Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Смяна на име/фамилия

Featured Replies

Здравейте 👋🏻 Искам да сменя на моята име/фамилия. Роден съм в Турция (Имам БГ лична карта). Искам да взема Българско име вместо Турско. Попитах адвокат и той каза, че можете да го сменя. Виждали ли сте някога някой да сменя името си? Възможно ли е това?

преди 22 минути, kn2110 написа:

Здравейте 👋🏻 Искам да сменя на моята име/фамилия. Роден съм в Турция (Имам БГ лична карта). Искам да взема Българско име вместо Турско. Попитах адвокат и той каза, че можете да го сменя. Виждали ли сте някога някой да сменя името си? Възможно ли е това?

Един са преименува на Манчестер Юнайтед , та в този ред на мисли щом го желаеш какво може да те спре!

• Автор
преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Един са преименува на Манчестер Юнайтед , та в този ред на мисли щом го желаеш какво може да те спре!

Да, но този човек се опитваше 15 години. 💀💀💀

преди 5 минути, kn2110 написа:

Да, но този човек се опитваше 15 години. 💀💀💀

Не знам за какво опитване говориш, аз ти давам сравнение, че хората на футболен отбор се кръщават ти си се зачудил за едно име!

преди 52 минути, kn2110 написа:

Виждал съм преди 1990 година. https://bg.wikipedia.org/wiki/Възродителен_процес

преди 50 минути, kn2110 написа:

Дело за смяна на име

Дело за смяна на имеЗаконът предвижда възможност да се води дело за смяна на име, когато носенето на това име /тук се има предвид първо име, презиме и фамилия/ осмива лицето /някои стари български имена/, то е опозоряващо или социално неприемливо /имената на исторически личности, които са останали в историята с изцяло негативен спомен за живота си/.

Смяната може да се поиска както за всяко едно от трите имена отделно, така и за всички едновременно.

Една от най-често срещаните в България ситуации е смяната на имената от български на турски и обратно, като при раждането си повечето хора са били с български имена, после родителите им са ги променили на турски, а сега вече пълнолетните граждани желаят да бъдат записани с рождените си български имена.

.....................

Първото нещо е да подадете молба в районен съд. Плаща се държавна такса и делото се гледа по бързо производство. Трябва да предоставите и свидетелство за съдимост, за да се потвърди, че промяната не е с цял укриване от закона.

Тогава бе насилствено. СоциализЪмът се оказа едно недоносче и не успя да убеди трудови колективи, че модела на СССР е приложим за България. Българи, ци.га.ни, арменци, турци, евреи и прочие в един братски народ. Болшевишка плява с две думи. Застоя и сгомнясалата икономика принуди вождовете да асимилират етносите и погасят недоволството, и се стигна до абцес в "братския народ".

„Важни обстоятелства“  е ключа от бараката за автора, но като анализираш пак леко на нагорно са го формулирали. 
В Израел можеш да си смениш седем пъти името в произволен момент. Заставаш на гишето за документи, попълваш бланка и след 5 минути си с ново име. Никакви молби, адвокати, съдилища. Кеф ти Джон Рамбо, кеф ти Владимир Путин, кеф ти Киро Нъ-точков. Адолф е позолено, например, Адолф Хуйзенщайер, Хитлер - не. Има и бреме от тази прищявка. При постъпване на работа, сватба, развод и все подобни, трябва да показваш още тескерето с оригиналното име.

Редактирано от Profruit (преглед на промените)

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

:offtopic_s:

Нищо чудно вече да се е прекръстил на Сити.

Един човек отива в паспортна служба.
- Добър ден, искам да си сменя името.
- Ами по принцип не е голям проблем, но виждате ли - има много злоупотреби, хората се опитват да правят измами чрез подобни неща... Простете за любопитството, а вие как се казвате?
- Иван Лайнаров.
- Аха ясно - с това трябваше да започнете. Ще го сменим! Как искате да ви е фамилията?
- Аз фамилията си я харесвам. Ивановците са много..

преди 8 часа, цър-вул написа:

+ 1, но обръщам внимание на следното:

Цитат

„Важни обстоятелства“ са тези, които са лично и обществено значими. Например: известността на лицето в обществото с друго име; носенето от лицето на различни имена в различни периоди от време в резултат на станала не по волята му промяна и др. Също така, ако лицето има творчески или друг псевдоним, който присъства на книга, картина или друго произведение на изкуството и е станало известно с този псевдоним, той може да бъде записан като негово име. Разбира се, популярността на този псевдоним следва да се обоснове и докаже пред съда.

Успех!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.