Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Възможно ли е вирус да прихване устройството ми чрез SMS?

Featured Replies

Възможно ли и кибер атака да бъде изпълнена чрез СМС? Възможно ли и даден СМС да инсталира вирус в устройството, след като бъде отворен?

За първи път ми се случва да получа такъв СМС:

IMG-20240310-154207.jpg

Никога не съм се абонирам към newsletter-и на компании, занимаващи се с подобни неща, и ми прилича на спам.

Възможно ли е този спам да съдържа интерактивни/JavaScript елементи, през които да се инсталира вирус в устройството или СИМ картата?

Не знам какво да правя, да изтрия или да отворя СМС-а, или да го оставя така, без да го отварям или изтривам.

Устройството е с Андроид 13, а приложението за съобщения е Messages на Google.

А каква е целта на атаките срещу теб?

преди 11 минути, *S197* написа:

То, че може, може. Ама ти кой си, че да се занимават теб?  Направо блокирай sender-a. Пускай после антивируса да сканира после.

Антивирусна ще пуска... :D

преди 27 минути, Гражданин написа:

Предполагам да се корумпират достоверните политически анализи на истинските новини.

преди 1 минута, lebel написа:

Предполагам да се корумпират достоверните политически анализи на истинските новини.

Ех, тая корупция начи! :angry:

преди 34 минути, Гражданин написа:

Big Tech изпълнявали военни действия срещу него, при това - без причина 😆

преди 55 минути, royalpiggy написа:

Възможно ли и кибер атака да бъде изпълнена чрез СМС? Възможно ли и даден СМС да инсталира вирус в устройството, след като бъде отворен?

За първи път ми се случва да получа такъв СМС:

IMG-20240310-154207.jpg

Никога не съм се абонирам към newsletter-и на компании, занимаващи се с подобни неща, и ми прилича на спам.

Възможно ли е този спам да съдържа интерактивни/JavaScript елементи, през които да се инсталира вирус в устройството или СИМ картата?

Не знам какво да правя, да изтрия или да отворя СМС-а, или да го оставя така, без да го отварям или изтривам.

Устройството е с Андроид 13, а приложението за съобщения е Messages на Google.

Провери в гугъл номера от който е изпратен този СМС за да разбереш повече ,но най вероятно е спам. Спам с много лош превод при това.

Бе на теория всичко може ма тва си е най обикновена консерва...    Освен ако не е кликал на линк в тоя СМС

преди 19 минути, ined написа:

Big Tech изпълнявали военни действия срещу него, при това - без причина 😆

А тези ако му обявяват истинска война за  час максиум ще го сготвят...

На тези дето ти казах да им пишеш за проблема с твойта бисквитка и цветовата гама, бабите на пазара говореха ( на опашката за нови галоши) че не трябвало нищо - дори и SMS или беше само с линк- забравил съм вече. Но пък видях че всичките баби си извадиха батериите на телефоните на тая опашка. А се обсъждаше само цвета на ботушите и как се вързват връзките. Прави си изводите.

• Автор
преди 6 часа, AAUUXX написа:

Провери в гугъл номера от който е изпратен този СМС за да разбереш повече ,но най вероятно е спам. Спам с много лош превод при това.

Да, вероятно е просто спам.

Изнесох копие на операционната система и приложенията от телефона на VM, където пуснах Sandbox Environment. След като изолирах всичко, отворих СМС-а във виртуализираната среда, която представлява копие на системата на телефона, и това е съдържанието на СМС-а:

Screenshot-2024-03-10-22-50-52-128-com-g

Както се вижда, няма интерактивни/JavaScript елементи, които да осъществяват връзка между устройството и външни сървъри.

В този си вид, няма как този СМС да съдържа скрити зловредни кодове, нали така? Как мога да съм на 100% сигурен, че всичко е наред?

преди 6 часа, petie1 написа:

А тези ако му обявяват истинска война за  час максиум ще го сготвят...

Войната се води срещу мен от 2018г. насам, но моето тайно оръжие е високия коефициент на интелигентност. Високото ми IQ ме прави умен, бърз, изобретателен, и затова на агентите на Матрицата им е трудно да ми спипат по бели гащи.

Досега са опитвали много неща, BIOS/UEFI вируси, стандартни вируси, шпионски софтуери, следене във виртуалното пространство и навън по улиците, както и още много стратегии са опитвали. Никога не са имали успех в действията си срещу мен.

В последно време станах доста параноичен, което винаги ме кара да гледам през рамо и да проверявам по няколко пъти дали всичко е наред. Това в пъти затруднява агентите.

Тези агенти ми правят живота много труден, но съпротивата от моя страна няма да спре.

преди 31 минути, royalpiggy написа:

йната се води срещу мен от 2018г. насам, но моето тайно оръжие е високия коефициент на интелигентност. Високото ми IQ ме прави умен, бърз, изобретателен, и затова на агентите на Матрицата им е трудно да ми спипат по бели гащи.

Досега са опитвали много неща, BIOS/UEFI вируси, стандартни вируси, шпионски софтуери, следене във виртуалното пространство и навън по улиците, както и още много стратегии са опитвали. Никога не са имали успех в действията си срещу мен.

В последно време станах доста параноичен, което винаги ме кара да гледам през рамо и да проверявам по няколко пъти дали всичко е наред. Това в пъти затруднява агентите.

Тези агенти ми правят живота много труден, но съпротивата от моя страна няма да спре.

Хаха за лечение си и то спешно.. Ако наистина си толкова интересен ще те сготвят за час повярвай ми...  Няма такова като аноимност никъде...

преди 45 минути, royalpiggy написа:

Както се вижда, няма интерактивни/JavaScript елементи, които да осъществяват връзка между устройството и външни сървъри.

В този си вид, няма как този СМС да съдържа скрити зловредни кодове, нали така? Как мога да съм на 100% сигурен, че всичко е наред?

Няма начин хихи

преди 8 часа, royalpiggy написа:

Войната се води срещу мен от 2018г. насам, но моето тайно оръжие е високия коефициент на интелигентност. Високото ми IQ ме прави умен, бърз, изобретателен,

И как така, след като си толкова интелигентен, не можеш да разпознаеш най-обикновен опит за фишинг?... :cool: 

• Автор
на 11.03.2024 г. в 7:09, Rudy M. написа:

И как така, след като си толкова интелигентен, не можеш да разпознаеш най-обикновен опит за фишинг?... :cool: 

Нали точно затова станах подозрителен по отношение на въпросния СМС, и пуснах тема, в която описвам опасенията си.

Станах подозрителен, защото не съм глупак и знам как работят тези измами и spam-ове.

Това че си параноичен не означава че не те следят

Фолио на главата шапка с огледала за задно виждане и ходиш по "Дайчовото"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.