Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не ми зареждат адреси завършващи на .бг и .нет

Featured Replies

Здравейте.

От известно време имам проблем с wi fi на лаптопа си. От телефон нямам този проблем. Интернетът е оптичен, на Виваком. Забелязах, че не ми зареждат страници, които завършват на .бг и .нет. С .ком нямам проблем. Доставчикът казва, че не в тях проблемът. Рутерът работи правилно, всички актуализации и настройки били както трябва. 

Мрежите са 3. 5джи- най-силната и която искам да използвам, 2,4 херца не знам си какво за по-отдалечените места и 3 мрежа,която е на усилвателя. При тази трета  мрежа успявам да отворя въпросните сайтове през лаптопа си. Да не би тя да дава някаква забрана за другите две мрежи? 

Благодаря предварително. 

също така, забравих да допълня, когато отворя страницата what is my ip, ми изписва IPv4 not detected.

• Автор
преди 2 минути, Нушо написа:

Да не сте наложили някакви ограничения? С каква антивирусна сте ? Изчистете кеша и бисквитките на браузъра.

през нито един браузър не ми зареждат. нямам програма срещу вируси инсталирана. защитата е от уиндоус. с 10 съм 

преди 8 минути, Онче бонче написа:

през нито един браузър не ми зареждат. нямам програма срещу вируси инсталирана. защитата е от уиндоус. с 10 съм 

Нулирайте мрежата и вижте дали ще има ефект.

• Автор
преди 2 минути, Нушо написа:

Нулирайте мрежата и вижте дали ще има ефект.

Благодаря за съвета. Какво само означава да нулирам мрежата? 😊 Ако имате предвид да рестартирам рутера - направих го, не стана. И мрежата прекъснах и пак се включих и това не помогна.

cmd>ipconfig /flushdns>enter

преди 41 минути, Онче бонче написа:

не се получи и с нулиране

В рутера може ли да правите настройки ?

DNS (Domain Name System) е система, която превежда домейнни имена (като example.com) в IP адреси (като 192.168.1.1). Ако вашите DNS настройки са неправилни или се използват невалидни DNS сървъри, това може да доведе до проблеми със зареждането на уеб страници.
Променете DNS настройките на вашия рутер или настройте ги на компютъра си, за да използвате обществени DNS сървъри като Google DNS (8.8.8.8 и 8.8.4.4) или Cloudflare DNS (1.1.1.1).

преди 1 час, Онче бонче написа:

Пропуснал съм

десен на cmd >Run as Administrator

Долу вляво >Type here to search>пишеш>Command Prompt>десен с мишката>Run as administrator>В конзолата пишеш >ipcofig /flushdns>натискаш enter

Десен клик по старт бутона, избери Powershell (Admin). В отворилия се прозорец напиши:
netsh int ip reset
netsh winsock reset
restart-computer   -force

Компютърът ще рстартира
Като зареди до десктоп
Десен клик по старт бутона, избери Powershell (Admin). В отворилия се прозорец напиши:
ipconfig /flushdns
ipconfig /release
Свържи отново с рутъра.
ПП Спазвай интервалите в командите!

преди 2 минути, adersa написа:

Изчисти си кеша с ccleaner 

Кой кеш, бе, умнико?

преди 4 часа, Онче бонче написа:

през нито един браузър не ми зареждат

Здравейте.

От известно време имам проблем с wi fi на лаптопа си. От телефон нямам този проблем. Интернетът е оптичен, на Виваком. Забелязах, че не ми зареждат страници, които завършват на .бг и .нет. С .ком нямам проблем. Доставчикът казва, че не в тях проблемът. Рутерът работи правилно, всички актуализации и настройки били както трябва. 

Мрежите са 3. 5джи- най-силната и която искам да използвам, 2,4 херца не знам си какво за по-отдалечените места и 3 мрежа,която е на усилвателя. При тази трета  мрежа успявам да отворя въпросните сайтове през лаптопа си. Да не би тя да дава някаква забрана за другите две мрежи? 

Благодаря предварително. 

също така, забравих да допълня, когато отворя страницата what is my ip, ми изписва IPv4 not detected.

Нещо не ми стана ясно топологията на мрежата у вас..

От известно време имам проблем с wi fi на лаптопа си. От телефон нямам този проблем. Интернетът е оптичен, на Виваком

преди 4 минути, цър-вул написа:

Нещо не ми стана ясно топологията на мрежата у вас.

Хайде да спреш да умничиш в теми, от които ни черта не вдяваш!
Аре, кат' си толко' от'орен, обясни структурата на ТАЗИ МРЕЖА:

преди 5 часа, Онче бонче написа:

преди 9 минути, цър-вул написа:

Да не би тя да дава някаква забрана за другите две мрежи?

Тука няма как да знаем или гадаем да пита Бибакома

Друго което ме съмнява е филтрация на мак адрес от настройките на рутера да са задали 

току-що, teo-glavata написа:

Tи имаш ли идея за какво говориш?

имам да на моят рутер ако сложа mac filtering на определени устройства няма изобщо нет .Затова не е изключено като идея да е това друго не виждам щом през 3 браузера не може да влезе . 

преди 2 минути, adersa написа:

имам да на моят рутер ако сложа mac filtering на определени устройства няма изобщо нет .Затова не е изключено като идея да е това друго не виждам щом през 3 браузера не може да влезе . 

Чети, бе Пенчо, чети! Не се опитвай да разсъждаваш - далеч си от материята

току-що, teo-glavata написа:

Чети, бе Пенчо, чети! Не се опитвай да разсъждаваш - далеч си от материята

дай тогава ти акъл как да си оправи автора проблема вместо да си мерим пишките 

преди 3 минути, adersa написа:

дай тогава ти акъл как да си оправи автора проблема вместо да си мерим пишките 

Веднага, след като:

1. разберем резултата от ресета на мрежовите настройки

2. разберем що за LAN има сътворена

преди 3 часа, Онче бонче написа:

преди 1 минута, teo-glavata написа:

. разберем резултата от ресета на мрежовите настройки

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.