Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ при избор на телевизор

Featured Replies

Здравейте на всички, 

признавам си, ръждясал съм и имам нужда от вашата помощ. 
искам да си закупя телевизор като съм се спрял на следните два:

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-LG-43UR81003LJ-4K-Ultra-HD-LED/p/10745

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SAMSUNG-UE-43CU7172-4K-Ultra-HD-LED/p/10563

Няма да излъжа като кажа, че къщният сегашен е много стар Самсунг 32’ - толкова стар че е lcd. Досега проблеми не е имал, а не е като да не е използван. Време е обаче да се разделя с него. Кой от посочените два по-горе е по-удачният избор. И двете марки някога правеха много конкурентни модели един на друг, а сега какво е положението? Бюджетът ми е до 800лв, всичко нагоре е излишен разход. 

преди 34 минути, Stanchik83 написа:

Здравейте на всички, 

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-LG-43UR81003LJ-4K-Ultra-HD-LED/p/10745

https://www.technopolis.bg/bg/Televizori/Televizor-SAMSUNG-UE-43CU7172-4K-Ultra-HD-LED/p/10563

Няма да излъжа като кажа, че къщният сегашен е много стар Самсунг 32’ - толкова стар че е lcd. Досега проблеми не е имал, а не е като да не е използван. Време е обаче да се разделя с него. Кой от посочените два по-горе е по-удачният избор. И двете марки някога правеха много конкурентни модели един на друг, а сега какво е положението? Бюджетът ми е до 800лв, всичко нагоре е излишен разход. 

Някак си Tizen/WebOS не ми допадат.... погледни към TCL, ako икаш - пример

На какво ще се набляга кабелна/IPTV или стрийминг филми?

Хубаво е да си избереш и подходящ диагонал стига мястото да предразполага.

Имаш ли място за 50/55 инча?

• Автор

IPTV и streaming. За жалост мястото ме ограничава в диапазона 40-45 инча. На всичкото отгоре имаме и хлапе, тъй че youtube се ползва постоянно, колкото и да го ограничаваме. Ние с майка му сме лесни - един филм и обикновено филма гледа нас. Търсим оптимален избор, така че в следващите 5 години да издържи на подрастващия младеж и евентуалните неминуеми прищевки за конзола. Разстоянието от което ще се гледа е приблизително 3 метра. За това си мисля и че голям екран няма да е оптимален. 

преди 2 часа, Stanchik83 написа:

...

Ако си падаш по IoT (умен дом) LG-то по-лесно ще го интегрираш. Предлага модерния MATTER и съществуващия Apple Home. Последното е много специфично и то е за почитателите на Apple. Докато MATTER навлезе отскоро и  е пряк конкурент на zigbee. От Home Assistant си ти.

Samsung се отказа от старите си протоколи и премина на Smart Thing. По идея егоцентрично, но с един подобен хъб също може да се интегрира. На първо време с апликация от фона ще командваш телевизора. На твое място бих избрал samsung-a, защото всичко около мен е от тази марка. Пък и изглежда като телевизор, а не като бюджетен монитор при LG. Някаква функция за интелигентна яркост също блазни.

И двете системи са талаш. Търси модели без. Една андроид TV-сапунерка или най-добре windows неттоп ще ти реши клизмите с IPTV, YouTube и пиратски KingKong кино-портали.

Дефакто новите евтини телевизор им скопяват радиаторите на подсветката и гнусно пресилват светодиодите. Идеята е да дефектира в рамките на гаранцията и като изгасне, да му биеш шута в коша за нов. Намалявай яркостта, а най-добре отпой един шунт в драйвера на стабилизатора по ток.

Успех!

• Автор
преди 6 минути, Profruit написа:

Ако си падаш по IoT (умен дом) LG-то по-лесно ще го интегрираш. Предлага модерния MATTER и съществуващия Apple Home. Последното е много специфично и то е за почитателите на Apple. Докато MATTER навлезе отскоро и  е пряк конкурент на zigbee. От Home Assistant си ти.

Samsung се отказа от старите си протоколи и премина на Smart Thing. По идея егоцентрично, но с един подобен хъб също може да се интегрира. На първо време с апликация от фона ще командваш телевизора. На твое място бих избрал samsung-a, защото всичко около мен е от тази марка. Пък и изглежда като телевизор, а не като бюджетен монитор при LG. Някаква функция за интелигентна яркост също блазни.

И двете системи са талаш. Търси модели без. Една андроид TV-сапунерка или най-добре windows неттоп ще ти реши клизмите с IPTV, YouTube и пиратски KingKong кино-портали.

Дефакто новите евтини телевизор им скопяват радиаторите на подсветката и гнусно пресилват светодиодите. Идеята е да дефектира в рамките на гаранцията и като изгасне, да му биеш шута в коша за нов. Намалявай яркостта, а най-добре отпой един шунт в драйвера на стабилизатора по ток.

Успех!

IoT се използва успешно посредством Tuya джаджите. Ябълки имаме, ама са ни солени smart джаджите, които работят под Apple Home. Глезотии са си, понякога и необходимост. Smart thing го изпробвах, но някак си времето за реакция между Tuya и него при една и съща мрежа, беше по-бавно и го зарязах. Благодаря за мнението-от полза ми е. 

Като минимум за нормален телевизор понеTCL 50C805. От 3 метра няма да усетиш размера. Ако можеш да вдигнеш парите и държиш да запазиш размера, този Samsung Neo QLED 43QN90C .

https://www.emag.bg/televizor-tcl-miniled-50-126-sm-smart-google-tv-4k-ultra-hd-100-hz-klas-g-model-2023-50c805/pd/DQD7PMYBM/#reviews-section

https://www.emag.bg/televizor-samsung-neo-qled-43qn90c-43-108-sm-smart-4k-ultra-hd-100-hz-class-g-qe43qn90catxxh/pd/DHKVS6MBM/?ref=fam#108-cm

преди 6 часа, Stanchik83 написа:

Здравейте на всички, 

...kivi си взех аз 55 за 649...от конкурентите на техноп...

...хем и бял...

...от марката съм доволен като поглед върху 24" пак бял модел в кухнята...

...2 години хайванчето бичи на влага и промени в температурата...

...ама си е на късмет всичката техника де...

...аааа...ти си избрал с друга ос...

...аз съм си за гугъл тв...

преди 4 часа, Stanchik83 написа:

IPTV и streaming. За жалост мястото ме ограничава в диапазона 40-45 инча. На всичкото отгоре имаме и хлапе, тъй че youtube се ползва постоянно, колкото и да го ограничаваме. Ние с майка му сме лесни - един филм и обикновено филма гледа нас. Търсим оптимален избор, така че в следващите 5 години да издържи на подрастващия младеж и евентуалните неминуеми прищевки за конзола. Разстоянието от което ще се гледа е приблизително 3 метра. За това си мисля и че голям екран няма да е оптимален. 

...забелязал си че и на детските песнички жулят реклами с чалгопитеци...против диария...и обратното-срещу запек...

...препоръчвам ти да инсталираш SmartTubeNext...

...естествено първо браузър с който да го свалиш...

преди 8 часа, Stanchik83 написа:

Здравейте на всички, 

Като марка бих избрал LG и NanoCell технология,но вие си решавате.https://www.pazaruvaj.com/p/nanocell-43nano763qa-pP794147994/?

Предимството на Android TV/Google TV, могат да му се инсталират множество приложения.

Щом ще се гледа YouTube, това е голямо предимство да се инсталира приложение което премахва рекламите при гледане на видеа.

Android ТВ с диагонал от 43 инча:

Телевизор TCL 43C645, 43" (108 см), Smart Google TV, 4K Ultra HD, Клас G, QLED

ТЕЛЕВИЗОР PHILIPS 43PUS8518 THE ONE UHD LED SMART GOOGLE TV

ТВ без Android (със собствена ОС):

Телевизор LG QNED 43QNED753RA, 43" (108 см), Smart, 4K Ultra HD, Клас G(модел 2023)

Телевизор SAMSUNG 43Q60C, 43" (108 см), Smart, 4K Ultra HD, QLED, Class F

Hisense - 43A7KQ, 43'', QLED, 4K, тъмносив

Ако се гледа кабелна, сателитна ТВ, IPTV, по добър ъпскейл (разпъване на картината) имат марките: Sony. Samsung. LG. Philips (в този ред)

Разбира се зависи и от класа на ТВ. В ниския клас не може да се очаква много.

П.П. За диагонал от 43 инча повечето при модели ТВ, звука, няма да е много добър (да не кажа лош) Затова е хубаво да се помисли за външно озвучаване:

саундбар, активни ОТ и т.н.

• Автор

Така, колебанието вече отиде в посока TCL срещу LG. 

LG - минуса е WebOS, която не би позволила гъвкавостта на андроид. 
TCL - минуса е и аз не знам вече какъв
Мразя да не съм наясно с технологиите, но понякога други неща в живота вземат превес….

преди 1 час, Stanchik83 написа:

Така, колебанието вече отиде в посока TCL срещу LG. 

LG - минуса е WebOS, която не би позволила гъвкавостта на андроид. 
TCL - минуса е и аз не знам вече какъв
Мразя да не съм наясно с технологиите, но понякога други неща в живота вземат превес….

WebOS и Tizen могат да "станат" Андроид. Ще имаш телевизор с две операционни системи.

преди 1 минута, Stanchik83 написа:

Може ли пояснение как? Гледах tutorials за developer mode при LG, но я станало, я не. 

С андроид бокс. Въпроса е че си се насочил към 50Hz телевизори които са ширпотреба.

• Автор

Няма как в помещението, в което ще се ползва да нашаткам 55 инча, за да тръгна да търся нещо 100Hz. И на мен ми се иска и душата в Рая и х** до края, ма не става. Иначе ми се иска. Едно е 50, съвсем друго е 100Hz

преди 27 минути, Stanchik83 написа:

Няма как в помещението, в което ще се ползва да нашаткам 55 инча, за да тръгна да търся нещо 100Hz.

Има 100Hz  и 50 инча и 43 инча в горните ми постове. Друг е въпроса ако нямаш пари

• Автор

Прав си. Само че е двойно на това което ми е бюджета в момента. Благодаря все пак за коментарите ти. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.