Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нужна е малко помощ за точката за достъп (Alcatel LinkZone MV45V2)

Featured Replies

Имам няколко въпроса по отношение на точката за достъп (Alcatel LinkZone MV45V2), на които ми е нужен отговор.

Къде мога да намеря наръчник за употреба онлайн? Все още не ми е ясно за какво служи тази опция:

...а е нужно да разбера. Проблемът е, че хартиеният наръчник, който дойде в опаковката на устройството, не мога да го намеря.

Втори въпрос: Когато има прехвърляне на много данни и точката за достъп започне да загрява, чуват се пукащи звуци. При затопляне и охлаждане се получава отпускане и свиване на материала. Това само външния панел ли засяга или и самата електроника (и платки) се свива и отпуска? Ако и електрониката се свива и отпуска, това може ли да доведе до напукване и нацепване на важни връзки и съединения, което да направи така, че точката за достъп до спре да работи?

Трети въпрос: Ако има свързани няколко устройства към точката за достъп, може ли да се получи софтуерна корупция по софтуера на точката за достъп, ако на едно от устройствата му падне батерията и се изключи и по този начин вече не е свързано към точката за достъп? Имам предвид, безопасно ли е откачането на дадено устройство да се случи внезапно и неочаквано, а не по стандартния метод, който се състои от това да натиснеш виртуалния бутон за свързване към WiFi? Говоря за виртуалния бутон, който има WiFi символ и се вижда, като отвориш падащото меню, прокарвайки пръст от горната част на екрана на телефона надолу.

Има едно нещо наречено Гугъл та ползвай го..... Или дедо поп...

Да топлината идва основно от работата на платките и чиповете в електроните  устройства сам се сети защо? Елементарна физика е...

Ех тая корупция бре изяде ти ушите даже....

• Автор
преди 1 минута, petie1 написа:

Има едно нещо наречено Гугъл та ползвай го..... Или дедо поп...

Да топлината идва основно от работата на платките и чиповете в електроните  устройства сам се сети защо? Елементарна физика е...

Ех тая корупция бре изяде ти ушите даже....

Относно употребата на Гугъл: Да, мога да намеря някои наръчници за различни модели на Alcatel, но не намирам наръчника за точно моя модел на устройството, който е Alcatel LinkZone MV45V2.

преди 4 минути, royalpiggy написа:

Относно употребата на Гугъл: Да, мога да намеря някои наръчници за различни модели на Alcatel, но не намирам наръчника за точно моя модел на устройството, който е Alcatel LinkZone MV45V2.

Не търсиш както трябва. Заповядай

1. LINKZONE MW45V2 LTE Cat4 Mobile WiFi User Manual
  2. Alcatel Link Zone ръководство на потребителя
  • Автор
преди 6 минути, jhoro написа:

Като сваля наръчника (.pdf файл), във файла се вижда само първата страница на наръчкина, лого и основна информация за устройството, но нищо повече, няма други страници.

Интересува ме информация относно опцията SMS Report, която съм я показал в първоначалния си отговор в тази тема.

Относно .pdf файла, свалям го от ето тук:

IMG-20240310-124842.jpg

преди 2 часа, royalpiggy написа:

Къде мога да намеря наръчник за употреба онлайн? Все още не ми е ясно за какво служи тази опция:

User Manual

Втори въпрос: Когато има прехвърляне на много данни и точката за достъп започне да загрява, чуват се пукащи звуци. При затопляне и охлаждане се получава отпускане и свиване на материала. Това само външния панел ли засяга или и самата електроника (и платки) се свива и отпуска? Ако и електрониката се свива и отпуска, това може ли да доведе до напукване и нацепване на важни връзки и съединения, което да направи така, че точката за достъп до спре да работи?

При работа се загряват чипсета и радио модула, но повече се загрява батерията когато се разрежда бързо. Темеперетурата не следва да надвишава 50-60 градуса и няма опасност от повреда на елементите върху платката, но загряването ще доведе до по бързо износване на батерията.

Трети въпрос: Ако има свързани няколко устройства към точката за достъп, може ли да се получи софтуерна корупция по софтуера на точката за достъп, ако на едно от устройствата му падне батерията и се изключи и по този начин вече не е свързано към точката за достъп?

Нищо няма да се случи с файловете който са били в процес на изтегляне ще продължът своето изтегляне на файлове когато бъде свързано устройството с интернет, все пак става въпрос за smart утройство.

Имам предвид, безопасно ли е откачането на дадено устройство да се случи внезапно и неочаквано, а не по стандартния метод, който се състои от това да натиснеш виртуалния бутон за свързване към WiFi? Говоря за виртуалния бутон, който има WiFi символ и се вижда, като отвориш падащото меню, прокарвайки пръст от горната част на екрана на телефона надолу.

Безопасно е.

• Автор
преди 1 час, AAUUXX написа:

Нищо няма да се случи с файловете който са били в процес на изтегляне ще продължът своето изтегляне на файлове когато бъде свързано устройството с интернет, все пак става въпрос за smart утройство.

Да, знам, ме на файловете нищо няма да им има. Въпроса се отнасяше до софтуерна корупция на самата точка за достъп, не файловете, които са в процес на сваляне:

преди 4 часа, royalpiggy написа:

Трети въпрос: Ако има свързани няколко устройства към точката за достъп, може ли да се получи софтуерна корупция по софтуера на точката за достъп, ако на едно от устройствата му падне батерията и се изключи и по този начин вече не е свързано към точката за достъп? Имам предвид, безопасно ли е откачането на дадено устройство да се случи внезапно и неочаквано, а не по стандартния метод, който се състои от това да натиснеш виртуалния бутон за свързване към WiFi? Говоря за виртуалния бутон, който има WiFi символ и се вижда, като отвориш падащото меню, прокарвайки пръст от горната част на екрана на телефона надолу.

Имах предвид корупция на самия софтуер, като операционна система, използван от точката за достъп.

преди 4 минути, royalpiggy написа:

Да, знам, ме на файловете нищо няма да им има. Въпроса се отнасяше до софтуерна корупция на самата точка за достъп, не файловете, които са в процес на сваляне:

Имах предвид корупция на самия софтуер, като операционна система, използван от точката за достъп.

Tя "операционната система" на това недуразумение си е корумпирана по рождение

• Автор
току-що, teo-glavata написа:

Tя "операционната система" на това недуразумение си е корумпирана по рождение

Откъде знаеш?

преди 36 минути, royalpiggy написа:

Бисквитката се задвижда от фърмуер, който е записан на флаш памет ,а не в RAM памет ,как очакваш да се повреди от това ,че е паднала батерията ?

преди 43 минути, royalpiggy написа:

Откъде знаеш?

Мен по ми е интересно що ти е толкова корумпирана главата?

• Автор
преди 6 часа, AAUUXX написа:

Бисквитката се задвижда от фърмуер, който е записан на флаш памет ,а не в RAM памет ,как очакваш да се повреди от това ,че е паднала батерията ?

Това не го знаех, мерси, че ми обясни.

Значи, софтуера на точката за достъп няма как да бъде корумпиран от нередности в работата на външни устройства, тъй като той не подлежи на промяна и кода е винаги такъв, какъвто трябва да бъде и няма промени по кода и запазване на тези промени, тоест няма процес (процес на запазване на промени), при който може по някаква вероятност да се получи грешка, което да доведе до корупция?

преди 8 минути, royalpiggy написа:

Това не го знаех, мерси, че ми обясни.

Значи, софтуера на точката за достъп няма как да бъде корумпиран от нередности в работата на външни устройства, тъй като той не подлежи на промяна и кода е винаги такъв, какъвто трябва да бъде и няма промени по кода и запазване на тези промени, тоест няма процес (процес на запазване на промени), при който може по някаква вероятност да се получи грешка, което да доведе до корупция?

Недей лежа на тази кълка за флаш чипа има си начини.... И пак си оплел термините както винаги...

преди 42 минути, royalpiggy написа:

Значи, софтуера на точката за достъп няма как да бъде корумпиран от нередности в работата на външни устройства,

Ako под "външни устройства", разбираш, клиентите, свързани с това АР...далеч си от устината!

ПС: Ти точка за достъп, през живота си едва ли си ползвал

• Автор
на 10.03.2024 г. в 23:55, teo-glavata написа:

Ako под "външни устройства", разбираш, клиентите, свързани с това АР...далеч си от устината!

ПС: Ти точка за достъп, през живота си едва ли си ползвал

Защо да съм далеч от истината? Каква е истината в този случай?

на 10.03.2024 г. в 23:10, royalpiggy написа:

Значи, софтуера на точката за достъп няма как да бъде корумпиран от нередности в работата на външни устройства

Да.

на 10.03.2024 г. в 23:10, royalpiggy написа:

ъй като той не подлежи на промяна и кода е винаги такъв, какъвто трябва да бъде и няма промени по кода и запазване на тези промени, тоест няма процес (процес на запазване на промени), при който може по някаква вероятност да се получи грешка, което да доведе до корупция?

Промени по кода няма как да се случат ,ако те не са целенасочени, като флашване на фърмуера или ъпдейт.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.