Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лицензни ключове

Featured Replies

На телефона често ми се появяват реклами от фирми предлагащи лицензни ключове за Windows, MS Office и други на доста ниски цени.

Доколко тези ключове са легални, или положението с тях е почти същото като с ключовете от Замунда ?

преди 1 час, LZ5PL написа:

Доколко тези ключове са легални, или положението с тях е почти същото като с ключовете от Замунда ?

В Замунда продават ли ключове?

преди 1 час, LZ5PL написа:

Доколко тези ключове са легални?

Представи си, че отида при ключар, и за 5 лв. си изкарам ключ за апартамента ти. Доколко този ключ е легален?

Микромеките размиха понятието лицензен ключ така че и на техния съпорт да се обадиш и да питаш за такъв ключ , ще ти кажат че е лицензен и няма проблем. 

Има политика за която позволява да се препродават "рециклирани" лицензи. Може да прочетете доста по темата. Специално за Европа, има такъв закон, който директно позволява тази практика.

Да, ама нямаше проблем до септември миналата година, след като M$ спряха безплатния ъпдейт от 7-ца и 8-ца към 10-ка се оказа, че много от "евтините" ключове не се активират защото не са за 10-ка, а рециклирани от 7-ца или 8-ца.

преди 4 часа, LZ5PL написа:

На телефона често ми се появяват реклами от фирми предлагащи лицензни ключове за Windows, MS Office и други на доста ниски цени.

Пак да те попитам - кои фирми? Аз съм купувал и съм активирал. Успешно.

преди 59 минути, ined написа:

Да, ама нямаше проблем до септември миналата година, след като M$ спряха безплатния ъпдейт от 7-ца и 8-ца към 10-ка се оказа, че много от "евтините" ключове не се активират защото не са за 10-ка, а рециклирани от 7-ца или 8-ца.

Затова не се пазарува от сульо и пульо, а от проверени търговци.

преди 1 час, Белгиеца написа:

ползваш линукс ядро, ползвай и на компа линукс без пари

Не е за без пари! На тези разработчици им се плаща. Ти като стоиш по цял ден у вас безработен не означава, че всеки е като теб!

В емаг е пълно с лицензи ;)

Изпратено от моят SM-S911B с помощта на Tapatalk

Само трябва да се внимава с надеждите по отношение на преотстъпените лицензи. Някои лицензи са по MAK-модел - позволяват определен брой активации на даден продукт. Мой клиент така се изхитри, купиха си рециклирани лицензи за Office, с фактура и т.н., както си му е редът. Но на един от лицензите е била останала само 1 позволена активация, точно колкото да могат да го продадат като "genuine, working". :D Наложи се пак да преинсталираме системата и открихме, че този лиценз за Office вече беше "глътнал вода". А когато ти продават лиценза, търговците масово не споделят дали е MAK, Retail, OEM и т.н. От друга страна, на такава смешна цена, няма какво да се сърдиш. Поприказвах си с Майкрософт по повод този конкретен лиценз и стана ясна работата.

Та, малко е лотариен билет целият този цирк, но поне е валиден. Там е уловката, ако някой се чуди. Не знаеш от какъв канал е лицензът и колко ти е голяма огризката, която си купуваш.

преди 20 часа, *S197* написа:

Аз пък на времето ъпгрейднах от 7-ца до 10 си имам безплатен ключ. Та дори и 11 като пробвах за кратко, си имам ключ и за нея. :P

И аз така от 7 та чак до 11 на 4 компютъра вкъщи с един номер за 7-ца.
Само дето на моите 2 десктопа не пускам Бозата прокиснала изобщо, имам сия като колекционер.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

Само дето на моите 2 десктопа не пускам Бозата прокиснала изобщо, имам сия като колекционер.

Баво, спестил си 5 евро от парите на жена ти. 

преди 29 минути, Белгиеца написа:

Щом не си ползвател на Windows що щеш в тази тема? 
Жена ти те е изгонила и сега се чудиш к'ви да ги дрищиш?

преди 3 часа, цър-вул написа:

Жена ти те е изгонила и сега се чудиш к'ви да ги дрищиш?

не позна, обича си ме тя моята мила белгийка, пукни се от завист

преди 1 минута, Белгиеца написа:

не позна, обича си ме тя моята мила белгийка, пукни се от завист

Защо не те обича белгийката

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.