Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

препоръчителен месечен обем за принтиране

Featured Replies

Здравейте, Интерсува ме как се определя препоръчителния брой страници за принтиране месец. Това, което е описано в спецификациите на всеки модел устройство е recommended montly print volume. Без значение дали печатащото устройство е мастилено-струйно, лазерно или ЛЕД има горна граница, която е зададена като препоръчителна - вероятно за по-малко износване на принтера и сканиращата глава при многофункционалните устройства. Някои производители обаче дават и долна граница например recommended monthly print volume 500-4000 pages. При мастиленоструйните принтери това е разбираемо, тъй като мастилото може да изсъхне, а дюзите да се задръстят, когато дълго време не се принтира. Аз обаче не разбирам защо има препоръчителна месечна долна граница при лазерните и лед принтерите или мфу. При тях консуматива е сух прах и не може да изсъхне както става с мастилото при мастиленоструйните принтери. Искам да купя цветно лазерно многофункционално устройство, на което производителят е определил препоръчителен месечен обем 750-4000 страници. Аз обаче принтирам не повече от 50-100 на месец а понякога изобщо нищо. Въпроса ми е може ли да се влоши качеството на принтиране ако не принтирам достатъно или за няколко месеца изобщо не използвам принтера.

преди 25 минути, heliom написа:

Здравейте, Интерсува ме как се определя препоръчителния брой страници за принтиране месец. Това, което е описано в спецификациите на всеки модел устройство е recommended montly print volume. Без значение дали печатащото устройство е мастилено-струйно, лазерно или ЛЕД има горна граница, която е зададена като препоръчителна - вероятно за по-малко износване на принтера и сканиращата глава при многофункционалните устройства. Някои производители обаче дават и долна граница например recommended monthly print volume 500-4000 pages. При мастиленоструйните принтери това е разбираемо, тъй като мастилото може да изсъхне, а дюзите да се задръстят, когато дълго време не се принтира. Аз обаче не разбирам защо има препоръчителна месечна долна граница при лазерните и лед принтерите или мфу. При тях консуматива е сух прах и не може да изсъхне както става с мастилото при мастиленоструйните принтери. Искам да купя цветно лазерно многофункционално устройство, на което производителят е определил препоръчителен месечен обем 750-4000 страници. Аз обаче принтирам не повече от 50-100 на месец а понякога изобщо нищо. Въпроса ми е може ли да се влоши качеството на принтиране ако не принтирам достатъно или за няколко месеца изобщо не използвам принтера.

НЕ! Освен това имаш гаранция за устройството, ако нещо стане! 

Нищо няма да му стане на принтера, ама производителите ще са недоволни ако не му купуваш редовно консумативи щото те и от това доста печелят.  На моя му препоръчват 250 до 1000 листа месечно, ама аз повече от 100 листа ГОДИШНО не правя и нищо лошо не му се е случило, кара си вече 9-та година ( и е като нов :)  )

преди 1 минута, ined написа:

щото те и от това доста печелят.

Печелят не, ами много печелят!

Малко ми е старо инфото, ама ... Беше някаква Коника-Минолта - 3 в 1, цветно, лазерно ...  Нова машинка с тестово заредени касети и нормални барабани струваше колкото ... комплект тонер-касети. Вместа нови касети - купувахме нови принтери.

Пп. За бройките - стигал съм до 4 пакета на ден = 2000 листа, едностранно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.