Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всяко второ дете в България е извънбрачно

Featured Replies

Половината от децата в България са извънбрачни. Това сочат данни на социалното министерство, които бяха представени на кръгла маса за отговорното родителство.

Според статистиката България е на едно от първите места в Източна Европа по извънбрачни деца, предаде Дарик. В началото на 90-те години техният брой е бил само 12%, а сега този процент е почти 49. От социалното министерство отчитат още, че тенденцията да намаляват ражданията остава трайна. В момента най-често жените раждат по едно дете, а според експертите за нормално възпроизводство на нацията е необходимо в едно семейство да има минимум две деца. Все по-често жените предпочитат първо да направят кариера, а след това да имат дете. Близо половината от жените в България раждат след 25-та си година. От социалното министерство отчитат още увеличаването на броя на престъпленията, извършвани от деца. Ежегодно през детските педагогически стаи минават 13 500 деца. Най-честата причина децата да извършват престъпления е насилието, което срещат у дома. Това насилие може да доведе още и до хазарт, наркотици и бягство от дома.

news.dir.bg

Не виждам нищо лошо в това едно дете да бъде извънбрачно..

• Автор

Не съм казал че е лошо :baby:

То почти всички сключват брак след като вече "булката" е бременна ...

Аз просто изразявам моето мнение, не конкритизирам за теб :P

Че това за извънбрачно ли се води ?!

• Автор

Не това не разбира се, но по принцип всяко второ се ражда без родителите му да са сключили брак.

Днес много двойки предпочитат да имат дете и да не сключват брак. Прекалено малко са предимствата които осигурява държавата на едно семейство пред една несемейна двойка.

А отделно има и случаи когато детето не е планирано,стават и грешки .

А в статията защо не са показали за статистиката на двойките "живеещи на семейни начала"?Дори беше приет и кодекс за тях.

Какво се учудвате на тази тенденция?Повечето ми познати (е-ех защо и аз не бях като тях sad.gif ) живеят на "семейни начала" и си имат вече и по едно детемце...

Е,според официалната статистика то е "извънбрачно" :hush:

Е кво значи,че аз и брат ми,един от нас е извънбрачно дете,брей :hush:

Съвсем нормално е раждаемостта да намалява при положение, че държавата не стимулира семействата, желаещи да имат деца.

Ето как са решили този въпрос в Русия.

Само дето незнам кога ще ги стигнем руснаците.

Аз като жена също предпочитем първо да се устроя в професионален план и тогава да мисля за деца.А и е логично, защото раждането на едно дете автоматически увеличава и разхода в семейството.А никой не би искал детето му да бъде лишавано от каквото и да било.

Все пак това е мое мнение!

А в статията защо не са показали за статистиката на двойките "живеещи на семейни начала"?Дори беше приет и кодекс за тях.

Какво се учудвате на тази тенденция?Повечето ми познати (е-ех защо и аз не бях като тях sad.gif ) живеят на "семейни начала" и си имат вече и по едно детемце...

Е,според официалната статистика то е "извънбрачно" :hush:

Напълно си прав. Има толкова стабилни двойки на семейни начала. И други, които са се "бракували" 2-3 месеца преди да раждането, да не приказвали хората... Много от така наречените "извънбрачни" си имат семейства, за разлика от другите...

Ако детето е извънбрачно майката получава ли пак някакви парични помощи?

Ако детето е извънбрачно майката получава ли пак някакви парични помощи?

Ползва платен отпуск по майчинство, както всички останали. Какви помощи имаш предвид?

Предполагам че получава обаче, защото иначе би било дискриминация от страна на държавата. Едва ли някъде в документите за социални помощи има графа "тип на детето" : брачно/извънбрачно.

Извънбрачно звучи малко грозно biggrin.gif

Ма те си са обичали, за какво да сключват брак, като без такъв могат да зарежат другия по-лесно и няма да има дела за пари и имоти, всичко е на 6 biggrin.gif

Невиждам какво лошо има в това двама влюбени да си живеят на семейни начела.И да си имат извънбрачни деца.Нима когато се обичат двама трябва непременно да се женят.Брака е една формалност според мен.С него влюбените няма да се обичат нито повече нито по-малко.А за децата и аз предпочитам парво да си устроя живота финансово пък тогава ще му мисля за деца.Но все пак стават грешки и изненади.Ако това стане ще си поемам отговорноста.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.