Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Kernel Power - 41 , проблем с компютъра - екрана става черен и забива

Featured Replies

Здравейте , имам настолен компютър със следните характеристики от подписа . От няколко дни компютъра ми след няколко часа игра ми прави проблеми . Изключва се монитора (no signal) , звука от играта или нещо друго спира , вентилаторите на видео картата полудяват и това е . Докато не го рестартирам от копчето не се оправя . Следях температурите преди да крашне , в нормите са (62 градуса на картата и 59 на процесора) . В Event Viewer ми дава грешка Kernel Power - 41 - The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly . Досега проблеми не съм имал от поне 3-4 години . Пробвах да махна extension кабелите на GPU-то + CPU-то (бели кабели) , намалих овърклока на рамта от 3066 над 3000mhz (пак крашна) . Сега пробвам на 2933 mhz . Сложих най-новите драйвъри на всичко . Направих едновременно стрес тест на процесора както и видео картата . Изобщо не крашнаха за 30 минути натоварени на 100% . Тествах рамта с memtest - никакъв пробвам при натоварване на 100% . Махнах овърклока на видео картата и даже намалих boost clock , memory speed и какво ли още не по нея . Пак крашва . Започвам да си мисля , че проблема идва или от захранването (а уж нищо не крашва при стрес тестовете) , от дъното или случайно да е кабела на захранването от разклонителя към компютъра . Друго не се сещам . Направо съм полудял . Никога не съм срещам подобно нещо ! Изчетох може би 50-100 теми в гугъл и редит за този проблем . Преди да крашне в Event Viewer не дава никакви ерори . Почвам да си мисля , че е от някой windows update . Попринцип изобщо не ги инсталирам и то само ако е когато изключвам компютъра и повече не мога да отлагам ъпдейта . Ако е от значение използвам windows 11 Pro , Версия - 23H2 , OS Build - 22631.3880. Дали тези 500 вата захранване на EVGA  80 Plus е малко за тази конфигурация . Ама ми е странно . В гугъл го дават , че е достатъчно . Някой да помага . 

Untitled.png

преди 11 минути, Митко Стефанов написа:

Здравейте , имам настолен компютър със следните характеристики от подписа . От няколко дни компютъра ми след няколко часа игра ми прави проблеми . Изключва се монитора (no signal) , звука от играта или нещо друго спира , вентилаторите на видео картата полудяват и това е . Докато не го рестартирам от копчето не се оправя . Следях температурите преди да крашне , в нормите са (62 градуса на картата и 59 на процесора) . В Event Viewer ми дава грешка Kernel Power - 41 - The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly . Досега проблеми не съм имал от поне 3-4 години . Пробвах да махна extension кабелите на GPU-то + CPU-то (бели кабели) , намалих овърклока на рамта от 3066 над 3000mhz (пак крашна) . Сега пробвам на 2933 mhz . Сложих най-новите драйвъри на всичко . Направих едновременно стрес тест на процесора както и видео картата . Изобщо не крашнаха за 30 минути натоварени на 100% . Тествах рамта с memtest - никакъв пробвам при натоварване на 100% . Махнах овърклока на видео картата и даже намалих boost clock , memory speed и какво ли още не по нея . Пак крашва . Започвам да си мисля , че проблема идва или от захранването (а уж нищо не крашва при стрес тестовете) , от дъното или случайно да е кабела на захранването от разклонителя към компютъра . Друго не се сещам . Направо съм полудял . Никога не съм срещам подобно нещо ! Изчетох може би 50-100 теми в гугъл и редит за този проблем . Преди да крашне в Event Viewer не дава никакви ерори . Почвам да си мисля , че е от някой windows update . Попринцип изобщо не ги инсталирам и то само ако е когато изключвам компютъра и повече не мога да отлагам ъпдейта . Ако е от значение използвам windows 11 Pro , Версия - 23H2 , OS Build - 22631.3880. Дали тези 500 вата захранване на EVGA  80 Plus е малко за тази конфигурация . Ама ми е странно . В гугъл го дават , че е достатъчно . Някой да помага . 

Untitled.png

Пробвай със други кабели сата за данни и тествай дали пак ще има проблеми.

• Автор
току-що, vlado1985 написа:

Пробвай със други кабели сата за данни и тествай дали пак ще има проблеми.

Хмм , може ли да е от SATA кабелите ? Ползвам ССД за Уиндолс и HDD за другите файлове . Поръчах ново захранване 750W 80+ Bronze (така или иначе е добре за напред като ъпгрейдвам) . 

преди 17 минути, Митко Стефанов написа:

Хмм , може ли да е от SATA кабелите ? Ползвам ССД за Уиндолс и HDD за другите файлове . Поръчах ново захранване 750W 80+ Bronze (така или иначе е добре за напред като ъпгрейдвам) . 

Да може пиша ти го защото и при мен до преди няколко месеца ми се случваше на ден по няколко пъти да ми замръзне системата и да покаже син екран. И след като смених сата за данни проблема изчезна напълно най добре си вземи сата за данни със щипки 5лв е.

• Автор
преди 53 минути, vlado1985 написа:

Да може пиша ти го защото и при мен до преди няколко месеца ми се случваше на ден по няколко пъти да ми замръзне системата и да покаже син екран. И след като смених сата за данни проблема изчезна напълно най добре си вземи сата за данни със щипки 5лв е.

Само , че при мене не излиза син екран . Утре ще мина през магазинчето и ще взема 2 кабела (за ssd-то и hdd-то ) . 

Направо изключи HDD и виж как е без него. Ресетни биос и го обнови, ако има нов ъпдейт, след което задай оптимизирани фабрични настройки. Активирай единствено XMP профил, а настройката на напрежението остави на Auto. Върни фабричните настройки и на видеото. Задай като план на захранването "висока производителност" ако е на друг.

Пуска ли сканиране на системните файлове с sfc /scannow ?  Ако проблема е софтуерен, може да се реши с тази поправка.

• Автор
преди 12 минути, Joss Bomon написа:

Направо изключи HDD и виж как е без него. Ресетни биос и го обнови, ако има нов ъпдейт, след което задай оптимизирани фабрични настройки. Активирай единствено XMP профил, а настройката на напрежението остави на Auto. Върни фабричните настройки и на видеото. Задай като план на захранването "висока производителност" ако е на друг.

Пуска ли сканиране на системните файлове с sfc /scannow ?  

Интересното е , че не ми дава син екран BSOD . Директно се изключва монитора , дава no signal и вентилаторите на видео картата започват да въртят на 100% . Съмнявам се да е от видео картата . Тествах я на стрес тест , натоварена на 100% с около 75-76 максимална температура . Премахнал съм драйвърите и съм сложил най-новите . Правил съм сканиране на системните файлове със sfc /scannow , Пак крашва . Плана е на висока производителност . В момента ще качвам най-новата версия на биоса , макар , че преди 1 година го обновявах . Би трябвало утре или другиден да дойде новото DeepCool 750D вата 80+ Bronze захранване , 2 нови SATA кабела и даже съм взел нов кабел за захранването . Откъде да знае човек от какво е ... Даже ще сменя разклонителя :D

• Автор
преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Тази карта черпи 120W макс при пиков товар и всякакво захранване ще се справи с нея. Нова ли си я купувал? Нейниия биос да не е моднат?

image.png.e2f94304643e7e2bc5d1e37fbd584b5e.png

Нова е купувана . На картата нищо й няма (поне според мене) . Ъпгрейднал съм до 8.02 версия на биоса на дъното (най-новата версия) . Ресетнах даже CMOS-а . Почистих целия компютър . Не беше толкова мръсен . Тествам в момента с 2933mhz рамта да видим (1.24V по дефалт май беше толкова , преди я бях настроил на 1.35V)  . Интересното е , че понякога е един път на 4-5 часа , понякога са 3-4 пъти . Надявам се само да не е дъното . 

преди 1 час, Митко Стефанов написа:

Тествам в момента с 2933mhz рамта да видим (1.24V по дефалт май беше толкова , преди я бях настроил на 1.35V) 

Този модел има варианти на 2400, 2666, 3000, 3200, 3333, 3600 и са на 1.35V. Ако няма да активираш XMP остави всичко на Auto. 

Пробвал ли си да изчистиш драйвера на видеото с DDU и да инсталираш по-стар?

• Автор
преди 1 час, Joss Bomon написа:

Този модел има варианти на 2400, 2666, 3000, 3200, 3333, 3600 и са на 1.35V. Ако няма да активираш XMP остави всичко на Auto. 

Дава ми опцията даже на 2933 Mhz . Обаче преди малко пак крашна компютъра . Направо започва да ми писва . GPU-то беше на 65 градуса , 50% натоварена и около 72W използва . Сега ще деинсталирам с DDU драйвъра и ще сложа някой стар ... 

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Махнах драйвъра с DDU и windows автоматично инсталира някакъв от преди 1-2 години 456.71 версия . Преди бях с 560.70 версия . Сега ще пробвам няколко часа с този драйвър . Махнах DP кабела и сложих HDMI кабел . 

• Автор
на 24.07.2024 г. в 15:53, Joss Bomon написа:

Да чукам на дърво днес изобщо не ми е крашвал компютъра . Чак не мога да повярвам . Може би наистина е било от драйвъра на видеото . Е , поне ще се сдобия с ново захранване , макар и не толкова планирано :D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.