Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов рутер не се свързва с интернет

Featured Replies

Разрешен от saaandooo

преди 5 минути, Rammkopf написа:

И още нещо мернах сега - подмрежовите маски на TP-LINK-а и на Tenda-та не са еднакви. Със стария TP-LINK си бил вързан peer-to-peer към гейтуея, а в новия си дал маска 255.255.255.254, което е грешка. Поправи я на 255.255.255.255 и опитай пак.

Това ми беше първата асоциация, но TTL=1 е към клиента, не към рутера. :) Виж му събнет маските.

Маската е за WAN 31ца за pppoe ... пинга мисля е от рутера!

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Маската е за WAN 31ца за pppoe ... пинга мисля е от рутера!

Аз останах с впечатлението, че пингът е от компютър. Ако го е правил през диагностиката на рутера, тогава си прав - пакетът пристига умрял, в което няма логика. Обикновено от доставчика ти ги пускат с TTL=2, за да може рутерът ти да го обръсне до TTL=1 след forwarding и да не можеш да сложиш друг рутер зад съществуващия. Виваком правеха така по едно време, за да не можеш да си сложиш твой рутер за ONT-то им. Ама да ти подават пакет с TTL=1 към рутера ... не виждам логика.

• Автор
преди 12 минути, Rammkopf написа:

Тук няма никакво рутиране, процесът е NAT и проверяваме най-тривиалния сценарий: да не се окаже, че достъп до Интернет имаш (т.е., пингът към 1.1.1.1 връща успешен резултат), просто нямаш DNS-и като свят (пингът към домейна на Cloudflare се проваля) и затова не ти се отварят сайтове. И ти си решил, че нямаш достъп навън, а на практика имаш.

Ами не знам ето резултата:

Pinging cloudflare.com [104.16.133.229] with 32 bytes of data:
Request timed out.

Pinging cloudflare.com [1.1.1.1] with 32 bytes of data:
Request timed out.

преди 8 минути, JohnTRIVOLTA написа:

TTL=1 Това е проблема.С твоя рутер не знам дали може да го увеличиш. Ако не, то с микротик става бързо, но уви!

Проверих в dd-wrt но модела не се поддържа иначе с тяхния фърмуеър става. По добре че преди време точно така съсипах един рутер. Ще видя доставчика ако може да отпусне малко TTL.

преди 11 минути, Rammkopf написа:

И още нещо мернах сега - подмрежовите маски на TP-LINK-а и на Tenda-та не са еднакви. Със стария TP-LINK си бил вързан peer-to-peer към гейтуея, а в новия си дал маска 255.255.255.254, което е грешка. Поправи я на 255.255.255.255 и опитай пак.

Това ми беше първата асоциация, но TTL=1 е към клиента, не към рутера. :) Виж му събнет маските.

Сега ще видя и това. Мерси

преди 7 минути, Rammkopf написа:

Аз останах с впечатлението, че пингът е от компютър. Ако го е правил през диагностиката на рутера, тогава си прав - пакетът пристига умрял, в което няма логика. Обикновено от доставчика ти ги пускат с TTL=2, за да може рутерът ти да го обръсне до TTL=1 след forwarding и да не можеш да сложиш друг рутер зад съществуващия. Виваком правеха така по едно време, за да не можеш да си сложиш твой рутер за ONT-то им. Ама да ти подават пакет с TTL=1 към рутера ... не виждам логика.

Логиката е да има само един клиент,който да ползва нета, пример PC и да не може да сложи рутер.

преди 3 минути, saaandooo написа:

Ами не знам ето резултата:

Pinging cloudflare.com [104.16.133.229] with 32 bytes of data:
Request timed out.

Pinging cloudflare.com [1.1.1.1] with 32 bytes of data:
Request timed out.

Ами, работата е ясна. Само не каза дали си пуснал пинга от компютъра, или от рутера. Ако е от рутера и TTL=1, Трите волта е прав - изпращат ти умрял пакет и рутерът директно го изхвърля в кофата, още на входа. Но ако си пингил от Windows/Linux на компютъра, не е проблемът в TTL=1, нещо друго е.

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Логиката е да има само един клиент,който да ползва нета, пример PC и да не може да слпжи рутер.

Тъй, де, ама той е ползвал PPPoE връзка през рутер. Просто ... друг рутер. Сега маха онзи (TP-LINK, ако не се лъжа по скрийшота) и го сменя с този (Tenda-та). Със стария си бачка, с новия - не ще. :)

...

Тъй, де, ама той е ползвал PPPoE връзка през рутер. Просто ... друг рутер. Сега маха онзи (TP-LINK, ако не се лъжа по скрийшота) и го сменя с този (Tenda-та). Със стария си бачка, с новия - не ще. :)

Може да е бил "пипнат" рутера :magnifier:

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Може да е бил "пипнат" рутера :magnifier:

Ба ли га? Ше разберем ... or not. :D

Заспивам, че умирГам вече за сън. Утре ще надзърна какво сте развързали. Ако ти си познал, аз ше черпя бира. Ако аз съм познал, ти ше черпиш риба. :D

• Автор
преди 7 минути, Rammkopf написа:

Ами, работата е ясна. Само не каза дали си пуснал пинга от компютъра, или от рутера. Ако е от рутера и TTL=1, Трите волта е прав - изпращат ти умрял пакет и рутерът директно го изхвърля в кофата, още на входа. Но ако си пингил от Windows/Linux на компютъра, не е проблемът в TTL=1, нещо друго е.

Пинг от компютъра иначе от рутера не може. Никъде няма такава опция. Така при същия ТТЛ през стария Д-Линк сичко си работи. Няма как да променя subnetmask защото сичко е автоматично. Това са сички настройки които дава:

image.thumb.png.3c52aa7ca3f1b9ee3004611d7b68d7cf.png

преди 3 минути, Rammkopf написа:

Ба ли га? Ше разберем ... or not. :D

Заспивам, че умирГам вече за сън. Утре ще надзърна какво сте развързали. Ако ти си познал, аз ше черпя бира. Ако аз съм познал, ти ше черпиш риба. :D

Малко бавно действам. Извинявам се.

преди 8 часа, saaandooo написа:

Пинг от компютъра иначе от рутера не може. Никъде няма такава опция. Така при същия ТТЛ през стария Д-Линк сичко си работи. Няма как да променя subnetmask защото сичко е автоматично. Това са сички настройки които дава:

image.thumb.png.3c52aa7ca3f1b9ee3004611d7b68d7cf.png

Малко бавно действам. Извинявам се.

Е, няма нужда от извинения, то не е състезание. :D

Тази Tenda AC6 коя версия е? Че на сайта имат симулатор само на V2, а там е с оранжевия интерфейс и няма нищо общо с начина, по който изглежда при теб. Няма ли някакъв wizard, който да те води стъпка по стъпка, след като си ресетнал рутера?

Може би е добра идея да си поговориш и с доставчика ти.

Според мен - досгавмика тяма тищо общо,проблемът е в варшрутизатора и навътре.

преди 8 часа, saaandooo написа:

Пинг от компютъра иначе от рутера не може. Никъде няма такава опция.

"Няма опция" и "не мога да я намеря" са много различни неща! 

Пп. Пж ходразбиране маската е 255.255.255.0.

• Автор
преди 9 часа, Rammkopf написа:

Тази Tenda AC6 коя версия е? Че на сайта имат симулатор само на V2, а там е с оранжевия интерфейс и няма нищо общо с начина, по който изглежда при теб. Няма ли някакъв wizard, който да те води стъпка по стъпка, след като си ресетнал рутера?

AC6 v5. Абсолютно нищо. Само Име пароли и хоп. Ще видя да го мъдриме с доставчика защото в джар днес го вързаха от раз но с конфигурирано динамично ип не пппое.

преди 9 часа, jhoro написа:

Според мен - досгавмика тяма тищо общо,проблемът е в варшрутизатора и навътре.

"Няма опция" и "не мога да я намеря" са много различни неща! 

Пп. Пж ходразбиране маската е 255.255.255.0.

Цъкнах и прегледах всяко меню. Много семпла работа. Уви нито пинг нито маска.

Чудя се няма ли програма или нещо да влезеш по на дълбоко в насторойките. Ей така за спорта па дори и да му видиш сметката.

Тези рутери не ти дават достъп до shell-a на Linux-а отдолу, иначе щеше да е весело. Като няма DD-WRT, поне OpenWRT има ли за него?

• Автор
преди 11 минути, Rammkopf написа:

Тези рутери не ти дават достъп до shell-a на Linux-а отдолу, иначе щеше да е весело. Като няма DD-WRT, поне OpenWRT има ли за него?

Няма не. Проверих и там. Иначе винаги съм готов на експерименти.

преди 42 минути, saaandooo написа:

Няма не. Проверих и там. Иначе винаги съм готов на експерименти.

Какво да очакваме от риълтешки чипсет, на цена под 40лв.? Какво каза "доставчика", ще бутне ли малко ttl ?

• Автор
преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Какво да очакваме от риълтешки чипсет, на цена под 40лв.? Какво каза "доставчика", ще бутне ли малко ttl ?

Предишния още по евтин пък работи. Ще пробваме но малко по късно сега няма кога пак да сменявам пак рутерите. Ма да видя какво ще каже въобще.

• Автор
  • Решение

Ураааааааааааааааа! Работи! :clap: Говорих с доставчика каза отменил сички ограничения. На пръв поглед виждам TTL на макс пък друго какво не знам. Ама тръгна.

Искренни благодарности на всички за отделеното време. :wors:

преди 45 минути, saaandooo написа:

Предишния още по евтин пък работи. Ще пробваме но малко по късно сега няма кога пак да сменявам пак рутерите. Ма да видя какво ще каже въобще.

Има модели които, атоматично фиксват TTL, вероятно стария е бил такъв!

преди 5 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Има модели които, атоматично фиксват TTL, вероятно стария е бил такъв!

Дали?

Цитат

The TTL field is set by the sender of the datagram, and reduced by every router on the route to its destination.
Time to live (TTL)

Да превеждам ли?

преди 15 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Нещо пак ли не си разбрал?

А ти нещо разбра ли?

на 1.04.2024 г. в 20:05, saaandooo написа:

Ураааааааааааааааа! Работи! :clap: Говорих с доставчика каза отменил сички ограничения. На пръв поглед виждам TTL на макс пък друго какво не знам. Ама тръгна.

Искренни благодарности на всички за отделеното време. :wors:

Аз имах подобен казус с A1 и PPPoE-то им в една сграда, преди 3-4 години. Така и не казаха какво са направили, но подозирам, че са ресетнали сесията от тяхната страна и "автомаГически" тръгна. Пак се касаеше за смяна на рутера. Просто никой доставчик не раздава обяснения, само "Опрайхме го. Жули, Жеко".

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.