Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Не всичко което хвърчи се яде.

Featured Replies

Произхода на това словосъчетание (клише) не е установен. Ще започна да разгръщам някои от нюансите. Хубаво би било и други да се включат, че все пак може и да пропусна някой от нюансите. 

Аспект първи: Нещо може да хвърчи самостоятелно или някой да го е привел в полет. 

Ако хвърчи самостоятелно, то трябва да го свалиш или да ти кацне на рамото. Ако не хвърчи самостоятелно, то първо обърни внимание дали има криле. В повечето случаи нещата които хвърчат без да имат крила са опасни, т.е. те хвърчат с определена цел, която изобщо не е свързана с твоята потребност, че си гладен. -> Бъди внимателен и се ориентирай на къде хвърчат. Ако е към теб ... значи, че ти си плячка (ще станеш за храна) или някой друг го е насочил с неясен замисъл. Желателно е да се мръднеш в този случай и констатираш дали хвъркатото ще измени траекторията си, Ако си промени траектория ... бягай и си намери безопасно място. После ставаш зрител или най-много да станеш мъртвец. (Все ще ти е тая дали си гладен и прочие ...)

Ох, изморих се ... прекъсвам за малко. Някои неща (нюанси са много) и не може кратко да бъдат описани.

Това не пречи на други да развиват други аспекти по отношение на въпросното словосъчетание (клише). Темата ще стане цветна, но на всеки един етап може да се оптимизира и направи по-разбираема дори за същества които не владеят българския. 

Да, това е така, защото българина винаги ще каже: Ма, аз го знам по друг начин. :) Това е уникалното на българите. -> Да разкрасяват словото и създават друг вид изказ за определено слово. :)  

Ти не си установен и не си наред. И това не е клише, а ПОГОВОРКА и всеки много добре знае какво означава.

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Ти не си установен и не си наред. И това не е клише, а ПОГОВОРКА и всеки много добре знае какво означава.

Е, сподели какво означава според твоите знания. 

Или какво, извън което знаеш няма и друго ли? 

Поне източник сподели. Бъди полезен! 

п.п. Все пак правим "най-нов-завет" .... :) 

Не всичко което се яде - хвърчи.

на 8.06.2024 г. в 12:09, dioib написа:

Е, сподели какво означава според твоите знания. 

Или какво, извън което знаеш няма и друго ли? 

Поне източник сподели. Бъди полезен! 

п.п. Все пак правим "най-нов-завет" .... :) 

Просто няма да ти обръщам внимание на глупостите. Ти си луд за връзване. Излез някъде, че времето е хубаво и се разкарай за малко от тоя форум.

• Автор
преди 8 минути, Емил Костов написа:

Просто няма да ти обръщам внимание на глупостите. Ти си луд за връзване. Излез някъде, че времето е хубаво и се разкарай за малко от тоя форум.

:offtopic_s:

До преди малко бях в Балкана. Не удържах на твоята провокация, т.е. твой коментар към мене ме върна в полето, че с Андороид е тегаво. :) 

Та, да би мирно стояло, не би чудо видяло. ;) => Трябва да я знаеш и тази поговорка. :) 

Колко е хубаво Носърче, че си перфектно ИИ. А, аз обичам въпросните. :) И как да не ти обърна внимание, ъ? :) => А, полсе ... олееее лееее какво стана. :) 

Бъди щастлив и не се куркай толкова! :) 

п.п. К;во да направя ... Обичам те!!! :) Седем осми и ще спреш да спориш с мен!!! :) Въпрос на време е!!! :) 

на 8.06.2024 г. в 13:17, dioib написа:

:offtopic_s:

До преди малко бях в Балкана. Не удържах на твоята провокация, т.е. твой коментар към мене ме върна в полето, че с Андороид е тегаво. :) 

Та, да би мирно стояло, не би чудо видяло. ;) => Трябва да я знаеш и тази поговорка. :) 

Колко е хубаво Носърче, че си перфектно ИИ. А, аз обичам въпросните. :) И как да не ти обърна внимание, ъ? :) => А, полсе ... олееее лееее какво стана. :) 

Бъди щастлив и не се куркай толкова! :) 

п.п. К;во да направя ... Обичам те!!! :) Седем осми и ще спреш да спориш с мен!!! :) Въпрос на време е!!! :) 

На какъв Балкан си бил бе лъжецо. Иди поне си пий хапчетата.......... Язък, ти задмина откачалките във форума поне 10-кратно! 

преди 2 часа, dioib написа:

Произхода на това словосъчетание (клише) не е установен. Ще започна да разгръщам някои от нюансите. Хубаво би било и други да се включат, че все пак може и да пропусна някой от нюансите. 

Аспект първи: Нещо може да хвърчи самостоятелно или някой да го е привел в полет. 

Ако хвърчи самостоятелно, то трябва да го свалиш или да ти кацне на рамото. Ако не хвърчи самостоятелно, то първо обърни внимание дали има криле. В повечето случаи нещата които хвърчат без да имат крила са опасни, т.е. те хвърчат с определена цел, която изобщо не е свързана с твоята потребност, че си гладен. -> Бъди внимателен и се ориентирай на къде хвърчат. Ако е към теб ... значи, че ти си плячка (ще станеш за храна) или някой друг го е насочил с неясен замисъл. Желателно е да се мръднеш в този случай и констатираш дали хвъркатото ще измени траекторията си, Ако си промени траектория ... бягай и си намери безопасно място. После ставаш зрител или най-много да станеш мъртвец. (Все ще ти е тая дали си гладен и прочие ...)

Ох, изморих се ... прекъсвам за малко. Някои неща (нюанси са много) и не може кратко да бъдат описани.

Това не пречи на други да развиват други аспекти по отношение на въпросното словосъчетание (клише). Темата ще стане цветна, но на всеки един етап може да се оптимизира и направи по-разбираема дори за същества които не владеят българския. 

Да, това е така, защото българина винаги ще каже: Ма, аз го знам по друг начин. :) Това е уникалното на българите. -> Да разкрасяват словото и създават друг вид изказ за определено слово. :)  

"Не всичко което хвърчи се яде" е поговорка която не е с цел буквално разбиране ,а има за цел да илюстрира лекомислието и повърхностно мислене у нас хората.

• Автор
преди 42 минути, Емил Костов написа:

На какъв Балкан си бил бе лъжецо. Иди поне си пий хапчетата.......... Язък, ти задмина откачалките във форума поне 10-кратно! 

Не съм правил тази платформа, за да има преки видео включвания. ;) Балканският полуостров е осеян от планини. Аз съм на границата между цивилизацията и Стара планина. Тя е от Балканите!!! ;) Емо, география ли не си учил или не добре владееш български? :) 

Защо трябва да уточнявам, че съм бил в подножието? Видно е от коя страна на Балкана съм и по-точно на кой скат на коя планина. :) 

Да напомня от къде понякога излъчвам съобщения:

_20240606_141016.thumb.JPG.2eeea9b5e8c3711b215533f911be704b.JPGimage.png.fe6c95c6e897a9630c0e64ba7d3d4e10.png

Увиснал един камък на една връвка и започнал да се клати от туй що вятър дрънка. :) 

преди 5 часа, dioib написа:

Ако хвърчи самостоятелно, то трябва да го свалиш или да ти кацне на рамото.

Т'ва тре' се види - хвърчи си една крилата ракетка, ти си я сваляш на рамото...😎

• Автор
преди 3 минути, цър-вул написа:

Т'ва тре' се види - хвърчи си една крилата ракетка, ти си я сваляш на рамото...😎

Принципно я свалям на главата си, че тя е дуракоустойчива. :) Прощавай за лошия прабългарски! :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.