Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Някои стари игри насичат на компютъра ми

Featured Replies

Здравейте.

Имам странен проблем, който не съм сигурен как да реша, затова реших да питам тук - може някой се е занимавал с подобно нещо. Имам фрийз на някои стари игри, като например Age of Empires II, Heroes IV и други подобни, на които не ми се е случвало подобно нещо, когато бях със стария си 15 годишен компютър. Ето я сегашната ми конфигурация:

Процесор: Ryzen 5 3600 6-Core;

RAM: 32 GB (2x16) DDR4 Kingston;

Video: Video NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti  (4 GB);

Не е нещо особено, но не мисля, че трябва да има проблем с подобни игри.

Поздрави. :)

преди 8 минути, Traxex написа:

Здравейте.

Имам странен проблем, който не съм сигурен как да реша, затова реших да питам тук - може някой се е занимавал с подобно нещо. Имам фрийз на някои стари игри, като например Age of Empires II, Heroes IV и други подобни, на които не ми се е случвало подобно нещо, когато бях със стария си 15 годишен компютър. Ето я сегашната ми конфигурация:

Процесор: Ryzen 5 3600 6-Core;

RAM: 32 GB (2x16) DDR4 Kingston;

Video: Video NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti  (4 GB);

Не е нещо особено, но не мисля, че трябва да има проблем с подобни игри.

Поздрави. :)

Да не е проблемно дъното или друг компонент? Тестван ли е скоро с OCCT за стабилност компютъра?

Обясни какво точно представлява

преди 38 минути, Traxex написа:

Имам фрийз

играта изцяло ли забива или за момент? Ако е за даден момент, какво е натоварването на CPU, GPU и дисковете - можеш да провериш в таск мениджър. В event viewer/windows logs/system има ли някакви грешки и какви са те по това време?

преди 8 минути, parmobil написа:

Вече съм назад с тези неща, но инсталация на directx 9.0c оправяше нещата.

Нали се сещаш (надявам се), че ако това не е инсталирано, игрите изобщо няма да тръгнат?

преди 1 минута, Raze написа:

играта изцяло ли забива или за момент? Ако е за даден момент, какво е натоварването на CPU, GPU и дисковете - можеш да провериш в таск мениджър. В event viewer/windows logs/system има ли някакви грешки и какви са те по това време?

Нали се сещаш (надявам се), че ако това не е инсталирано, игрите изобщо няма да тръгнат?

Не споря, но се сещам как на Windows 7 уж всичко трябваше да е екстра, но без нарочно инсталиране на библиотеки от directx 9.0c нещата не ставаха

На Ssd ли си или на hdd?

Тези игри са доста слаби, като параметри не би трябвало да ти насичат изобщо.

Най вероятно си трябва Directx 9.0 или по нагоре версия. :)

преди 10 часа, The-Walk!nG-Dead написа:

Най вероятно си трябва Directx 9.0

И как си представяш изобщо стартирането на игра, изискваща  DX9, без да е инсталирана DX9. Просто няма да тръгне.

преди 17 часа, parmobil написа:

Не споря, но се сещам как на Windows 7 уж всичко трябваше да е екстра, но без нарочно инсталиране на библиотеки от directx 9.0c нещата не ставаха

На която и да е ОС без инсталирани необходимите библиотеки никоя програма , изискваща ги, няма да тръгва.

• Автор

Така наречения "фрийз" е нещо като падане на fps в някои моменти. За сравнение - LoL, DotA 2 и Forza Horizon 4 вървят перфектно и въпреки, че не са кой знае колко тежки игри, със сигурност не можем да ги сравняваме с тези, които споменах в първия пост. Това ме кара да смятам, че проблема се корени някъде другаде, а не в хардуера. Според мен има някаква несъвместимост на някои стари игри, с тази ОС (Windows 10), както например на StarCraft се налагаше да пускам помощни програми, за да ми оправя цветовете, когато бях със стария компютър на Windows 7.

преди 21 часа, Rudy M. написа:

Това същият компютър ли е, който даваше сини екрани, свързани с паметта? И по който проблем ти не направи нищо?

Да, същия е. Тогава пуснах някаква програма, на която не помня името, в сейф мод, тя намери грешки, които изчисти и повече не е имало подобен проблем.

преди 21 часа, Raze написа:

Играта ме забова, а просто забавя за 1 секунда, след което се оправя. Не съм тествал нищо, но това лесно ще го проверя, по-късно.

преди 21 часа, Гражданин написа:

На Ssd ли си или на hdd?

Конкретно тази игра е инсталирана на HDD-то.

Благодаря на всички, ще продължа да търся.

• Автор
на 7.04.2024 г. в 19:58, JohnTRIVOLTA написа:

Да не е проблемно дъното или друг компонент? Тестван ли е скоро с OCCT за стабилност компютъра?

Пуснах 30 минутен тест, докато играя Heroes IV, но програмата не показа никакви грешки.

на 8.04.2024 г. в 7:13, цър-вул написа:

И как си представяш изобщо стартирането на игра, изискваща  DX9, без да е инсталирана DX9. Просто няма да тръгне.

Имах предвид да се инсталира. :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.