Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем със Warpinator и компютри в мрежа

Featured Replies

Здравейте на всички !!! Начинаещ потребител на Убунту съм,но много харесвам Линукс.У дома имам два компютъра с инсталиран Линукс Убунту.Искам да ги свържа чрез домашната си wi-fi мрежа.За целта харесах Warpinator,защото е елементарна и отлична за начинаещи потребители като мен.Правя всичко както трябва и успявам да свържа единият компютър с телефона си без проблем,но поради някаква причина,не мога да добавя и другата машина.Задавам му необходимите настройки и на него,но той не намира останалите две устройства поради някаква причина.Подозирам,че проблема идва от защитната му стена и портовете,защото веднъж си поиграх с тях и от тогава имам този проблем,въпреки че уж изключих вградената стена.Нямам идея къде е проблема.Искам да ги свържа,за да прехвърлям лесно файлове между телефона и двата компютъра.Ще Ви бъда благодарен за всяка помощ и съвет,благодаря Ви !!!

преди 22 минути, Gelata написа:

Здравейте на всички !!! Начинаещ потребител на Убунту съм,но много харесвам Линукс.У дома имам два компютъра с инсталиран Линукс Убунту.Искам да ги свържа чрез домашната си wi-fi мрежа.За целта харесах Warpinator,защото е елементарна и отлична за начинаещи потребители като мен.Правя всичко както трябва и успявам да свържа единият компютър с телефона си без проблем,но поради някаква причина,не мога да добавя и другата машина.Задавам му необходимите настройки и на него,но той не намира останалите две устройства поради някаква причина.Подозирам,че проблема идва от защитната му стена и портовете,защото веднъж си поиграх с тях и от тогава имам този проблем,въпреки че уж изключих вградената стена.Нямам идея къде е проблема.Искам да ги свържа,за да прехвърлям лесно файлове между телефона и двата компютъра.Ще Ви бъда благодарен за всяка помощ и съвет,благодаря Ви !!!

Опитайте тва

https://learnubuntumate.weebly.com/warpinator.html

По принцип порта трябва да се добави в защитната стена и след тва да се рефлешне стената

Ето ви как се бачка със стената

https://www.digitalocean.com/community/tutorials/ufw-essentials-common-firewall-rules-and-commands

• Автор
преди 1 час, petie1 написа:

Опитайте тва

https://learnubuntumate.weebly.com/warpinator.html

По принцип порта трябва да се добави в защитната стена и след тва да се рефлешне стената

Ето ви как се бачка със стената

https://www.digitalocean.com/community/tutorials/ufw-essentials-common-firewall-rules-and-commands

Просто не знам къде е проблема.Спирах,пусках защитната стена,разреших и двата порта нужни за работа на Warpinator зададох го като правило не ще и не ще.На смартфона виждам и името на проблемния компютър,като част от мрежата ми,но няма връзка с него,виждам го само като име.Не искам да преинсталирам цялата система заради такава глупост

Като грешка ми изписва следното :

Failed to receive certificate from this pc.Make sure to allow UDP (as well as TCP ) traffic on port 42000 in remote's firewall

Явно проблема е в стената,но каквото и да променям в нея разлика няма

преди 3 часа, Gelata написа:

Failed to receive certificate from this pc.Make sure to allow UDP (as well as TCP ) traffic on port 42000 in remote's firewall

В стената трябва да се добави изключение за UDP на порт 42000 или да се спре блуутута

преди 3 часа, на40 написа:

В Ментата си има готови настройки за стената. За синия зъб не го знаех, ще пробвам пак. Благодаря.

Точно във форума на Ментата видях че синия зъб трябва да се спре

Е, па на 18.04, на 22.04 и Андроид - localsend-a си върши работата (спирам стената просто, не добавям изключения), като deb-пакет, като appimage и като flatpak. Не мога да кажа същото за Warpinator-a. (Уточнявам - при мен.)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.