Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с CD-ROM-а

Featured Replies

3начи проблема е следния : когато сложа диск в CD-ROM-a не иска да го чете,в смисъл че компа забива малко,после давам в My Computer и изобщо не ми показва че има диск.Проблема е само при някой дискове.Чете повечето пиратски,питах и ми казаха,че бил някакъв специален,който не четял всякакви дискове,обаче се съмнявам и мисля,че трябва да има начин да го оправя.Ако някой знае как,моля ви се хора,помогнете...Благодаря предварително!

• Автор
Занеси го някъде да ти го почистят , ако впоследствие пак не иска да чете всичко - събирай си пари за ново оптично устройство.

Благодаря.А да имаш на идея какви пари ще ми земат горе-долу?

До колкото си спомням имаше и дискове , които почистваха окото на оптичното устройство можеш и да пробваш с тях (не повече от 5 лева беше ,ако не се лъжа)

И аз имах този проблем. В един момент ту четеше, ту не четеше. После забелязах че чете само фабрични дискове„ а тези записани на същото устройство от мен не се четяха. Чистих с почистваш диск, носих го в сервиз - никакъв напредък. И както бе казал някой преди мен - събирай пари за нова записвачка - 60 - 70 лв. за вътршна или 150 лв. за външна. Като си купих нова записвачка прочетох дискове, които смятах за безвъзвратно загубени. Новото си е ново. Със старата записвачка Тошиба бях записал някъде към 50 диска (за 3 години). Или имаш късмет или не.

3начи проблема е следния : когато сложа диск в CD-ROM-a не иска да го чете,в смисъл че компа забива малко,после давам в My Computer и изобщо не ми показва че има диск.Проблема е само при някой дискове.Чете повечето пиратски,питах и ми казаха,че бил някакъв специален,който не четял всякакви дискове,обаче се съмнявам и мисля,че трябва да има начин да го оправя.Ако някой знае как,моля ви се хора,помогнете...Благодаря предварително!

Ko3eJla, във връзка с новите шарении като Labelflash, Nero изфабрикували нов info tool.Изтегли го :

http://www.nero.com/nero6/deu/Info_Tool.html

Стартирай го.Прави снимка.Сподели да я видим.Така ще отпаднат всякакви хипотези и ясновидства.Пример с един мой DVD Rom на мегашитнята BTC, за когото бройх 64 адски долара.От снимката се вижда какво може и какво не.

77595_orig.jpg

• Автор

Ей това е общо взето,според мен ще трябва да се изчисти само,но нека по-компетентните изкажат мнение...

Клик-ни

Редактирано от Ko3eJla (преглед на промените)

Занеси го някъде да ти го почистят , ако впоследствие пак не иска да чете всичко - събирай си пари за ново оптично устройство.

Вероятно е на доста годинки вече и може би се е зацапало, не си го почиствал, откакто си го взел, нали?

Да се бръкнеш в джоба за ново устройство е най-лесното, затова и аз ти препоръчвам първо да го почистиш, преди да отидеш в магазина! :angry:

Хайде на поправителен.Това не е какъв да е "CD-ROM", това си е жива записвачка ;)

Тук изниква въпрос.Само на сд дискове ли цикли или същото поведение има и на двд дискове.Всъщност, това не е започнало от вчера, все има някаква предистория.Разкажи по-подробно.

Добър вечер на тайфата.

Температура на въздуха +32'С в 14.00ч

Температура на морската вода +28'С

Температура в стаята +22'С, благодарение на климатик

За утре се очаква повишение с три градуса дневните температури :)

• Автор
Хайде на поправителен.Това не е какъв да е "CD-ROM", това си е жива записвачка :)

Тук изниква въпрос.Само на сд дискове ли цикли или същото поведение има и на двд дискове.Всъщност, това не е започнало от вчера, все има някаква предистория.Разкажи по-подробно.

Добър вечер на тайфата.

Предистория значи...еми не знам от кога започна точно,но наскоро започна да прави проблеми.Не чете само ДВД дисковете (тези,които вземам от рентата),също така помня,че един приятел ми беше докарал един диск MP3-ка,който пак не засече.С повечето сд дискове не ми прави проблеми,но проблема е с двд-тата.И все пак какво да правя?

Ko3eJla,

Ако е в гаранция-рекламация.При изтекла гаранция, разглобяване и хигиена с условието , че няма софтуерни конфликти.Нещата в форума са по-скоро препоръки или предположения, отколкото крайни решения.Lite 0n за мен си остават най-големия производител на оптични устройства и нищо повече.Освен да си поиграеш наново с матричен диск, аудио диск, двд видео диск, презаписваем и каквото се сетиш, а после да рапортуваш, друго засега не ми хрумва.Чеша се там дето не ме сърби и си мисля, че няма да е това дето ти си мислиш.Mнение на братушките за модела:

Чтение поврежденного CD-ROM

Ну и в заключительной части материала, посвященного работе рассматриваемого нами привода с CD дисками, мы поговорим о механизме коррекции ошибок – чтении сильно поврежденного CD-ROM диска.

C чтением тестового диска привод справился за 3 мин. 44 с, что может считаться превосходным результатом. Приводы LiteOn всегда отличались именно потрясающей скоростью работы с даже практически нечитаемыми носителями. Правда, иногда это происходило в ущерб качеству чтения. В данном случае привод допустил 3 ошибки (непрочитанных блока). В принципе, результат очень и очень неплох, учитывая качество используемого нами диска. Но с другой стороны, уже появились DVD-приводы, способные прочесть этот же диск без единой ошибки. Так что отличным результат LiteOn уже не назовешь. Но оценки "очень хорошо" он заслуживает вполне.

Достоинства:

неплохое качество записи CD-R носителей, особенно на скорости 24Х

хорошее качество записи DVD-носителей; правда, не на максимальных скоростях

чтение дисков DVD+R DL

возможность чтения информации из служебных областей диска

малое смещение

возможность возврата С2 ошибок

дизайн с уменьшенной глубиной корпуса

низкий уровень шума

малая степень нагрева

очень быстрое чтение поврежденных CD-ROM.

Недостатки:

ухудшение качества записи носителей на максимальной скорости

невысокое качество обработки С2 ошибок

быстрый, но не самый качественный механизм коррекции ошибок

непритязательный дизайн

Лека нощ за сега

• Автор

Абе то се е видяло,че ще го чистя.Единственото от което ме е страх е да не би да го повредя още повече,защото до сега такова нещо не съм правил и ми е сефте дето се вика.Ако и след чистенето не стане,най-вероятно ще има нова тема 'Какъв CD-ROM ще ми препоръчате' :baby:.Чакам още някой друг ден да събера смелост и ще го отворя пък каквото ще да става.От една страна не искам,защото не взимам толкова често двд дискове и след чистенето може да спре да чете и сд дисковете,но пък от друга страна,след като има проблем,защо да не го оправя.Абе с две думи-ще го чистя и това е.Благодаря ви все пак. :whist:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.