Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да стартирам лаптопа след нулиране на BIOS

Featured Replies

Здравейте! Преди известно време лаптопа ми спря да работи (само лампичката на копчето за включване/изключване мигаше, когато опитвах да го стартирам), при което ме посъветваха да сменя малката батерийка на лаптопа. По своя инициатива и без да повече да се допитвам намерих същата и я смених, при което екрана ми се включи, но до там. Не мога да стартирам лаптопа. Казаха ми, че съм нулирала биоса. Някой, който разбира може ли да ми каже какво трябва да натисна и по какъв начин мога да го включа, и изобщо ще успея да се справя сама.

Можеш ли да минаваш през всички менюта в BIOS в момента? Ако да, направи снимка на екрана от секцията Boot. Не е споменат точният модел на лаптопа, но обикновено в биос се влиза след рестартиране и многократно натискане на клавиш Del или F2.

преди 2 часа, Яница Петрова написа:

Здравейте! Преди известно време лаптопа ми спря да работи (само лампичката на копчето за включване/изключване мигаше, когато опитвах да го стартирам), при което ме посъветваха да сменя малката батерийка на лаптопа. По своя инициатива и без да повече да се допитвам намерих същата и я смених, при което екрана ми се включи, но до там. Не мога да стартирам лаптопа. Казаха ми, че съм нулирала биоса. Някой, който разбира може ли да ми каже какво трябва да натисна и по какъв начин мога да го включа, и изобщо ще успея да се справя сама.

А марката и модела на лаптопа е ? Да позная, може би HP ?

Голямата батерия външна или вътрешна(под долния капак) е?
Както каза и @JohnTRIVOLTA добре е да споделите марка и модел на лаптопа. За да се ориентираме с какво, дали и до колко може да сме полезни.

OLblG5rgunXUCdDD.medium

При изключен от лаптопа адаптер освободете ключетата, които държат батерията и я свалете. Включете адаптера към лаптопа и към мрежата.
Включете от бутона за включване.
Резултат?

преди 14 минути, Яница Петрова написа:

Модела е Lenovo thinkpad x260

Ще кача снимки от менюто, което ми се показва, само са успея да им намаля размера.

За този модел в биос се влиза с Enter и след това F1.

преди 21 часа, Яница Петрова написа:

Преди известно време лаптопа ми спря да работи (само лампичката на копчето за включване/изключване мигаше, когато опитвах да го стартирам)

Възможно ли е преди тази ситуация, вместо да сте изключила лаптопа с Shut down просто да сте му затворили капака?

• Автор
преди 1 минута, Joss Bomon написа:

За този модел в биос се влиза с F1.

Ето снимки на менюто.

inbound1070842553268948774.jpg

inbound8820380672488373630.jpg

inbound7667320663233569669.jpg

inbound7306533885601187716.jpg

inbound8661084192575136918.jpg

inbound7826050757099243837.jpg

току-що, exwol написа:

Възможно ли е преди тази ситуация, вместо да сте изключила лаптопа с Shut down просто да сте му затворили капака?

Да, редовно го правя и мисля, че точно това предизвика проблема 😁

преди 18 часа, цър-вул написа:

Голямата батерия външна или вътрешна(под долния капак) е?
Както каза и @JohnTRIVOLTA добре е да споделите марка и модел на лаптопа. За да се ориентираме с какво, дали и до колко може да сме полезни.

Малка кръгла батерия под капака.

преди 1 минута, Яница Петрова написа:

Да, редовно го правя и мисля, че точно това предизвика проблема 😁

Ясно, стандартно поведение на Lenovo. :D

Натиснете и пуснете два пъти подред бутона за включване/изключване. След това натиснете бутона и го задръжте в продължение на 45 секунди докато лампичката му загасне. След това пуснете бутона и стартирайте както обикновено. 

p.s. Не че горните неща имат някакво значение преди задържането, но са за повече тежест :D

• Автор
преди 3 минути, цър-вул написа:

Не, голяма батерия като на снимката (правоъгълникът между ръцете) от долната страна на лаптопа

Да, разбрах, аз имах предвид батерията, която съм сменила

Пробвах да я махна и този път ми отвори друго меню при стартиране на лаптопа.

inbound1889059817304517629.jpg

inbound1558711648811687470.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.