Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ и мнения за избор на комбинирана пералня със сушилня.

Featured Replies

Здравейте! Моля за мнения за комбинирани перални със сушилни, с по-малка дълбочина (47,5 - 50 см). Кои марки ще препоръчате за комбиниран уред?

Ако имаш възможност и място си купи поотделно чувал съм, че тези комбинираните не са много добре, но поради каква причина не мога да кажа

• Автор
преди 4 минути, Ant1Lamer написа:

Ако имаш възможност и място си купи поотделно чувал съм, че тези комбинираните не са много добре, но поради каква причина не мога да кажа

И аз това чувам, ама нямам място.

Имах комбинирана пералня със сушилня и преди година я смених на два уреда. Сушилнята в комбинираната машина беше страшно не икономична. Представлява един нагревател и вентилатор който духа горещия въздух. При новите сушилни нагряването става чрез компресор и фреон което е доста по икономично. Ако имаш възможност купи отделни машини, още повече, че сушилнята може да се сложи върху пералнята.

преди 9 часа, Krumcho2707 написа:

И аз това чувам, ама нямам място.

Как "няма място"? А във височина, нагоре - пак ли няма?

преди 9 часа, Ant1Lamer написа:

Комбинирана машина - пере до 6 кг, а суши до 3! Или други стойности,но същото съотношение 

Пералня с сушилна прави мъхове,което не е добре за пералнята.Изгарят и уплътненията затова по - добре отделни машини . Ако нямате място , това е краен вариянт. 

• Автор
преди 1 минута, shaolin73 написа:

Марки модели колкото искате,например Горения

На мен ми препоръчаха Haier за пералня. Купували ги много сега и били тихи, защото и това е важно

преди 3 минути, Krumcho2707 написа:

На мен ми препоръчаха Haier за пералня. Купували ги много сега и били тихи, защото и това е важно

Ви си избирате,според бюджета.

преди 4 минути, Raze написа:

LG - барабана е директно закачен за мотора, много безшумни, икономични и здрави.

Вече сигурно 5-6 години ползвам LG комбинирана. Който ти говори (това към автора), че това било, онова било... бла-бла. Перфектна е. Пере 9 кг. суши 6 кг. Повече от достатъчно. Само да трупаш уреди е излишно. Хората мислят, за това правят комбиниран уред. 

Това е като хладилник с ледогенератор. Имам такъв на LG. Супер е. Сега какво? Да си взема отделно ледогенератор, защото е по-добре ли? Това са глупости. 

Избери си хубав комбиниран уред и не го мисли. 

преди 1 час, ostavime написа:

Вече сигурно 5-6 години ползвам LG комбинирана. Който ти говори (това към автора), че това било, онова било... бла-бла. Перфектна е. Пере 9 кг. суши 6 кг. Повече от достатъчно. Само да трупаш уреди е излишно. Хората мислят, за това правят комбиниран уред. 

Това е като хладилник с ледогенератор. Имам такъв на LG. Супер е. Сега какво? Да си взема отделно ледогенератор, защото е по-добре ли? Това са глупости. 

Не е баш така, защото ти си дал сумати и пари.За обикновенни перални със сушилни си е пълна скръб,поне това което аз съм видял.LG може би са се постарали.

Да не казвам какви боклуци прави само сушилнята и омесена с пране

• Автор
преди 1 час, ostavime написа:

преди 1 час, Raze написа:

LG - барабана е директно закачен за мотора, много безшумни, икономични и здрави.

И аз се спрях на LG ама в магазина малко ме разобедиха, затова исках да събера мнения

И с кое те разубедиха? Аз вече втора пералня такава купувам, първата е на 8 години и нито ремонти нито нищо, работи перфектно.

@Krumcho2707, Аз казвам от личен опит. Иначе всеки може да си говори каквото пожелае. От моя комбиниран уред съм много доволен за момента. 

преди 47 минути, shaolin73 написа:

Не е баш така, защото ти си дал сумати и пари.За обикновенни перални със сушилни си е пълна скръб,поне това което аз съм видял.LG може би са се постарали.

Да не казвам какви боклуци прави само сушилнята и омесена с пране

Естествено, че съм дал сума пари. То качеството си има цена. Преценил, че това е ОК и съм дал повече пари. Няма евтино и хубаво, това трябва да е ясно. 

Какво значи обикновена и необикновена? Пералнята е пералня - пере. Сушилнята - суши. Погледнато така е просто, но точно за това има качествени и не толкова качествени уреди. Респетивно цените са различни. Всеки се простира според бюджета си. Не съм толкова богат, че да купувам евтино. А и това е уред, който се купува веднъж на 10-ина година. Не мисля, че е редно да се прави компромис. Взимаш най-качественото и това е. Поне моята философия е такава. 

• Автор
преди 16 минути, Raze написа:

И с кое те разубедиха? Аз вече втора пералня такава купувам, първата е на 8 години и нито ремонти нито нищо, работи перфектно.

Цитирам: "Сама си определяла какво и как да пере", "Много е притенциозен" 

Това не знам какво трябва да значи, но пералнята не се различава по функции от останалите, пере си според програмата. Това е много тъпо обяснение. А какво те убедиха да купиш?

• Автор
преди 30 минути, Raze написа:

А какво те убедиха да купиш?

Haier - 8kg https://www.technopolis.bg/bg/Peralni-s-predno-zarezhdane/Peralnya-HAIER-HW90-B14959-EU1-S/p/653045

Да и аз като вземах другото lg наскоро доста се чудих за тези нови haier-и, където уж технологията е същата и доста читави са ги направили, но накрая си взех ЛГ. Като искаш пробвай ги haier-а, че са и с доста голяма гаранция -  6 години.

преди 7 часа, shaolin73 написа:

Марки модели колкото искате,например Горения

Аз съм с Горение и пералня и сушилня и съм много доволен, не може да се различи кое е пералнята кое е сушилнята :D

За марките има правило: Миле и останалите.

Но само ако бюджета издържи!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.