Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на капсулна кафе машина

Featured Replies

Здравейте старата ми кафе машина издъхна реших да си купя с капсули но разбрах че има най-различни капсули кафе и кафе машини Коя да избера Lavazza Blu  ли или други

Разгледайте първо цените на капсулите, и в зависимост от това колко кафета на ден ще се правят ще прецените коя да изберете. Аз се сещам и за Dolce Gusto. Имах машина на illi като я поръчах онлайн мислейки, че е с ръкохватка, но се оказа с капсули. Доставиха ми я с 2 кутии капсули подарък. Като свършиха и видях цените на капсулите за тази машина си я опаковах и на тавана. Сега е при дъщеря ми, но на нея и излиза сметката, защото пие 2 кафета на ден, иначе за качеството на кафето нямам забележки.

преди 38 минути, krasimir.krstev написа:

Здравейте старата ми кафе машина издъхна реших да си купя с капсули но разбрах че има най-различни капсули кафе и кафе машини Коя да избера Lavazza Blu  ли или други

Аз съм абониран и по условията на договора, ако редовно купувам 100капсули на месец получавам безплатно кафе машина. При това всяка година безплатно я подменят и се оказва нов модел. Тъкмо свикнеш с едни копчета и хоп, разучавай нови. И да, старата не я взимат. Тактика. Като я подаря на съседи, те на свой ред си купуват капсули и попадат в мрежата на търгаша. Тъмно оранжевите и тъмно виолетовите капсули са любимия ми вкус. Тревисто зелените подобие на негърска пот.

преди 1 час, krasimir.krstev написа:

Вземете си кафе машина съвместима с Долче Густо.На Кауфланд и Лидл редовно им правят промоции,6 лева 16 капсули е последната промоция.

Моето мнение е малко по-различно. Тия капсули са ОК, ако пия по едно кафе на ден. Да, кафето е перфектно и винаги едно и също, но цена от лев за кафе у дома ми идва в повече. По-добре на заведение. От 2018 съм с машина на Крупс. Това е бранд на Бош. Уникални машини са. В моя случай е с ръкохватка, като цедката е комбинирана за мляно кафе и за ESE дози, тия плоските с филтърната хартия. Това на практика са си най-първите варианти на капсули. В интернет е пълно с най-различни марки и видове кафета. Всяка доза си е индивидуално опакована и се запазва аромата. А винаги може да си купите и мляно кафе да поставите в цедката. Лично за мен, това е един от най-удачните варианти за кафе машина за дом, в който се пият повече от две кафета на ден. Другото малко по-добро е кафе автомата, а кафе на зърна, но цената там вече е съвсем друга. 

преди 19 минути, driver_sl написа:

Крупс. Това е бранд на Бош. 

Това пък откъде го измисли? 

По темата, не знам какво се зарибяват хората по тия капсули. За тази цена, ще пиеш прясно изпечено кафе от истинска кафе пекарна, вместо боклуци от супермаркета. Ако е за удобството, кафе автомат струва 400лв повече, но за 1 година ще си "избиеш" парите. Единствения плюс на капсулите са, че машинката е достатъчно малка и удобна, че да се носи на екскурзии. 

преди 19 минути, driver_sl написа:

Това е бранд на Бош.

Не са бранд на "Бош".

Krups e немска фирма с 150 години история. Започват с производство на кантари. След ВСВ се възраждат и усвояват производство на кафе машини за еспресо. През 1991г ги купува френската Moulinex. Krups имат сътрудничество с Heineken и Nestle. С швейцарците достигат капсули Krups за кафе машините им. 

Всичко това научих преди да купя този модел, защото ме oбъркваше с друг немски концерн - Krupp. Не всички мои гости харесват капсули и заради тях купих показания долу. Много зависи от цената на кафето, което ще бъде смляно. И определено дразни чистенето с разни хапове, а след всяко четвърто кафе блокира, защото й се пълни контейнера с отработено кафе.

uNo2rqa.jpeg

Ами явно някъде съм го прочел и ми е останало в главата, но явно греша. Важното е, че са много качествени машини. 

И защо всички си мислите че, се гледа цената?

Пък и левче за порция, е повече от добре.

преди 10 часа, adobeaa написа:

И защо всички си мислите че, се гледа цената?

Пък и левче за порция, е повече от добре.

Ами при положение, че кафе от капсула Лаваца на вендинг автомата долу пред магазина е 80 ст., никога не бих дал цифра за машина и отделно по толкова за капсулите. Лично мое мнение е. Аз лично предпочитам гъвкавост, или както е модерно да се казва диверсификация на доставките. :D Есе капсулите за мен са едно от най-добрите решения. Съдържат точното количество кафе за направата на перфектното еспресо. Смляно е по правилния начин, филтрирането е перфектно и всяка капсула се съхранява в опаковка със защитна атмосфера, предполагам някакъв инертен газ, което предпазва от загуба на аромат. Освен това, този стандарт капсули се произвеждат от всички производители на кафе. Примерно купуваш една ТАКАВА КУТИЯ, при което едно кафе ти излиза около 35ст. Като ти писне взимаш ТОВА или ТОВА и изобщо хиляди варианти, докато ако си купиш машина за Долче Густо, купуваш само техни капсули, по същия начин е и с Лавацата. Това ме накара преди време да взема машина с комбинирана ръкохватка. Като най-големия плюс на този тип, е че винаги можеш да си вземеш и мляно кафе, ако закъсаш. Вече марката е въпрос на личен избор. Вече 6 години ТОЯ КРУПС работи безотказно и без почивка, като прави по минимум 3-4 кафета дневно. Тоест до момента ми е направил почти 9000 перфектни кафета. Какво да искам повече от машина за 200 лв. Това ми е първата кафемашина, която ми е издържала толкова дълго време, особено с тая твърда вода в моя град. Базирайки се на моя опит и този на приятели, обикновено максимума е 3 години и започват да се появяват някакви повреди по помпата, течове от уплътнения и т.н. И тук не говоря за китайци от по 70лв. а за марки като Делонги, SAECO и т.н. 

@Profruit каквато и машина да си купиш, трябва да я чистиш и поддържаш. Досадно е, но няма как. При тия автомати с таблетките е изключително лесно почистването. Имат си програма, която се пуска и готово. При обикновените машини почистването може да отнеме и час за да се направи както трябва и да се даде време на препарата да разтвори котления камък в системата. 

преди 3 часа, driver_sl написа:

Ами при положение, че кафе от капсула Лаваца на вендинг автомата долу пред магазина е 80 ст., никога не бих дал цифра за машина и отделно по толкова за капсулите. Лично мое мнение е. Аз лично предпочитам гъвкавост, или както е модерно да се казва диверсификация на доставките. :D Есе капсулите за мен са едно от най-добрите решения. Съдържат точното количество кафе за направата на перфектното еспресо. Смляно е по правилния начин, филтрирането е перфектно и всяка капсула се съхранява в опаковка със защитна атмосфера, предполагам някакъв инертен газ, което предпазва от загуба на аромат. Освен това, този стандарт капсули се произвеждат от всички производители на кафе. Примерно купуваш една ТАКАВА КУТИЯ, при което едно кафе ти излиза около 35ст. Като ти писне взимаш ТОВА или ТОВА и изобщо хиляди варианти, докато ако си купиш машина за Долче Густо, купуваш само техни капсули, по същия начин е и с Лавацата. Това ме накара преди време да взема машина с комбинирана ръкохватка. Като най-големия плюс на този тип, е че винаги можеш да си вземеш и мляно кафе, ако закъсаш. Вече марката е въпрос на личен избор. Вече 6 години ТОЯ КРУПС работи безотказно и без почивка, като прави по минимум 3-4 кафета дневно. Тоест до момента ми е направил почти 9000 перфектни кафета. Какво да искам повече от машина за 200 лв. Това ми е първата кафемашина, която ми е издържала толкова дълго време, особено с тая твърда вода в моя град. Базирайки се на моя опит и този на приятели, обикновено максимума е 3 години и започват да се появяват някакви повреди по помпата, течове от уплътнения и т.н. И тук не говоря за китайци от по 70лв. а за марки като Делонги, SAECO и т.н. 

@Profruit каквато и машина да си купиш, трябва да я чистиш и поддържаш. Досадно е, но няма как. При тия автомати с таблетките е изключително лесно почистването. Имат си програма, която се пуска и готово. При обикновените машини почистването може да отнеме и час за да се направи както трябва и да се даде време на препарата да разтвори котления камък в системата. 

Това цялото, което изобщо няма да прочета, за кафемашина... Вендинг и кафе?

Не ми се мисли ако си купуваш климатик, примерно.

В офиса сме с Крупс с капсули на долче густо, модела е "пингвина" с гръб=резервоарче за вода. Тази машинка и е взето здравето като са направени над 3500 кафета+Ен броя чайчета и работи на 100%. Навремето струваше 99 кинта. В последно време с цена на капсула над 70 ст. започнахме да намаляме темпото. Това, което пише shaolin73  6лв за 16 капсули на промоция е било може би през 2020 г.

преди 25 минути, chasovnik написа:

В офиса сме с Крупс с капсули на долче густо, модела е "пингвина" с гръб=резервоарче за вода. Тази машинка и е взето здравето като са направени над 3500 кафета+Ен броя чайчета и работи на 100%. Навремето струваше 99 кинта. В последно време с цена на капсула над 70 ст. започнахме да намаляме темпото. Това, което пише shaolin73  6лв за 16 капсули на промоция е било може би през 2020 г.

Сега е 2024 година.

На Лидъл,вижте каталога

Най добре на място, вървете да видите.

IMG20240602103253.jpg

То кафето не е на една цена при различните марки и като напълниш капсулите с евтино кафе ще получиш евтини капсули.

Друг е въпроса дали вкуса ще е същия или само на цвят ще го докарват.

преди 8 минути, ined написа:

То кафето не е на една цена при различните марки и като напълниш капсулите с евтино кафе ще получиш евтини капсули.

Друг е въпроса дали вкуса ще е същия или само на цвят ще го докарват.

Докарват го,за всеки вкус.

Да сравняваш Беларом с Илли е все едно, Каменица с Бернард.

преди 8 часа, adobeaa написа:

Това цялото, което изобщо няма да прочета, за кафемашина... Вендинг и кафе?

Не ми се мисли ако си купуваш климатик, примерно.

:offtopic_s: Смятай, ако взема да се женя, а? :D :offtopic_s:

преди 10 минути, driver_sl написа:

Като тръгнеш да се жениш ще пуснеш тема да ти препоръчат за коя да се ожениш или за кой (сега са модерни еднополовите бракове)

преди 12 минути, driver_sl написа:

Никога не съм разбирал дзифтарщината.

Вместо да си купиш паста за зъби за осем лева, си купуваш от три. Вместо килограм месо, два килограма салам... Или както сега - левче за кафе, било скъпо.

Цял живот - втора употреба, заради колко... Стотина лева на месец.

преди 26 минути, ined написа:

Като тръгнеш да се жениш ще пуснеш тема да ти препоръчат за коя да се ожениш или за кой (сега са модерни еднополовите бракове)

Старомоден съм. 

преди 16 минути, adobeaa написа:

Никога не съм разбирал дзифтарщината.

Вместо да си купиш паста за зъби за осем лева, си купуваш от три. Вместо килограм месо, два килограма салам... Или както сега - левче за кафе, било скъпо.

Цял живот - втора употреба, заради колко... Стотина лева на месец.

Айде преди да ядеш говна с извинение, вземи прочети онова, което те домързя да прочетеш преди малко! Надявам се да успееш да го осмислиш. Никой не ти говори за икономия.

преди 14 минути, driver_sl написа:

Старомоден съм. 

Айде преди да ядеш говна с извинение, вземи прочети онова, което те домързя да прочетеш преди малко! Надявам се да успееш да го осмислиш. Никой не ти говори за икономия.

Не ме мързи - просто толкова писаници, от толкова профили, за една кафемашина...

За говната ще си замълча, защото не ги познавам. Ти/вие живеете в тях и даже ви и харесва.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.