Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Частните уроци въртят над 600 млн.лв.

Featured Replies

Много по-малко са случаите, в които чак пък учителят умишлено не си върши работата в училище, за да му плащат за частни уроци. Това според мен са изключения, кадърният учител си върши работата и в училище и с частните уроци и взема повече, да, трябва да плаща данък, но не заслужава такива обидни квалификации.

Тези малко случай явно са се събрали в моето училище! Просто си спомням как в началото на 12 клас като те пита всеки учител какво ще кандидатстваш следва въпроса при кого ходиш на частни уроци и недай си боже да кажеш името на някой непознат учител, защото тук почват репликите: "ти как може, аз тази я познавам тя нищо не знае аз ще ти кажа при кого да отидеш" (тук да вметна че тази реакция накара половината ми съученици да си сменят частните учители). Като цяло аз съм против частните уроци (особено за тези през 7ми клас). Може би тези през 12 клас са по-оправдани, понеже изискваниета от университетите са доста завишени (има се предвид за по "елитните"). Но като се замисля предмети като литература, история, биология, география и отчасти химия се зубкат, а другите като математика, физика, част от химията, изобразителното изкуство (тук да вметна че споредмен архитектура трябва да се кандидатства с математика и физика, без рисуване) трябва да ти идва от вътре! Въпреки че сега въведоха тестове в 7ми клас съм убеден че пак ще има уроци за тях (прото чувам ка учителите казват:" "ама те тестовете не са толкова лесни колкото си мислите") Аз съм за облагането с данъци на чатните уроци! Също трябва да има контрол върху учители, защото знам за случай как си взимат болнични за да дават частни уроци!

ПП: Представятели си че отивате на частен урок и накрая си плащате и ви дава касова бележка. И тук си спомням че май имаше нещо от рода на това че държавни служители нямат право да имат фирма или нещо такова. Не знам точно как стоят нещата и дали едноличния търговец също се смята! Ако може някой компетентен по въпроса да каже!

За жалост, много неща в нашата държава са сбъркани. Едно от първите неща, които трябваше да се променят в образованието, още преди 15 години, трябваше да е системата за прием във ВУЗ. Тестове трябваше да има много отдавна, но преподавателите нямаха интерес да се приеме тази система. За това се наизустяваха теми и т.н.

За жалост, много неща в нашата държава са сбъркани. Едно от първите неща, които трябваше да се променят в образованието, още преди 15 години, трябваше да е системата за прием във ВУЗ. Тестове трябваше да има много отдавна, но преподавателите нямаха интерес да се приеме тази система. За това се наизустяваха теми и т.н.

:baby: И аз съм за тестовата система на изпитване. :whist:

Да, трябва нивото давано по оттделните предмети да е достатъчно високо... спрямо кое обаче???

,,,, - това са запетайките, които си "изпуснала". Още толкова са тези, които не са на място. Това м/у другото, но просто не ми стана ясно твойто мнение. Не че аз съм перфектен, но в момента съм изпил около 6 големи водки и наистина ми е трудно да ти разбера какво си писала.

Нивото на средното образование и без това е много ниско. Колко още трябва да пада? То не че висшето е на високо ниво... Според мен, сме много зле като образование. Има изключения, разбира се, но те, повечето не са в България.

едит: ...за arti

Оо демонстарция на ниското ниво на средното образование ли си се опитал да направиш, да кажем, че наместих 4-те запетаи, които съм "пропуснала", що не изброи и буквите дето съм разместила или това ти се стори наистина неволно? Такива запетаи, които да са излишни, ще се радвам да посочиш. Толкова за личните нападки, които обаче наситина могат да се приемат като писания по темата - показно за абсолютно долнопробен правопис от моя страна. Боже колко неграмотност има в този форум в мое лице!! Срам!

Въобще не съм написала, че трябва да пада нивото, написала съм, че повечето учители са под всякаква критика и какво според мен е необходимо да се направи по темата за частните уроци. Просто въпрос към дарктерминал беше това - дали в момента, в който образованието се стегне, дали тогава трябва да се преподава на такова ниво, еднакво високо за всички /пояснявам специално за 6-те водки - високо, в смисъл за кандидатстудентски изпит, щом въобще не трябва да има частни уроци и всичко трябва да се дава в училище/, независимо дали ще се насочат към литература, английски или математика, дали аз избрала, примерно, английски език, трябва да развивам теми по 30 листа по литература за всяко отделно произведение на всеки отделен автор? Сега разбра ли или ще хлъцнеш още няколко обиди в темата?

Не мисля, че някой нормален човек ще предпочете зубренето на излишества в изобилие пред теста. Аз говоря за това, че трябва да се остави право на избор, който иска да го подбутват и не може сам - да ходи на частни уроци или на курсове или....

Примери с учители могат да се дават много, но това не е общовалидно правило, даже мога да твръдя, че процентите на некорумпираните са повече. Така се говореше и за университетите, ужас, искат пари, не пускат да минеш, ако не бутнеш, аз не се сблъсках нито веднъж с такъв случай, моите колеги също. Оказва се, че бутат тези, които няма какво друго да дадат. Така трябва да стане и с частинте уроци, всичко да е регламентирано и да няма нищо под масата.

Оо демонстарция на ниското ниво на средното образование ли си се опитал да направиш, да кажем, че наместих 4-те запетаи, които съм "пропуснала", що не изброи и буквите дето съм разместила или това ти се стори наистина неволно? Такива запетаи, които да са излишни, ще се радвам да посочиш. Толкова за личните нападки, които обаче наситина могат да се приемат като писания по темата - показно за абсолютно долнопробен правопис от моя страна. Боже колко неграмотност има в този форум в мое лице!! Срам!

Въобще не съм написала, че трябва да пада нивото, написала съм, че повечето учители са под всякаква критика и какво според мен е необходимо да се направи по темата за частните уроци. Просто въпрос към дарктерминал беше това - дали в момента, в който образованието се стегне, дали тогава трябва да се преподава на такова ниво, еднакво високо за всички /пояснявам специално за 6-те водки - високо, в смисъл за кандидатстудентски изпит, щом въобще не трябва да има частни уроци и всичко трябва да се дава в училище/, независимо дали ще се насочат към литература, английски или математика, дали аз избрала, примерно, английски език, трябва да развивам теми по 30 листа по литература за всяко отделно произведение на всеки отделен автор? Сега разбра ли или ще хлъцнеш още няколко обиди в темата?

Не мисля, че някой нормален човек ще предпочете зубренето на излишества в изобилие пред теста. Аз говоря за това, че трябва да се остави право на избор, който иска да го подбутват и не може сам - да ходи на частни уроци или на курсове или....

Примери с учители могат да се дават много, но това не е общовалидно правило, даже мога да твръдя, че процентите на некорумпираните са повече. Така се говореше и за университетите, ужас, искат пари, не пускат да минеш, ако не бутнеш, аз не се сблъсках нито веднъж с такъв случай, моите колеги също. Оказва се, че бутат тези, които няма какво друго да дадат. Така трябва да стане и с частинте уроци, всичко да е регламентирано и да няма нищо под масата.

Не така лично, моля те. Извинявай, не съм искал да дам пример със теб за средното образование, напротив, мисля че си достатъчно интелигентна за да не се хващаш за запетайките.

Това за 6-те водки ме разсмя и ще си легна в добро настроение :-)

Не четох всичките постове, но ще си кажа мнението. Лично аз тази година мислех да тръгвам на частни уроци по география. Има един "Образователен център" в града, така се води...в него за 1 година уроци по география на България за кандидатстване във ВУЗ струва 750 лв. Колкото и да е добра подготовката това не са малко пари, като се има предвид колко е минималната работна заплата в страната...Та какво се получава...Децата на по-заможните семейства тръгват на тези уроци, съответно получават по-добра подготовка (друг е въпроса колко ще учат), и това принуждава и по-бедните семейства да пратят децата си на такъв курс. Може да изнемогват, но правят всичко по силите си децата им да учат, за да са с добра подготовка и да са един вид конкурентноспособни на знания. Добреее...идва време за кандидатстване и тези богаташчетата, ако не направят нищо на изпита тати "дарява" четирицифрена сума пари на съответния ВУЗ и детенцето му е вътре...а ученикът, чийто родители са мизерствали цяла година бива "прецакан", щото тати не може да "дари" толкова пари...е това нормално ли е ? angry.gif Според мен НЕ...тези частни уроци излизат едва ли не задължителни, за да си гарантираш добра подготовка. И в същото време трябва да дадеш още парички, за да си гарантираш и приемането...еми...no comment...

Часните уроци са задължителни за тези които искат да бъдат подготвени. Дават самочуствие и знания които не се получават в клас. Това е малка инвестиция която говори сама за себе си. Няма да коментирам учители които, ако не си си записал урок при тях не те пускат да продължиш. Интересно как са ги изчислили тези 600 млн. лева, като няма никакъв отчет. Умножавали са неизвестни сигурно. Образователната система не се срина сама. Сринаха я умни хора, същите умни хора които разпродават държавата ни. Те не са построили нищо, учили са как да продават душите си. Страха от физически труд беше преди движещата сила за сульо и пульо да си изкарат дипломи и да философстват. Сега е същото , но се плаща. Какво има да отсяваме, кой е богат и кой беден. България е била управлявана от цар свинар, и от правешки хитрец по-добре. Каквито и знания да имаш, рано или късно нещата опират до качества които не всеки притежава и тогава няма да има частен учител който да те подготвя и напътства....Некадърни и алчни хора винаги е имало......това не може да се промени. Колко е заплатата на един учител? Стигат ли му парите да издържа семейстото си? Оттук трябва да се започне....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.