Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нова машина - Ryzen 5 моля за мнения...

Featured Replies

• Автор
преди 20 часа, Joss Bomon написа:

Добре, не разбрах в такъв случай какво искаш. Предполагам одобрение на небалансирания ти избор ли? Диска ти е бавен, процесор ти предложих по-добър, цената на кутията е неадекватна спрямо крайния ти бюджет. Не каза и какво ще се прави на тази машина, след като е с Линукс...

Винаги залагам на качетвени като изработка и тежки кутии. Ако това е лошо здраве  да е.
Това в момента ми е като вариант - https://thx.bg/bg/share/1lk

преди 58 минути, Колчо написа:

Винаги залагам на качетвени като изработка и тежки кутии. Ако това е лошо здраве  да е.
Това в момента ми е като вариант - https://thx.bg/bg/share/1lk

Е оставил си АМ5 дъно и памети и си им цопнал АМ4 процесор! И си сложил отново кутия със стъкло, че и с RGB "дискотека" както ти се изразяваш...

Взимай каквото ти е предложил @Velcho Andreev и смени само кутията с каквато ти си харесваш. Процесора ти е 30% по-слаб от неговото предложение:

Ryzen 5 5500GT vs Ryzen 5 7500F [1-Benchmark Showdown] (technical.city)

• Автор
преди 10 часа, Joss Bomon написа:

Е оставил си АМ5 дъно и памети и си им цопнал АМ4 процесор! И си сложил отново кутия със стъкло, че и с RGB "дискотека" както ти се изразяваш...

Взимай каквото ти е предложил @Velcho Andreev и смени само кутията с каквато ти си харесваш. Процесора ти е 30% по-слаб от неговото предложение:

Няма да геймя на машината. Ще работя с нея под линукс. Благодаря за всички критики.

Поне за сега крайна идея остава ето тази

http://nikem-bg.net/cart/72864p1r58233p1r66005p1r70596p1r73882p1r73396p1r73528p1r68945p1rf.html

С Излишека от парите ще взема Surge Protector Phillips.https://plasico.bg/razklonitel-philips-surge-protector-8-ports-spn7080wa-58-12732766.html

преди 10 часа, Joss Bomon написа:

Когато вкарам и другите неща надскача парите които мога да дам. Пробвах да променя разни компоненти и отивам нагоре в това което мога да отделя.
Относно кутията бих взел Enthoo Pro 2 Closed Panel която е в пъти по добра от Silent Base 802 има по ниска крайна цена - но не ми се чака кутия  3 седмици от Холандия.

• Автор
преди 17 часа, adobeaa написа:

Евати и нещастливеца.

Много обичате да спамите, както и да го давате на ОФ топик. Не се съобразявате с процесор,  кутия и разни други. След като съм готов да отделя повече пари за кутия, би трябвало да е ясно че ще направя компромис с други компоненти. И като почнете да сипете, завоалирани обиди мед ми капе на сърце. 

Ако искаш вземи още по-евтини и стари компоненти и вземи тази кутия - https://plasico.bg/fractal-design-define-7-xl-black-solid-12833681.html . Така поне ще знаеш, че кутията ти е топ, ултра затворена и голяма колкото бюрото.

преди 2 часа, Колчо написа:

Много обичате да спамите, както и да го давате на ОФ топик. Не се съобразявате с процесор,  кутия и разни други. След като съм готов да отделя повече пари за кутия, би трябвало да е ясно че ще направя компромис с други компоненти. И като почнете да сипете, завоалирани обиди мед ми капе на сърце. 

Нали търсиш мнения?

В едно не се загледа. Само - това е шит, това не става, искам без джам...

А си калкулирал със...

При положение че си решил, защо е тази тема?

на 26.05.2024 г. в 14:18, Колчо написа:

Темата е ясна. Не искам Интелски процесор, ако можеш да предложиш по добро NVMЕ на тези пари супер. За кутията казах олд скул без стъкларии. Разни дискотеки и др. подобни избощо не ме вълнуват. Все пак взимам машината за да работи под Fedora или Open Suse Leap.

Захранването няма и щета от каквито и да е следи. Няма нагар няма дявол няма нищо. Машинта се размириса отгоре от към фан хъб контролера.
Отворих видях проверих захранването - няма нищо дефектирало в него. Захранването е Seasonic Gold Modullar 550W от 2014-та.
Имам раззклонител с защита от удари на Philips. Впрочем имам идея да си изградя, само за стаята с машината защото рам работи и климатик ел със нужните защити което да отговаря за всичко, при бури и всякакви други форсмажори. Ще се допитвам до ел. техник какво да закупя и ще го оставя да го изгради както трябва да бъде.

Старото захранване 550w gold ли ти е или bronze?

Ето ти и моето мнение - вместо да търсиш супер - дупер кутия, която няма да се вижда, по твои думи - взимаш по - евтина и щом държиш на Райзън - 58..x3d за плюс около 200 кинта, с дьното.

Или нещо подобно.

Колегите щяха да ти измислят...

• Автор
преди 3 часа, Velcho Andreev написа:

Старото захранване 550w gold ли ти е или bronze?

Bronze е за съжаление.

преди 3 часа, adobeaa написа:

Ето ти и моето мнение - вместо да търсиш супер - дупер кутия, която няма да се вижда, по твои думи - взимаш по - евтина и щом държиш на Райзън - 58..x3d за плюс около 200 кинта, с дьното.

Или нещо подобно.

Колегите щяха да ти измислят...

Евтините кутии имат супер шит ламарини които буквално се разпадат. Те са като печатни листове 65 гр. на линеен метър.

Направих си вече финалния вариант на кофнгирацията. И смених дъното на Гигабайт с това на ASRock заради наличието на heatstink за NVME.

http://nikem-bg.net/cart/72864p1r58233p1r66005p1r70596p1r73396p1r73528p1r70965p1r64731p1rf.html

Това е поръчано.
Старата ми Phanteks Enthoo Pro която сега се продава в OLX също е хардкор кутия. Супер дупер изцяло метална. Тежка огромна истинска кутия.

Нов компютър на стара платформа!

Нов, нов, колко да е нов?:D За теб със сигурност е нов. За тези които ползват подобни е стар и сега това, което си избрал другите го заменят със новото което и на теб ти предложиха, но ти отказа.

Мога да те уредя със сейф, който тежи два тона стомана, втора употреба е и може да го ползваш за кутия. Нова кутия! 😂 

Може да го гърмиш със тротил, динамит, ц4 или с каквото искаш, няма да го изкривиш. Стоманата е дебела, идеална за твоите нужди кутия за ПЦ.

• Автор
преди 12 часа, Звяра! написа:

Нов компютър на стара платформа!

Нов, нов, колко да е нов?:D За теб със сигурност е нов. За тези които ползват подобни е стар и сега това, което си избрал другите го заменят със новото което и на теб ти предложиха, но ти отказа.

Мога да те уредя със сейф, който тежи два тона стомана, втора употреба е и може да го ползваш за кутия. Нова кутия! 😂 

Може да го гърмиш със тротил, динамит, ц4 или с каквото искаш, няма да го изкривиш. Стоманата е дебела, идеална за твоите нужди кутия за ПЦ.

Предценям спрямо това което имам като пари. Да за мен е нов. Не сменям машини на 2 години като други потребители.
Написах и преди ще го кажа и сега не искам кутия с стъкло. Дори заради 802-ката на Be Quiet ще трябва да направя промени в масата за машината. Ще се наложи да разширя плот. Но си държа на своето.

Не видя ли, че ти показаха варианти за същите пари/бюджет АМ5 и ДДР5 ?

• Автор
преди 7 часа, Звяра! написа:

Не видя ли, че ти показаха варианти за същите пари/бюджет АМ5 и ДДР5 ?

и Кутията има стъклария. Аз не искам стъклена кутия. Последен път казвам.

И аз за последно ти казвам.

Това на което си се спрял е стара платформа, старо дъно, процесор, РАМ и тк.нт. Хората тези части на които си се спрял ги купуваха преди три години! 

Показаха ти вариант със АМ5 и ДДР5, а ти във която си искаш кутия ги слагай. Кутията си я избери сам!

Вземи си новата платформа или изчакай следващата ако не ти е спешно. До края на годината сигурно ще се появи.

Не се излагай!

Със тази тухла какво ще охлаждаш? Котлона в кухнята ли? Че и скъпа! :giggle1:

Двойна кула със два вентилатора за този студен процесор. Струва горе долу колкото процесора. :D

• Автор
преди 1 час, Звяра! написа:

Със тази тухла какво ще охлаждаш? Котлона в кухнята ли? Че и скъпа! :giggle1:

Двойна кула със два вентилатора за този студен процесор. Струва горе долу колкото процесора. :D

Така съм си предценил..

Отдавна не бях чувал за толкова лошо хвърлени на вятъра 1900 лева. Ама ти като така си си преДценил, защо изобщо пусна темата... Както и да е, преДценката и логиката са ти неплокатими.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.