Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Виваком рутер. Моля за съвет!

Featured Replies

преди 3 часа, jhoro написа:

съм имал нещо конкретно предвид!

И вече не го помниш? 'щот' аз, пък, имам предвид ситуация от преди 4-5 години...

преди 3 часа, jhoro написа:

Браяво бе - албански реотан! След една година се сети!

Тъпичкото си е тъпо - сега го пррочитам, а не е като да съм го прочел лани... 'ма, оно си требе и акъл, не само уста.

• Отговори 67
  • Прегледи 11,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Кое точно не ти е ясно, след като работя в тая компания 17 години и ти казах какви са ти опцииите. Продължавай да си играеш на опитни зайчета.

• Емил Костов
    Емил Костов

Айдеее пак се почна скандалът! 

• JohnTRIVOLTA
    JohnTRIVOLTA

В повечето случаи зависи от инфраструктурата и реализацията на услугите т.е. може да може, може и да не може! Щом в момента сте по мед най-вероятно ще може да се възползвате от публичен адрес на "сенс

Публикувани изображения

на 21.01.2025 г. в 22:03, jhoro написа:

Най-глупавия вариант!

Или го премести в средата на жилището, или използвай екстендър - в другия край
Хубаво е рутера и екстендъра да са от една марка.

Пробвах в средата, пак не покрива идеално. Въпросът е може ли да се сложи мой рутър вместо тая Нокия и как. В момента китайския е вързан на единия порт на Нокията, но не знам колко мегабита поддържат портовете и дали това няма да влоши сигнала ако сложа по-бърз рутър. 

Ако може да дадете препоръка за рутър, който да има по-голям обхват ще се радвам. 

преди 21 минути, bat_nasco написа:

Пробвах в средата, пак не покрива идеално. Въпросът е може ли да се сложи мой рутър вместо тая Нокия и как. В момента китайския е вързан на единия порт на Нокията, но не знам колко мегабита поддържат портовете и дали това няма да влоши сигнала ако сложа по-бърз рутър. 

Ако може да дадете препоръка за рутър, който да има по-голям обхват ще се радвам. 

В темата е писано, но вие не четете. Хайде пак прочети коментарите и ако има нещо питай.

на 26.01.2025 г. в 13:46, bat_nasco написа:

Правиш ли разлика между рутер и това което е Нокията?(оптичен преобразовател)

• 2 седмици по-късно...
на 27.01.2025 г. в 20:06, *S197* написа:

Правя разлика, но очевидно не разбирам колкото спецовете във форума, затова и питам. Казвам го без ирония. Мислех, че може да се наложи да се смени Нокията с някакъв друг уред. 

В постовете виждам два възможни отговора - да сложа екстендър или да купя рутър с поне 1000мб и лан 6. Екстендъра не ми се струва удачен вариант, при положение, че wifi от Нокията не е добре никъде, дори и в близост до нея. Тоест търся вариант да не ползвам нейния wifi. 

Може ли конкретна препоръка за модел/и рутър. 

Извинявайте ако ви се струват глупави въпросите. 

на 27.01.2025 г. в 20:06, *S197* написа:

Я да обясниш на мен - в тази Нокия, има ли друго - освен оптичен преобразовател?

И какво точно е рутер - маршрутизатор, иначе казано.

преди 15 минути, jhoro написа:

Я да обясниш на мен - в тази Нокия, има ли друго - освен оптичен преобразовател?

И какво точно е рутер - маршрутизатор, иначе казано.

Това е комбинирано ОНТ с орязан firmware, направено единствено за абонати на Виваком. Не може да се използва като рутер, макар че има част от опциите на рутерите, нито на друго място. Не знам защо трябва да се спори по този въпрос.

Колкото до постващият, който явно не иска да чете има два варианта.

1. Да сложи неговия рутер след нокиятата, като на нея спре Wi-Fi, само че да има предвид че тя е в НАТ режим.

2. Да смени тази нокия с ЧИСТО ОНТ и да си закачи неговия рутер. 

3. Да ползва безжичната мрежа на Нокията като вместо рутер си сложи екстендъри за увеличение на Wi-Fi сигнала.

Не визирам лично теб. Просто пиша под коментарът ти! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 1 час, Емил Костов написа:

Не визирам лично теб. Просто пиша под коментарът ти! 

Това не ме притеснява, но не ти разбрах другото

преди 1 час, Емил Костов написа:

Не може да се използва като рутер, макар че има част от опциите на рутерите

създава ли локална мрежа или не, раздава ли IP адреси или не?

Щото „чистото ONT“ е прост преобразовател.

преди 12 часа, jhoro написа:

Това не ме притеснява, но не ти разбрах другото

създава ли локална мрежа или не, раздава ли IP адреси или не?

Щото „чистото ONT“ е прост преобразовател.

Е какъв е тоя рутер, дето не можеш да го използваш никъде! Той няма WAN порт ( този порт се използва единствено за оптиката на виваком и за никоя друга). Има само част от опциите на рутерите. Няма универсални пароли за достъп и за настройки при ресет. Не можеш да го ползваш като рутер, към друг доставчик.

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Е какъв е тоя рутер, дето не можеш да го използваш никъде! Той няма WAN порт ( този порт се използва единствено за оптиката на виваком и за никоя друга). Има само част от опциите на рутерите. Няма универсални пароли за достъп и за настройки при ресет. Не можеш да го ползваш като рутер, към друг доставчик.

Сам ли си говориш? Щото ти каза

преди 13 часа, Емил Костов написа:

Това е комбинирано ОНТ с орязан firmware, направено единствено за абонати на Виваком. Не може да се използва като рутер, макар че има част от опциите на рутерите, нито на друго място.

Пак бъркаш комуникацията на входа и маршрутизацията.

А дали вашето комбинирано устройство може или не може да се използва другаде ... това е въпрос на желание. Като го „излъжа“, че съм от Виваком - ще си работи.

преди 4 минути, jhoro написа:

Сам ли си говориш? Щото ти каза

Пак бъркаш комуникацията на входа и маршрутизацията.

А дали вашето комбинирано устройство може или не може да се използва другаде ... това е въпрос на желание. Като го „излъжа“, че съм от Виваком - ще си работи.

Ще го напиша ПАК! Това ОНТ има ЧАСТ от опциите на рутер. Който както иска да го разбира. Няма смисъл повече да се ядосвам или мъча. 

И не, няма да работи, ако ще да излъжеш, че си от МАРС. 

преди 40 минути, Емил Костов написа:

Ще го напиша ПАК! Това ОНТ има ЧАСТ от опциите на рутер. Който както иска да го разбира.

За разлика от чистото - което няма никакви функции на рутер!

Даже едно удостоверяване - пред другата страна - не може да направи само.

преди 32 минути, jhoro написа:

Защо повтаряш? Или има ехо във форума?

За разлика от чистото - което няма никакви функции на рутер!

Даже едно удостоверяване - пред другата страна - не може да направи само.

Чистото ОНТ е прозрачно. То само доставя сигнала. Комбинираното е направено за да може обикновен клиент да си свърже телевизора и телефона и да си направи някои елементарни настройки.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Чистото ОНТ е прозрачно. То само доставя сигнала. Комбинираното е направено за да може обикновен клиент да си свърже телевизора и телефона и да си направи някои елементарни настройки.

За това изобщо няма спор!

„То сАмо доставя сигнала“ и ... го преобразува във вид удобен за логаритмуване, упс - консумация!

преди 4 часа, jhoro написа:

За това изобщо няма спор!

„То сАмо доставя сигнала“ и ... го преобразува във вид удобен за логаритмуване, упс - консумация!

Така ще те логаритмувам с една каса бира, че...................:lol6:

преди 18 минути, Емил Костов написа:

Така ще те логаритмувам с една каса бира, че...................:lol6:

Ти само обещаваш! Щото вече няма ...Бирените шефове на "Плевенско пиво", "Каменица" и "Загорка" се срещнали на  по кафе. Дошла сервитьорката. Шефът на "Каменица": - За мен една  "Каменица"! Шефът на "Загорка": - За мен една "Загорка"! Шефът

преди 9 минути, jhoro написа:

Ти само обещаваш! Щото вече няма ...Бирените шефове на "Плевенско пиво", "Каменица" и "Загорка" се срещнали на  по кафе. Дошла сервитьорката. Шефът на "Каменица": - За мен една  "Каменица"! Шефът на "Загорка": - За мен една "Загорка"! Шефът

Няма! Отдавна съсипаха завода и пивоварната! А пивоварния ечемик го карат за Румъния.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Няма! Отдавна съсипаха завода и пивоварната! А пивоварния ечемик го карат за Румъния.

Нали пивоварните на Каменица и Астика са на същия собственик?

Последно „Плевен“ се правеше в Хасково. Заедно с „Бургаско“.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.