Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с разчитане на NVMe памет на компютър DeLL 5810

Featured Replies

Здравейте, искам да попитам за един проблем, за който към момента нямам решение...

Имам Делл 5810 с ъпдейтнат биос А34

Закупих си Адаптер Makki M2 NVMe SSD към PCI Express 3.0 4x към, към който поставих 512GB SSD Samsung -  SM NVME 2280 след това го поставих в PCIe x16 slot  на дъното, но не се разпознава. Мисълта ми е какво може да се направи за да разпознае от дънето и изобощо има ли начин да стане, да се ползва поне като памет...?

Да добявя, че към паметта свети един червен светодиод постоянно.

преди 37 минути, login123 написа:

Здравейте, искам да попитам за един проблем, за който към момента нямам решение...

Имам Делл 5810 с ъпдейтнат биос А34

Закупих си Адаптер Makki M2 NVMe SSD към PCI Express 3.0 4x към, към който поставих 512GB SSD Samsung -  SM NVME 2280 след това го поставих в PCIe x16 slot  на дъното, но не се разпознава. Мисълта ми е какво може да се направи за да разпознае от дънето и изобощо има ли начин да стане, да се ползва поне като памет...?

Да добявя, че към паметта свети един червен светодиод постоянно.

В БИОС не е предвидено за такъв диск, така че няма къде да го видиш там. Във WIN трябва вече да го видиш!

преди 41 минути, login123 написа:

Makki M2 NVMe

Цитат

!!! Внимание, артикулът е не съвместим с M.2 със SATA интерфейс !!!

https://www.jarcomputers.com/makki-makki-m2-pcie-ve1-prod-imakkim2pcieve1.html
Edit: Сега зачетох, че този контролер няма собствен фърмуеър.

• Автор

С тази памет https://ardes.bg/product/512gb-ssd-samsung-bulk-512gb-sm-nvme-2280-oem-354807

С win 10 съм и нищо не излиза. Видях в нета, че има 5810 с добавени pci адаптери за nvme, но при мен не знам защо така не става...

Във кой слот сложи адаптора?

Spoiler

https://i.ebayimg.com/images/g/XNsAAOSw4UtlOBWR/s-l1600.jpg

Във четвъртия или във слот 5?

преди 21 минути, login123 написа:

С тази памет https://ardes.bg/product/512gb-ssd-samsung-bulk-512gb-sm-nvme-2280-oem-354807

С win 10 съм и нищо не излиза. Видях в нета, че има 5810 с добавени pci адаптери за nvme, но при мен не знам защо така не става...

Къде не излиза в Disk Management ли ? Трябва да ти излезе и в devices, като NVME интерфейс!

Модел на Samsunga? Да не се окаже някой сата диск, а ти да си мислил , че е NVME?!

...

А, ти си дал линк за диска, не го погледнах от начало понеже си написал памет!

Първия, слот 1, този е 3 х 8!

https://www.ebay.com/itm/115952280812

П.П. Този е Pci-E 2

Цитат

Въпрос: Здравейте.
Във въпроса на Марин 05.05.2019 г. - Венцислав Величков пише че "Моделът е съвместим само с дънни платки, поддържащи PCI 3.0."
Във въпроса на Иван Шишманов на 20.11.2021 г. - Явор Петранов пише "е може да го използвате и на шина от по-старата генерация."
Въпроса е , ще работи ли на PCIe 2.0 или не?

Отговор: Здравейте,
Благодаря Ви за запитването. Да, ще може да го използвате, но няма да поддържа описаните скорости на ссд-то.

Преходника ползва само 4 линии, така че няма проблеми да се сложи на слот с 8 линии.

Автора да пробва да го сложи на 4-ти слот да види дали ще се виждa.

И какво значе, че не се вижда. В BIOS-а няма и да го видиш. От Windows-a през диск менаджера вижда ли се или от инсталационна флашка?

Премести го на другия слот този адаптер. Когато го слагаш го напъхай и извади 7-8 пъти за да се изчистят линиите и да направи хубав контакт. 

• Автор

всичко това направих и в слотове местих и ко ли не правих, само свети червения светодиод и това е не се вижда нъкъде ще го връщам явно

преди 33 минути, Звяра! написа:

Първия, слот 1, този е 3 х 8!

https://www.ebay.com/itm/115952280812

П.П. Този е Pci-E 2

Ще работи, само че на половината от заявената скорост на диска!

преди 1 минута, login123 написа:

всичко това направих и в слотове местих и ко ли не правих, само свети червения светодиод и това е не се вижда нъкъде ще го връщам явно

Не казваш, къде го гледаш?!

на 6.05.2024 г. в 19:13, ined написа:

В BIOS-а няма и да го видиш. От Windows-a през диск менаджера вижда ли се или от инсталационна флашка?

И по кой начин предлагаш да се види в Windows, след като в BIOS не се разпознава?
НЯМА такъв начин. Нито под Windows, нито под Linux, нито под която и да е съвместима с тази хардуерна платформа ОС.

преди 1 час, цър-вул написа:

И по кой начин предлагаш да се види в Windows, след като в BIOS не се разпознава?
НЯМА такъв начин. Нито под Windows, нито под Linux, нито под която и да е съвместима с тази хардуерна платформа ОС.

В BIOS няма как да се види нещо закачено на преходник, дали ще е преходник pci-e to m2, дали ще е като на времето pci to IDE/SATA или друг подобен контролер! Вижда се единствено логическия интерфейс, било NVME, било то SATA в операционната система. При Win e в device manager - storage controllers, там трябва да се появи!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.