Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Единичен керамичен котлон Diplomat DGC A1813

Featured Replies

Здравейте!

Всичко му е ок на котлон Diplomat DGC A1813K, обаче не разбирам защо вентилаторът не се изключва много дълго време, след като котлонът е изключен от он-оф копчето. И всеки път ли трябва да вадя щепсела директно от контакта, след като е спрян след приключване на работа?

Има ли някой опит с този модел?

Благодаря предварително!

Вентилатора предпазва електронните елементи от прегряване и ще върти колкото трябва.

:lol6:

Ей, много ме кефят такива потребители и разбирачи, едно упътване не може да прочете, но знаят повече от инженерите правили електроуреда. После се чупи след 2 години и почва да псува какви боклуци се правят. Най-добре направо махни вентилатора, че да не работи и с он копчето, само тока ти хАби да върти.  

• Автор
преди 21 часа, N1K17Y написа:

:lol6:

Ей, много ме кефят такива потребители и разбирачи, едно упътване не може да прочете, но знаят повече от инженерите правили електроуреда. После се чупи след 2 години и почва да псува какви боклуци се правят. Най-добре направо махни вентилатора, че да не работи и с он копчето, само тока ти хАби да върти.  

Никъде не съм казвала, че разбирам. Ако беше така, нямаше да питам тук. Харесва ми идеята за вентилатор и прекрасно разбирам защо е конструиран така котлонът. Имаме уреди вкъщи, които са на този принцип, но те наистина изключват след един относително недълъг период и угасват всички светлинни сигнали, по което човек разбира, че уредът наистина е в режим на покой. Имам база са сравнение ми е мисълта.  

Прочетох си инструкцията. Но обяснението не е особено добро. Колко време да стои така, ще се изключи ли сам и прочие. Изчакваме вентилатора за Ваше сведение, но не ни е ясно защо след като спре, он-оф копчето продължава да мига и не угасва. Никъде не пише колко време да стои така, дали само ще се изключи. Най-малкото е дразнещо нещо-си първо да ти фучи неясно колко време, а после да ти мига- също неясно колко време. А ти стоиш и чакаш, чудиш се какво ще е следващото действие. Зная, че директното изключване от контакта не е желателно. Това се чудя.

Инструкциите са често непоследователно съставени. Особено ценно е да има хора, които да пишат свестни инструкции. Ама не да започват от главата за краката или да се връщат към едно и също нещо. Липсва последователност или обяснението спира донякъде и човек доизмисля сам, за да влезе в логиката на уреда. 

IMG_20240614_194213~2.jpg

на 13.06.2024 г. в 20:23, mariami написа:

вентилаторът не се изключва много дълго врем

Колко дълго време - в минути или изобщо не се изключва? Защото и защитата от прегряване може да е повредена.

Нормално е в зависимост от времето за ползване на уреда и от мощността на която е ползван да се охлажда определено и различно време - до 2-4 минути в зависимост и от температурата на околната среда. Ако има проблем с термодатчика може и да си върти с часове.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор
на 18.06.2024 г. в 21:16, AGD написа:

Колко дълго време - в минути или изобщо не се изключва? Защото и защитата от прегряване може да е повредена.

Нормално е в зависимост от времето за ползване на уреда и от мощността на която е ползван да се охлажда определено и различно време - до 2-4 минути в зависимост и от температурата на околната среда. Ако има проблем с термодатчика може и да си върти с часове.

И аз мислех, че зависи от мощността и продължителността на готвене, но не. Не съм засичала, но хората около мен, които по-често го ползват, казват, че върти 15 минути. 

преди 23 часа, mariami написа:

И аз мислех, че зависи от мощността и продължителността на готвене, но не. Не съм засичала, но хората около мен, които по-често го ползват, казват, че върти 15 минути. 

15 минути са много и вероятно термодатчика е повреден. Трябва някой да го погледне и да го подмени.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.