ATI MOBILITY RADEON X300

PCI Express With 64MB VRAM

-90GB HDD

-DVD-Dual

Support DVD+R Double Layer/DVD+-RW

-1GB DDR2-dual channel

-802.11b/g wireless LAN

Toшиба не ти ги препоръчвам вземи си нещо на HP.

За работата която ще вършиш тази конфигурация ще ти бъде достатъчна.

HP EK087EA Cel-M 1.4GHz 512MB 60GB DVDRW 15.4 Lan 802.11 b/g 1394 WinXP He 2.6kg 1Y

p/s

Лаптоп не се избира само по-красота важно е да гледаш коя компания го е асемблирала.

Добри са :HP,Vaio и Packard Bell.Важно е да се гледа каква е матрицата , също така и конфигурацията.

Успех с покупката.

И двете марки са отчайващо слаби,и се дънят яко.Не е ли ASUS Или FUJITSU-SIEMENS-сбъркал си.

Цената е £600 тук в UK

Цената си е добра, а и лаптопа си го бива.

Честито :)

И двете марки са отчайващо слаби,и се дънят яко.Не е ли ASUS Или FUJITSU-SIEMENS-сбъркал си.

Не мисля че FUJITSU-SIEMENS са с най-добри лаптопи. Вярно е че имат модели които са много хубави (мисля че LIFEBOOK), но повечето са много зле...

Не мисля че FUJITSU-SIEMENS са с най-добри лаптопи. Вярно е че имат модели които са много хубави (мисля че LIFEBOOK), но повечето са много зле...

Би ли посочил в какво се изразява повечето са много зле ? Какви са критериите за оценка ?

:)

Би ли посочил в какво се изразява повечето са много зле ? Какви са критериите за оценка ?

:wors:

Имам предвид че дефектирам по - често от другите марки лаптопи. Освен това имат ограничена гаранция на някои от компонентите. Като несполучливи модели мога да посоча: FSiemens Amilo A1650G Sempron 3300+(2.0GHz 128KB SLC) 512MB RAM 15 4'' WXGA Glare 60GB HDD DVD±RW±R DL ATI MOBILITY Radeon Xpress 200-up to 128MB RAM 1394 WLAN XP Home' и Amilo L1310.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.