Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Времетраене на известия в телефон и корекция на цветове

Featured Replies

Здравейте!

Трудно е да формулирам въпроса си, но ще опитам. Става дума за Nokia G22.

Касае се за известията, които телефонът дава, след като бъде извършено някакво действие- да речем, промяна в настройки, публикация във Фейсбук, смяна на тапет и подобни.

Винаги след корекция или промяна телефонът пуска известие от рода: "Публикацията се качва"; "Промените са направени", "Будилникът ще се включи..." и т.н. Тези известия стоят продължително време на екрана. Не се скриват веднага. Понякога ми пречат да избера бутон, който остава под тях.

Да подчертая, че съм изключила т.нар. "балончета". Не е от тях. Рових се, но не намерих къде мога да намаля "времето на престой" на тези известия на екрана.

Другият въпрос е свързан с корекцията на цветовете. Нещо не ми се нравят. Влязох в Достъпност и прочие и избирах различни гами, но все стои леко сиво, потъмнено. Сивото ми е изключено. Цветовете не са така контрастни. Ясно ми е, че тази бледност пести батерия, но някак възприятието е различно. Сменях и гамите в раздела с Тапетите. От самия телефон ли е, или има още нещо, което не правя?  

Разрешен от AAUUXX

За 250 лева не знам какви "контрастни" цветове очакваш. За известията търси в настройки за известия примерно, а иначе би трябвало да се махнат с приплъзването им наляво или надясно.

• Автор
преди 4 минути, Raze написа:

За 250 лева не знам какви "контрастни" цветове очакваш. За известията търси в настройки за известия примерно, а иначе би трябвало да се махнат с приплъзването им наляво или надясно.

Ами, старият ми телефон също беше бюджетен, но червената гама не липсваше. Въпрос на софтуер трябва да е. Четох за доста марки, които са с подобен "проблем". Не бих се учудила, ако е мода. Шаомитата пък са супер ярки. Преекспонирани. Моторолите са HDR-нати. Така че... Да речем, че е въпрос на софтуер. Самсуняците в това отношение са най, но все си мисля, че има някаква оптимална рамка. Ок за това. За известията- с приплъзване не става. Опитах. Фиксирани са. В Настройки има известия само за Приложенията. Другият вариант бяха "балончетата"- известия върху приложения, обаждания и прочие, но те са изключени.

Като си купиш евтин телефон от нисък клас, нормално е да очакваш недостатъци - хардуерни и софтуерни. 

Дисплеят на гореспоменатия модел е IPS, и то явно не особено добър. За тези пари - толкова. А иначе, откакто производството на смартфоните Nokia се премести в Китай под шапката на HMD Global, зачестиха много оплакванията от софтуерни несъвършенства. 

Решението е просто - купи си телефон висок клас, от доказана марка. 

• Решение
преди 9 часа, mariami написа:

Здравейте!

Трудно е да формулирам въпроса си, но ще опитам. Става дума за Nokia G22.

Касае се за известията, които телефонът дава, след като бъде извършено някакво действие- да речем, промяна в настройки, публикация във Фейсбук, смяна на тапет и подобни.

Винаги след корекция или промяна телефонът пуска известие от рода: "Публикацията се качва"; "Промените са направени", "Будилникът ще се включи..." и т.н. Тези известия стоят продължително време на екрана. Не се скриват веднага. Понякога ми пречат да избера бутон, който остава под тях.

Да подчертая, че съм изключила т.нар. "балончета". Не е от тях. Рових се, но не намерих къде мога да намаля "времето на престой" на тези известия на екрана.

Другият въпрос е свързан с корекцията на цветовете. Нещо не ми се нравят. Влязох в Достъпност и прочие и избирах различни гами, но все стои леко сиво, потъмнено. Сивото ми е изключено. Цветовете не са така контрастни. Ясно ми е, че тази бледност пести батерия, но някак възприятието е различно. Сменях и гамите в раздела с Тапетите. От самия телефон ли е, или има още нещо, което не правя?  

От настройки ---› достъпност ---› време за изчакване на действие и изберете по подразбиране от опциите.

От същото меню Достъпност изключете инвертиране на цветовете за да бъде видима цялата цветова гама на дисплея.

От менюто Достъпност изкючете Корекция на цветовете.

• Автор
преди 16 часа, Rudy M. написа:

Като си купиш евтин телефон от нисък клас, нормално е да очакваш недостатъци - хардуерни и софтуерни. 

Дисплеят на гореспоменатия модел е IPS, и то явно не особено добър. За тези пари - толкова. А иначе, откакто производството на смартфоните Nokia се премести в Китай под шапката на HMD Global, зачестиха много оплакванията от софтуерни несъвършенства. 

Решението е просто - купи си телефон висок клас, от доказана марка. 

Съгласна съм, че Нокиа не са, каквито бяха. Но с останалото не съм. Която и марка да вземем, всичко идва от Китай. Старият ми телефон е също Нокиа. Беше модел 2019 г. Железен. Батерията- суперска. Удобен, в цветово отношение идеален. Камерата- не, но тя не ме касае. Няма телефон, който да може да се сравни с истинска камера. Затова за целта си имам фотоапарат. Нито софтуерно, нито хардуерно съм имала проблем. Менюто- ясно, изчистено, лесно за боравене. Четири години. И още щеше да ме изкара, но е нормално паметта му да не може да покрива потребностите ми. Изглежда като нов. Падал е поне четири пъти без последствия. Включително на цимент от два метра. Ниският ценови клас невинаги е показател за ниско качество и високият ценови- за високо качество. Свидетел съм как скъпи телефони за близо хиляда лева се скапват преди изтичането на първата година. Решението ми за бюджетен телефон не произтича от липса на възможност за скъп, а на осъзнаването, че това е вещ, с която си служиш. Предпочитам да похарча парите си за нещо по-смислено.

За новия считам, че е въпрос на настройки. 

преди 15 часа, AAUUXX написа:

От настройки ---› достъпност ---› време за изчакване на действие и изберете по подразбиране от опциите.

От същото меню Достъпност изключете инвертиране на цветовете за да бъде видима цялата цветова гама на дисплея.

От менюто Достъпност изкючете Корекция на цветовете.

Прерових всичко, но тази първата пътечка съм я пропуснала. Затова и попитах. Няма начин да няма начин. Инвертирането и Корекцията на цветовете са ми изключени. Тях ги превъртях. Вероятно цветовете са си софтуерно решение. Не са толкова зле. По-скоро сравнението със стария телефончик ме наведе на мисълта, че нещо не е наред. 

Благодаря Ви!

Това реши проблема.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.