Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ъпгрейд до 1600 лв.

Featured Replies

Здравейте,

Обмислям да направя ъпгрейд на сегашната си конфигурация.

В момента тя е 
I5 9400F

16 GB DDR4 2333 

RX 580 8GB 

Имам почти нови (на по-малко от година) охладител и захранване (които не ми се иска да сменям, но ще се види)

Захранване Охладител

Кутията на старата конфигурация ще си я ползвам. 

Моля да ми препоръчате оптимални компоненти за около 1600 лв.

Компютърът се използва главно за гейминг.

Мониторът, с който се ползва е 1080p, 165 Hz.

преди 14 минути, Raze написа:

И ако кутията събира само mini itx дъно, това което си му предложил ще го връща или ще си го троши У главата. Също през 2024г. не ми се вижда сериозно да се препоръчва 2x8 рам памет.

Ъпгрейда ви реално ще е изцяло нова платформа. Горещо ви препоръчвам да се ориентирате направо към АМ5, където ще има и пътека за бъдещи ъпгрейди. Там където свършва АМ4, започва АМ5 като производителност в игрите.

1. AMD RYZEN 5 7500F

2. GIGABYTE B650M DS3H SOCKET AM5, 4XDDR5

3. XFX SPEEDSTER SWFT 309 RX 6700 CORE 10GB

4. G.SKILL FLARE X5 BLACK 32GB(2X16GB) DDR5 6000MHZ CL32 F5-6000J3238F16GX2-FX5 1.35V, AMD EXPO

Общо: 1611лв. 

Така подбрани частите са напълно достатъчни за 1080p. Само трябва да се провери, както са казали и по горе каква е кутията и дали ще събере 304мм видео карта и mATX дънна платка. Също така бих препоръчал и едно SSD, например това:
LEXAR NM790 1TB GEN 4X4 M.2 NVME ако използвате стар хард диск. Ако имате вече SSD (предполагам е SATA) може да се ползва за сторидж и да се вземе ново по-малко NVMe за операционната система

Ако изпратите старите части може да сглобим новите, услугата влиза в цената, както и инсталирането на операционната система с драйвърите, основни настройки, тестване за стабилност и доставка.

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

Не се ли пита за ъпгрейд? Специалистите?

Ъпгрейд е b760/z790 + i7/i9 - 14900 и RX580 си е актуална и 2024 година.

Какви са тези простотии... 

• Автор

Здравейте, извинявам се, че не съм споменала, това е кутията - Gamdias Talos M1B.

преди 57 минути, Gaming_Solutions написа:

Ъпгрейда ви реално ще е изцяло нова платформа. Горещо ви препоръчвам да се ориентирате направо към АМ5, където ще има и пътека за бъдещи ъпгрейди. Там където свършва АМ4, започва АМ5 като производителност в игрите.

1. AMD RYZEN 5 7500F

2. GIGABYTE B650M DS3H SOCKET AM5, 4XDDR5

3. XFX SPEEDSTER SWFT 309 RX 6700 CORE 10GB

4. G.SKILL FLARE X5 BLACK 32GB(2X16GB) DDR5 6000MHZ CL32 F5-6000J3238F16GX2-FX5 1.35V, AMD EXPO

Общо: 1611лв. 

Така подбрани частите са напълно достатъчни за 1080p. Само трябва да се провери, както са казали и по горе каква е кутията и дали ще събере 304мм видео карта и mATX дънна платка. Също така бих препоръчал и едно SSD, например това:
LEXAR NM790 1TB GEN 4X4 M.2 NVME ако използвате стар хард диск. Ако имате вече SSD (предполагам е SATA) може да се ползва за сторидж и да се вземе ново по-малко NVMe за операционната система

Ако изпратите старите части може да сглобим новите, услугата влиза в цената, както и инсталирането на операционната система с драйвърите, основни настройки, тестване за стабилност и доставка.

Благодаря много за предложението. Със сигурност ще искам да се сложи nVME, но не исках да лимитирам бюджета и с него, защото в момента имам SATA 250 GB и 1 ТБ HDD.

преди 4 минути, Недко1975 написа:

Не се ли пита за ъпгрейд? Специалистите?

Ъпгрейд е b760/z790 + i7/i9 - 14900 и RX580 си е актуална и 2024 година.

Какви са тези простотии... 

Така де, ъпгрейд.

RX580 е архаична карта вече. Дори една 6600XT вади двойно повече кадри от нея, какво остава за 6700

преди 5 минути, божидараб написа:

Здравейте, извинявам се, че не съм споменала, това е кутията - Gamdias Talos M1B.

Благодаря много за предложението. Със сигурност ще искам да се сложи nVME, но не исках да лимитирам бюджета и с него, защото в момента имам SATA 250 GB и 1 ТБ HDD.

По принцип препоръчвам да се избягват маханичните дискове в гейминг конфигурации. Ако започне да "стърже", казано на жаргон, хард диска, дори играта да не е на него са получава едно много неприятно забавяне на цялата система, което е още по-неприятно по време на игра. 

преди 5 минути, Gaming_Solutions написа:

Така де, ъпгрейд.

RX580 е архаична карта вече. Дори една 6600XT вади двойно повече кадри от нея, какво остава за 6700

Тези клипчета ги гледах,когато ти се молих да ти давам пари... Може да спести от видеото и да инвестира в процесор/рам/дъно

Игри не играя,гледам синовете ми LoL върви на 240 fps RX580 APEX на 140-180 на фуул макс настройки. Същото е и с новата щайга - R5500 RX6600

преди 6 минути, Недко1975 написа:

Тези клипчета ги гледах,когато ти се молих да ти давам пари... Може да спести от видеото и да инвестира в процесор/рам/дъно

Игри не играя,гледам синовете ми LoL върви на 240 fps RX580 APEX на 140-180 на фуул макс настройки. Същото е и с новата щайга - R5500 RX6600

Ти ми писа на лично в петък около 22:00, че искаш да ти сглобя компютър за събота сутринта, учтиво ти обясних, че няма как да стане, но нека не спамим темата.

Иначе по темата:

RX 6600 / RX 6600 XT/ RX 6700 са все огромни ъпгрейди спрямо RX 580, мисля че това няма нужда да се коментира изобщо.

преди 7 минути, Gaming_Solutions написа:

петък около 22:00, че искаш да ти сглобя компютър за събота сутринта

и да е натоварен на куриер, да? Ех, тоя петък вече след n-тата рикия...

преди 4 часа, цър-вул написа:

и да е натоварен на куриер, да? Ех, тоя петък вече след n-тата рикия...

Не бе неострия. Щях да мина да си взема компонентите.

Само трябваше да ги приготви и да барне едни кинти.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

????????

преди 1 час, Недко1975 написа:

Щях да мина да си взема компонентите.

Недьо, що ми влизаш в обяснителен режим? И да си чувал нещо за етика -

преди 6 часа, Gaming_Solutions написа:

в петък около 22:00

дали е коректно? Знам, че за наглосста граници няма.

преди 1 час, цър-вул написа:

Недьо, що ми влизаш в обяснителен режим? И да си чувал нещо за етика -

дали е коректно? Знам, че за наглосста граници няма.

За 1500 мисля че може да забрави етиката+300 за периферия.

- Ще ми правят ъпгрейд на 9400 с r5????????????

преди 19 минути, божидараб написа:

Защо мислите, че не е подходящо?

Защото търси внимание. Дори един 5600 от старата платформа на АМД АМ4 ще е много добър ъпгрейд за игри спрямо вашия 9400, а ние сме ви предложили новия 7500F на новия АМ5. Общо взето при игрите там където свършва АМ4, започва АМ5 като производителност. T.e. 5800X3D е долу горе на нивото на 7500F.

Изобщо няма база за сравнение между 9400 и 7500F

преди 41 минути, божидараб написа:

Защо мислите, че не е подходящо?

image.png.f029aa6591207ed8563bc37cae4b6654.png

Мислех да ти отговоря-ей така да ги дразня,че са обсебили форума.

преди 19 минути, Gaming_Solutions написа:

Защото търси внимание. Дори един 5600 от старата платформа на АМД АМ4 ще е много добър ъпгрейд за игри спрямо вашия 9400, а ние сме ви предложили новия 7500F на новия АМ5. Общо взето при игрите там където свършва АМ4, започва АМ5 като производителност. T.e. 5800X3D е долу горе на нивото на 7500F.

Изобщо няма база за сравнение между 9400 и 7500F

От кой търся внимание?????? От теб или от нея?

Хайде сега да обясниш ама професионално,не с клипчета от тубата.

Защо на Intel 2Ghz се равняват на AMD на 3.5Ghz

Защо 6+6 на Интел е по-добре от 6+12 на АМД

--------------

Интел след девета серия имат мулти треадинг АМД нямат

И все ей такива,които не обясняваш/те ами се правите на настъпани

Май бъркаш понятията, кое е мултитрединг и хипертрединг.

Райзен си имат multithreading разбира се

Новите интели буустват над 5GHz, a 14900K и до 6, какви 2GHz те гонят. Пишеш глупости и се излагаш

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Автор
преди 24 минути, Недко1975 написа:

Мислех да ти отговоря-ей така да ги дразня,че са обсебили форума.

От кой търся внимание?????? От теб или от нея?

Не разбирам защо е нужно някой да търси внимание... Задала съм въпрос за ъпгрейд.

Идеята, на който е да получа адекватно мнение, което да ми помогне в избора.

Не виждам къде е нуждата да се спори за подобни неща. Мисля, че и технически неграмотен човек би бил абсолютно наясно, че процесор на няколко месеца е много по-добър от такъв на няколко години. Без значение дали е интел или райзън.

Винаги съм харесвала райзъните, за жалост при покупката на една от конфигурациите, които използвам все още нямаше налични удачни варианти. За сега мисля, че е доста адекватно да се мине на AM5. Тези дни най вероятно, ще се спра на точни части и ще ви ъпдейтна за избора :) Ще се радвам, ако някой, който има адекватно предложение, пише допълнително. Следя форума с интерес и ще се радвам на различни гледни точки. Може би дори интел?

преди 4 часа, божидараб написа:

Не разбирам защо е нужно някой да търси внимание... Задала съм въпрос за ъпгрейд.

Идеята, на който е да получа адекватно мнение, което да ми помогне в избора.

Не виждам къде е нуждата да се спори за подобни неща. Мисля, че и технически неграмотен човек би бил абсолютно наясно, че процесор на няколко месеца е много по-добър от такъв на няколко години. Без значение дали е интел или райзън.

Винаги съм харесвала райзъните, за жалост при покупката на една от конфигурациите, които използвам все още нямаше налични удачни варианти. За сега мисля, че е доста адекватно да се мине на AM5. Тези дни най вероятно, ще се спра на точни части и ще ви ъпдейтна за избора :) Ще се радвам, ако някой, който има адекватно предложение, пише допълнително. Следя форума с интерес и ще се радвам на различни гледни точки. Може би дори интел?

Повярвай ми, много си далече от идеала ми за жена. Само уточнявам. Нищо лично.

Върни се назад и виж-50 теми, навсякъде се предлага AsRock+AMD. И някой като каже нещо накриво,го нападат от всички страни. Вкупом.

Видя ли му професионалното мнение-няма какво да каже. Няма идея какво го питам. 

Като се ровиш из нета и ми пускаш картинки-порови малко за разликите в Мгх,на Интел и АМД. И като ги научиш,ела му ги разкажи на него и на оня дето ходи след него и го лайква. Точно на лайкващия в една друга тема-от днес, друг потребител му обясни разликите.

----------

Дал съм си мнението за ъпгрейд и си държа на него. Ако не си го прочела-върни се и виж. 

Ако искаш ъпгрейда да не е от ден до пладне-поне R7 като си фенка. А като геймър-R9. Тази петица догодина пак ще я сменяш. 

• Автор
преди 10 минути, Недко1975 написа:

Повярвай ми, много си далече от идеала ми за жена. Само уточнявам. Нищо лично.

Само с това тъпо изречение го направи лично. Много си далеч от идеала ми за човек попринцип. Не толерирам и не намирам за адекватни подобни изказвания. С написаното никак не съм имала предвид, че имаш инетерес към мен като жена, нямам представа кой си, на колко си години и какво искаш. Аз имах предвид само и единствено това, че на тема за компютърни части се влиза в лични дразги и не се изпълнява дейността, за която този форум е предназначен. Може би трябваше да си направя фейк акаунт, с който да не излизам пред група анонимни с лицето и името си.

• Автор

Здравейте, исках да ъпдейтна всички, които се включиха с предложения в темата. Компютъра е готов. Много се радвам как се случиха нещата. 

Това е крайната конфигурация, която избрах. Утре ще имам времето да инсталирам всичко нужно. 

Благодаря на всеки един отделил от времето си. 

IMG_20240315_224515.jpg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.