Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Идиот ми блъсна колата - колко ще струва ремонта?

Featured Replies

На стоп един идиот реши рязко да включи задна и с все сила се издъни в мен (въпреки че се скъсах да натискам класкона), резултатът яко огъната и счупена броня и калник. Писахме протоколи и застраховката ми изплати пари, тъй като той се призна за абсолютно виновен.

Какво ще ме посъветвате тъй като карам стара кола и нямам много пари. Как ще е по-разумно да я оправя, да я пребоядисам или да купя нова броня и калник. Прилагам снимки:

Audi A3 8L 2000 г 1.9TDI,110, фейслифта е, ама може и да е правено

image.jpeg.4fdf062f96ff490bcf00bba353b04fbd.jpeg

image.jpeg.d7cb2b035a54dc16f91f7a427ca11a6c.jpeg

image.png.fadab52ee0843cbac66beff3760dce20.png

image.png.e4d9d49380e239239a5899673a419576.png

image.jpeg

image.jpeg

image.png.48a7a6ef563acbee13b51b992a8a5453.png

Това което се вижда като поражения, може да се ремонтира от всеки който се занимава с тенекеджийсто и бояджийство на коли. За цената... в зависимост от населеното място - между 300 и 600лв. ще си пожелаят майсторите. Има варианти с нов калник или втора употреба, но ще се увеличи цената която предположих.

Ако не сте добре финансово, нищо не пречи и да си я карате така. И бронята и калника би трябвало да могат да се изправят. Като гледам изскочилия кит, тоя калник не се удря за първи път. 

• Автор
преди 1 час, Soviet Soldier написа:

Ако не сте добре финансово, нищо не пречи и да си я карате така. И бронята и калника би трябвало да могат да се изправят. Като гледам изскочилия кит, тоя калник не се удря за първи път. 

Точно от тоя удар изскочи кита.

Стига бе, гаврите се вече, как ще кара колата така :D.Пич, иди до някой автобояджия да ти обясни какво е възможно спрямо бюджета ти и това е.Бронята майната й, но тоя калник трябва да се оправи, то е направо срамота да караш колата така.

И аз съм патил така, при мен смениха цялата долна предна броня , 600 лв, оригинал обаче затова толкова скъпа ми излезе.
Пластмаса върху дунапрен и няма ръчно правене.
Да не те плаша, но май и при теб така ще се очертае.
Другата страничната ти е тенекия, там може и изчукване при тенекеджия

Отиди и по моргите, направо в тоя цвят може да се намерят даже и без кит ако си късметлия.. 

Боя кола не кара! Почерпи някой познат 50-100лв.  и да я изпъне малко бронята, калника и карай така тая бангия  ... нали няма да ходите с нея на изложба?

Тия неща се поръчват и боядисват при съответния тенекеджия и след това се слагат. Другия вариянт ти е моргата. Лесно ще намериш и двете в тоя цвят.

• Автор

Търсих по всички автоморги около мен, никъде няма моя цвят...

преди 1 час, Коркодила написа:

Тия неща се поръчват и боядисват при съответния тенекеджия и след това се слагат. Другия вариянт ти е моргата. Лесно ще намериш и двете в тоя цвят.

преди 13 минути, LeoWyatt написа:

Значи поръчваш си калник и броня, носиш ги на съответния тенекеджия и после палиш и караш.

преди 22 часа, Joss Bomon написа:

Това което се вижда като поражения, може да се ремонтира от всеки който се занимава с тенекеджийсто и бояджийство на коли. За цената... в зависимост от населеното място - между 300 и 600лв. ще си пожелаят майсторите. Има варианти с нов калник или втора употреба, но ще се увеличи цената която предположих.

Тя цялата каруца струва толкова.

преди 1 час, Bubbles написа:

Тя цялата каруца струва толкова.

Цената за такъв модел варира от 2000 до 6000лв.

преди 2 часа, LeoWyatt написа:

Няма как да има същия цвят на 20 годишна кола /освен ако не си огромен късметлия/. Виждам, че си взел едни пари от застраховател и гледаш да минеш по-тънко с ремонта, за да си "на далавера". Само че пропускаш малката подробност, че застрахователите вече не са толкова глупави и наивни, за да ти платят повече отколкото струва ремонта в доверен сервиз. Търси някое "селско майсторче", което може да ти вземе по-малко, отколкото си взел от застраховката. Най-тънко ще ти излезе, ако сам си опънеш ламарината и бронята.

на 19.07.2024 г. в 16:11, LeoWyatt написа:

застраховката ми изплати пари

Принципно те вълнува дали дадените пари от застраховка ще ти стигнат или искаш да си на далавера, т.е. да ти останат пари? 

И, от коя застраховка е? Гражданската му или имаш каско? 

За друг път запомни: Не вземай пари след като автомобила е "стар"! Застрахователите си имат доверени сервизи, т.е. кое е важно за теб: Да се оправи или да се оправи качествено? Качественото поправяне винаги е по-скъпо, т.е. колата не е "първа младост" и в тоя случай винаги може да се поправи някак си да не те дразни и да "останеш" на далавера. = Примерно: На времето от подобен инцидент от гражданската му ми дадоха 200 лв., а аз за 90 го оправих. ;)  

Успех и не се коркай!!! Поправимо е и даже според мен ще ти останат някакви пари!! Мога ориентировъчно да те насоча, за да ти излезе по-евтино, ако си от София, но само ориентировъчно, защото инфото ми е от преди 20 години!!!

преди 35 минути, Joss Bomon написа:

Най-тънко ще ти излезе, ако сам си опънеш ламарината и бронята.

Това много ми харесва като решение!!! Ударът не е фрапиращ, т.е. възможно е @LeoWyatt, ако си сръчен да си на "пълна далавера", т.е. въпреки "изскочилия" кит! 

Успех!  

преди 3 часа, Joss Bomon написа:

Цената за такъв модел варира от 2000 до 6000лв.

Струва ли дадеш 600 лева за ремонт на ола която струва 2000?

Всеки с предпочитанията си но за мен е нерантабилно.

преди 53 минути, Bubbles написа:

Струва ли дадеш 600 лева за ремонт на ола която струва 2000?

Всеки с предпочитанията си но за мен е нерантабилно.

Той вече е взел пари от застраховател за ремонта и няма да дава, а търси вариант да му останат пари от получените.

А дали си струва да се дават пари за ремонт на кола която струва 2000лв. ..., много хора ще предпочетат да си ремонтират наличната кола, на която и знаят проблемите, вместо да влизат в дългове за пари и покупка на "котка в чувал"... За да си стигнал до там, да караш кола за 2000лв., значи нямаш възможност за по-скъпа, която пък няма никаква гаранция, че ще е по-здрава... Има много коли за до 2000лв., които са погребали милиони по-нови и по-скъпи от тях, още се движат и са технически изправни.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.