Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Адвокат по имотно право

Featured Replies

Трябва ми адвокат или нотариус в околието Плевен - Никопол, който да се занимае с проверка за тежести на къща, която вероятно ще закупя идните седмици. Не бих се наел аз, защото нямам времето да го направя. Ако имате познат сигурен човек, моля за контакти. Сериозен купувач съм.

Отиди в службата по вписвания по место. Не ти трябват адвокати. Подаваш заявление и ти вадят удостоверение за тежести. 

Сега, друг е въпроса, ако не ти се занимава и искаш някой да го свърши вместо теб. 

• Автор
преди 5 минути, ostavime написа:

Отиди в службата по вписвания по место. Не ти трябват адвокати. Подаваш заявление и ти вадят удостоверение за тежести. 

Сега, друг е въпроса, ако не ти се занимава и искаш някой да го свърши вместо теб. 

Правил съм го това, но в София и знам колко висене беше по опашките. Ако и там е така нямам никакъв шанс да успея да свърша работа заради ограниченото си време.

преди 1 минута, plmen88 написа:

Правил съм го това, но в София и знам колко висене беше по опашките. Ако и там е така нямам никакъв шанс да успея да свърша работа заради ограниченото си време.

Виж дали няма някаква онлайн услуга евентуално. Скоро не съм вадил, може и да са се попроменили нещата в положителна посока. Нали вадим някакви ПУК кодове за пред НАП, та може и за там да има някаква взможност и вариант. 😀 

Най-малкото може да се разходиш до общината и да попиташ. Това поне няма да отнеме много време. След това вече ще прецениш как да процедираш. Предполагам адвокатска или нотариална кантора ще ти отговори на място също. 

преди 3 часа, plmen88 написа:

Трябва ми адвокат или нотариус в околието Плевен - Никопол, който да се занимае с проверка за тежести на къща, която вероятно ще закупя идните седмици. Не бих се наел аз, защото нямам времето да го направя. Ако имате познат сигурен човек, моля за контакти. Сериозен купувач съм.

Eпа нотариусът нали трябва да провери точно това преди да изповяда сделката, щото ако има вече ипотека от някоя банка върху къщата, все едно нищо не си купил, щото първата банка с ипотека те цака с предимство за да си върне дългове. Демек тя ще я продаде нищо че уж си я купил и уж е твоя. 
Та така, трябва ти нотариус там в Плевенско, с него се разбирай предварително при това безплатно, той ще изкара пари от изповядването на сделката и издаването на нотариалния акт. 

Е, ако искаш да похарчиш пари за същото при адвокат, твое право си е, ама какво ти гарантира , че наистина е проверил точно баш каквото трябва. 

преди 20 минути, Белгиеца написа:

Eпа нотариусът нали трябва да провери точно това преди да изповяда сделката, щото ако има вече ипотека от някоя банка върху къщата, все едно нищо не си купил, щото първата банка с ипотека те цака с предимство за да си върне дългове. Демек тя ще я продаде нищо че уж си я купил и уж е твоя. 
Та така, трябва ти нотариус там в Плевенско, с него се разбирай предварително при това безплатно, той ще изкара пари от изповядването на сделката и издаването на нотариалния акт. 

Е, ако искаш да похарчиш пари за същото при адвокат, твое право си е, ама какво ти гарантира , че наистина е проверил точно баш каквото трябва. 

Той нотариуса проверява, ама поначало продавача е длъжен да извади съответните документи за да може да се изповяда сделката.

• Автор
преди 46 минути, Белгиеца написа:

Нотариуса не проверява за хора, които имат право на ползване и право на преминаване - развод, наследници и прочие. Това трябва да се изиска от агенцията по вписванията отговаряща за района.

преди 25 минути, Bubbles написа:

Той нотариуса проверява, ама поначало продавача е длъжен да извади съответните документи за да може да се изповяда сделката.

За нищо не е длъжен. Ако купувача се съгласи с условията, които се предоставят от продавача сделката може да се изповяда без каквито и да било проверки за наследство, право на ползване, право на преминаване и т.н. и всичко да отиде на главата на купувача. Ако продавача не пророни и дума за всякакви тежести и купувача не изиска проверка, никой няма да се ангажира да му отвори очите - той на практика се е съгласил с условията.

преди 2 минути, plmen88 написа:

За нищо не е длъжен. Ако купувача се съгласи с условията, които се предоставят от продавача сделката може да се изповяда без каквито и да било проверки за наследство, право на ползване, право на преминаване и т.н. и всичко да отиде на главата на купувача. Ако продавача не пророни и дума за всякакви тежести и купувача не изиска проверка, никой няма да се ангажира да му отвори очите - той се е съгласил с условията.

Уби ме!

Е ако това е истина, ами изискай си го този документ от продавача, ако се дърпа нещо, значи не му е чиста работата.

• Автор
току-що, Bubbles написа:

Уби ме!

Е ако това е истина, ами изискай си го този документ от продавача, ако се дърпа нещо, значи не йуе чиста работата.

Не вярвам на продавачите! Искам да си свърша работа сам. Затова търся адвокат или нотариус в околието.

преди 30 минути, plmen88 написа:

Не вярвам на продавачите! Искам да си свърша работа сам. Затова търся адвокат или нотариус в околието.

Не знам дали на следващия арес има адвокати точно от този район, но може да попиташ : https://lex.bg

на 10.07.2024 г. в 19:42, plmen88 написа:

https://notary-chamber.bg/bg/notaries
списък с нотариусите

и тука ако ти се харчат пари по адвокати

https://pravenkonsultant.com/nedvizhimi-imoti/paketi-proverka-na-imot-predi-pokupka/

• Автор

Вчера по случайност намерих нотариус в Никопол чрез приятел от София. Бях и на оглед. Знам вече към кого да се обърна.

преди 14 часа, Белгиеца написа:

и тука ако ти се харчат пари по адвокати

https://pravenkonsultant.com/nedvizhimi-imoti/paketi-proverka-na-imot-predi-pokupka/

Това ми допада. Бих се обърнал към тях, ако се наложи.

на 10.07.2024 г. в 20:41, Bubbles написа:

Уби ме!

Тежести върху имот: Всичко, което трябва да знаеш (ocenime.bg)

Цитат

Удостоверението се издава от Имотния регистър към Агенция по вписванията и съдържа информация за наличие или липса на тежести върху конкретния имот или за земята под него.

Имотен регистър - Агенция по вписванията (registryagency.bg)

Начало - Проверка на удостоверения (registryagency.bg)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.