Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Мнения за Спринт?

Featured Replies

Здравейте, изправен съм пред следният казус: А1 или Спринт (оптика). 

Ще бъда благодарен за мнения относно предимно Спринт, понеже информация за качеството на техните услуги няма почти никъде или ако има е негативно.

Знам че нета на А1 е качествен, но Спринт пускат 1 статично IP което на мен ми е важно а А1 искат по 2 лева на месец отгоре за такова.

А1 също ме задължават да взема от тях рутер за който най вероятно се плаща чрез месечната такса, нищо че аз си имам.

До сега съм бил на Телнет които за разлика от почти всеки доставчик предоставят нет 1:1 down up със статично ип, и бях повече от доволен, но виваком ги купи и нета започна да прави проблеми както никога до сега през годините и се наложи да ги махна. 

Ще съм супер благодарен текущи абонати на спринт да споделят как е нета, случва ли се да спре повече от веднъж годишно, и ако е възможно резултати от speed test ( up, down, ms) 

Спринт! Нямам никакви проблеми поне аз! За спиране, не е спирал изобщо, поне аз нямам спомени! 24/7 потдръжка имат, като цяло аз съм доволен и телевизията съм към тях и не съм си и помислял да ги сменям

Не им е особено добър интернета на спринт, предлагат скорости, които не могат да ги достигнат, а често има и прекъсвания в уикендите. На кабелната постоянно някои канали ги няма, въпреки че ги предлагат. Аз мисля скоро да ги разкарвам.

• Автор

Благодаря ви.

Чух че А1 не дават администраторски достъп то рутера който дават, някой знае ли това вярно ли е? 🤨

Сложи свой рутер след тяхното устройство. Аз не знам някой вкл. и аз, да разчита на тяхното.

преди 12 часа, GrandMadara написа:

А1 също ме задължават да взема от тях рутер за който най вероятно се плаща чрез месечната такса, нищо че аз си имам.

С оптика, техния модем е и рутер. Никой не те задължава да взимаш друг. Последно монтираха такъв модем/рутер на Huawey ->

Информация за услугата | Huawei EchoLife HG8245H | Кабелен инернет | Домашен интернет | Интернет | А1 Помощник (a1.bg)

Можеш да ползваш 1 и 2 лан порта за свързване на компютър, лаптоп или с твой рутер. Ето ти скорости с такъв интернет при заявена максимална скорост от 200 Mbps:

image.png.a8902c04d30165f83188c563133ac88f.png

• Автор
преди 2 часа, Gift написа:

Сложи свой рутер след тяхното устройство. Аз не знам някой вкл. и аз, да разчита на тяхното.

Сещал съм се, но бих предпочел да го избегна това. Затова бих изчакал още хора да споделят за Спринт. Надявам се да чуя нещо хубаво за тях та да избегна А1.

преди 7 часа, Ant1Lamer написа:

Спринт! Нямам никакви проблеми поне аз! За спиране, не е спирал изобщо, поне аз нямам спомени! 24/7 потдръжка имат, като цяло аз съм доволен и телевизията съм към тях и не съм си и помислял да ги сменям

Би ли качил резултат от speedtest и да кажеш абонамента ти за каква скорост е, да си направя преценка. 

Joss Bomon благодаря ти. Имаш ли иначе пълен достъп до настройките на рутера от А1 или ако искаш да промениш нещо трябва да им звъниш

преди 37 минути, GrandMadara написа:

Сещал съм се, но бих предпочел да го избегна това.

Ако само ше бразуваш , твой рутер не ти трябва

преди 1 час, GrandMadara написа:

Joss Bomon благодаря ти. Имаш ли иначе пълен достъп до настройките на рутера от А1 или ако искаш да промениш нещо трябва да им звъниш

Няма достъп, точно заради разни "експериментатори", които единствено могат да докарат проблеми. Можеш да си смениш паролата, но трябва да им се обадиш и да следваш инструкции. Общо взето, безсмислена операция. 

преди 14 часа, GrandMadara написа:

Знам че нета на А1 е качествен, но Спринт пускат 1 статично IP което на мен ми е важно а А1 искат по 2 лева на месец отгоре за такова.

Зависи къде живееш . Преди години ползвах комбинирана услуга - телевизия плюс интернет точно от М Тел - А1 . При телевизията понякога се случваше да изчезнат каналите поради технически причини . Интернета не беше на кой знае какво ниво .Постоянно поддържана скорост , но не можех да гледам Туитч . Постоянно отчиташе идентична грешка . Договора ми изтече , смених доставчика и никога не съм виждал тази грешка в Туитч .

преди 14 часа, GrandMadara написа:

А1 също ме задължават да взема от тях рутер за който най вероятно се плаща чрез месечната такса, нищо че аз си имам

Къде ти го казаха това

• Автор
преди 18 минути, Gift написа:

Къде ти го казаха това

В условията им пише че използването на предоставеното оборудване е включено в месечната такса. 

Също така  казаха че е задължително да го взема и да го пазя дори да не ми трябва. 

преди 3 минути, GrandMadara написа:

В условията им пише че използването на предоставеното оборудване е включено в месечната такса. 

Също така  казаха че е задължително да го взема и да го пазя дори да не ми трябва. 

Аз също съм на А1 и никой не ме задължава да ползвам техен рутер. Имам си мой рутер и го ползвам него. В офис ли ти го казаха това

• Автор
преди 33 минути, V_A_G_A_B_O_N_D написа:

Зависи къде живееш . Преди години ползвах комбинирана услуга - телевизия плюс интернет точно от М Тел - А1 . При телевизията понякога се случваше да изчезнат каналите поради технически причини . Интернета не беше на кой знае какво ниво .Постоянно поддържана скорост , но не можех да гледам Туитч . Постоянно отчиташе идентична грешка . Договора ми изтече , смених доставчика и никога не съм виждал тази грешка в Туитч .

На работа имахме тяхна телевизия + интернет. Телевизията не ставаше за нищо.. постоянно прекъсва, нета беше супер, но на телевизията stb-тата им бяха много бавни и с 300 зора се сменяше канал от забиване. 

преди 1 минута, Gift написа:

Аз също съм на А1 и никой не ме задължава да ползвам техен рутер. Имам си мой рутер и го ползвам него. В офис ли ти го казаха това

Да, но пак казвам не ме задължават да го ползвам, а да го взема дори и да не ми трябва и да го държа. 

Попитах може ли с обикновено онт, от ония малките дето се събират в шепа и да вържа мой рутер, но не става.

На този етап съм вече мн добре запознат с това че мтел са си.. зле от към политика, но ме интересува Спринт как се държат понеже техните условия ми допадат много повече, стига да е качествена услугата. 

преди 5 минути, Gift написа:

Щот нямаш оптика за тва ;) 

преди 1 минута, adersa написа:

Щот нямаш оптика за тва ;) 

ONT какво означава

преди 6 минути, GrandMadara написа:

На работа имахме тяхна телевизия + интернет. Телевизията не ставаше за нищо.. постоянно прекъсва, нета беше супер, но на телевизията stb-тата им бяха много бавни и с 300 зора се сменяше канал от забиване. 

Да, но пак казвам не ме задължават да го ползвам, а да го взема дори и да не ми трябва и да го държа. 

Попитах може ли с обикновено онт, от ония малките дето се събират в шепа и да вържа мой рутер, но не става.

На този етап съм вече мн добре запознат с това че мтел са си.. зле от към политика, но ме интересува Спринт как се държат понеже техните условия ми допадат много повече, стига да е качествена услугата. 

Мен защо не ме задължават

току-що, Gift написа:

ONT какво означава

Явно си ги навил яката по принцип виваком и а1 задължително слагат техен рутер :) Докато булсат както е при мен в офиса само ONT устройство без рутер .

преди 1 минута, adersa написа:

Явно си ги навил яката по принцип виваком и а1 задължително слагат техен рутер :) Докато булсат както е при мен в офиса само ONT устройство без рутер .

Не. Даже и не са питали. 

• Автор
преди 4 минути, Gift написа:

Мен защо не ме задължават

Ми не знам.. аз казвам на мен какво ми казаха

току-що, GrandMadara написа:

Ми не знам.. аз казвам на мен какво ми казаха

Звънни по телефона или се свържи по чата с тях и ги питай. Тия в офисите ги забрави не ги питай тях

• Автор
преди 18 минути, Gift написа:

Звънни по телефона или се свържи по чата с тях и ги питай. Тия в офисите ги забрави не ги питай тях

Пробвах видео чата, пак същото ми казаха, но не е в това работата, нека хора на оптиспринт да кажат добри ли са или не, особено нета. 

от това ми зависи целият казус. 
до сега 1 човек ми каза че не са добри и 1 че са много добри.. трябват ми Поне още 1-2 мнения по въпроса

• Автор
преди 17 часа, Raze написа:

Не им е особено добър интернета на спринт, предлагат скорости, които не могат да ги достигнат, а често има и прекъсвания в уикендите. На кабелната постоянно някои канали ги няма, въпреки че ги предлагат. Аз мисля скоро да ги разкарвам.

Би ли казал с какъв пакет си и какво не им харесваш на интернета?

Ще съм благодарен на резултати от speedtest и подробности ако има такива, например обслужването или нещо друго. 

Не съм им абонат все още, но не им харесвам обслужването, падат си непукисти. Питах колко ъпа на пакета 400мбпс и ми казаха “не знам”. 😂 ще се опитам да го пренебрегна. 

• Автор
преди 23 часа, GrandMadara написа:

Би ли казал с какъв пакет си и какво не им харесваш на интернета?

Ще съм благодарен на резултати от speedtest и подробности ако има такива, например обслужването или нещо друго. 

Не съм им абонат все още, но не им харесвам обслужването, падат си непукисти. Питах колко ъпа на пакета 400мбпс и ми казаха “не знам”. 😂 ще се опитам да го пренебрегна. 

Поглеждам кво съм написал и ми става лошо 😅 ти си го написал а аз питам пак... 
Въпреки всичко ако имаш предвид че примерно пакета ако е 200мбпс и не ти вдига 200.. нормално е, почти никой доставчик не вдига макса от което ти дава. 

на 24.04.2024 г. в 8:16, Raze написа:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.