Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

съвет за AMD Athlon базирана конфигурация

Featured Replies

Здравйте, съфорумци

какво ще ми предложите за до 750-800 $ (ок. 1200 лв.) с АМД основа и подлежащо на лек овърклок ( без да се прекалява)

много ще съм ви благодарен, че ми се запали главата тези дни

Mонитора включен ли е в бюджета? За какво ще се ползва машината?

• Автор

една хубава 17-ка TFT мисля, че мога да включа

а целите - музика, DVD, малко игри на не най-висока резолзюция

и по възможност да има хубава звукова карта

Jetway M2GTA AM2 - 74$

Sempron64 3000+ BOX AM2 - 67$

2x512MB SuperT DDR2 667 - 2х70=140$

Hitachi 200GB SATA II - 87$

Jetway 7300GT 256MB DDR2 - 85$

Foxconn 3GTH001, FSP 400W - 78$

Samsung SM-740N - 258$

KBD+Mouse - 15$

Общо - 804$ ~ 1240лв.

Ако вземеш 350W захранване цената ще падне с още 10-15 долара.

Lyudmil е дал подходящ модел LCD монитор за 400лв, аз ще добавя още два:

Sony SDM-HS75DB - 410лв - цък

Philips 170A7FS - 380лв - цък

За дъно добавям следните:

MSI K9N Neo-F, nForce 550, AM2, DDR2, PCI Express, SB7.1, Lan1000, Serial ATA Raid - 145лв

EPOX MF4 Ultra, nForce4, AM2, DDR2, PCIexpress, SB7.1, Lan1000, ATA133, SerialATA Raid - 165лв

За процесора, паметта и харда се съгласявам :yanim:

Foxconn 3GTH001, FSP 400W - 78$

Това го заменям с ATX PowerSupply, 400W Fortron ATX-400PNF, Silent, 120mm - 75лв

и слагам видеокарта MP 7300GT 256 DDR3/ZALMAN PCIE - 195лв cool.gif

Редактирано от myd (преглед на промените)

myd, само че с посочените от теб дъно и видеокарта ще понадхвърли бюджета от 800$. Къде са 115лв. за дъно, къде 150 или 165. Видеото също е с 60лв. по-скъпо. Кутията която съм дал е с FSP захранване и ако си купи само захранването ще има да се чуди къде да го монтира. :P

myd, само че с посочените от теб дъно и видеокарта ще понадхвърли бюджета от 800$. Къде са 115лв. за дъно, къде 150 или 165. Видеото също е с 60лв. по-скъпо. Кутията която съм дал е с FSP захранване и ако си купи само захранването ще има да се чуди къде да го монтира. :no-no:

Еми по-скъпи са, ама е добре да са дадат малко повече средства за хубаво дъно - основата на компа и най-важната част :P

Видеокартата е убиец просто и си заслужава също парите, бачка на сериозно завишени честоти, като без проблем задминава стандартна 7600GS, има супер охлаждане и още потенциал за клок ;)

Като цяло паричната граница се надхвърля, но може да се икономиса някой лев с по-малък хард и едно 350W Fortron захранване ще стигне според мен засега cool.gif

Еми по-скъпи са, ама е добре да са дадат малко повече средства за хубаво дъно - основата на компа и най-важната част :wors:

Видеокартата е убиец просто и си заслужава също парите, бачка на сериозно завишени честоти, като без проблем задминава стандартна 7600GS, има супер охлаждане и още потенциал за клок :wors:

Като цяло паричната граница се надхвърля, но може да се икономиса някой лев с по-малък хард и едно 350W Fortron захранване ще стигне според мен засега cool.gif

Прав си, стига да ги има човек. ;) И аз бих си взел сега една 7600GS AGP ама като нЕма кинти ще си карам със старата 6600. То ако тръгнеш така "айде още малко отгоре" и като нищо може да стигнеш до една конфигурация с Athlon 3500+(примерно) 300GB хард и 7600GS DDR3. То където 800$ там и 900. ;)

Прав си, стига да ги има човек. :clap: И аз бих си взел сега една 7600GS AGP ама като нЕма кинти ще си карам със старата 6600. То ако тръгнеш така "айде още малко отгоре" и като нищо може да стигнеш до една конфигурация с Athlon 3500+(примерно) 300GB хард и 7600GS DDR3. То където 800$ там и 900. :clap:

Да, така е, но с дънната платка не е хубаво да се правят компромиси, както и със захранването де :clap:

Да, така е, но с дънната платка не е хубаво да се правят компромиси, както и със захранването де ;)

:) Вярно,че с дъното не бива да се правят компромиси ( то с кое ли е добре ?) Но ,също така е вярно ,че потребителят си е определил таван в цената и моли да му помогнат да се вмести в тази (неговата ) цена , а не в нещо ,което е с 100 -200 $ отгоре. В този случай съветът на Людмил е перфектен - все ми се струва ,че и той знае кои са по-добрите ( и по-скъпите ) части и вероятно не би му струвало усилието да събере нещо за 2000 лв. ( след като са му поискали да бъде за 1500 ) и да е доволен,че е "дал съвет" - нищо че не отговаря на критериите . ;)

Lyudmil е прав. За мен това е конфигорацията за тези пари!

За дъното има статия в в-к"Компютри" и там казват, че е едно от най-добрите за тези пари.Дъното е с NF4 и има доста добри характеристики(не е SLI, но може чрез моднати драйвери да се направи 8х+8х)

Само дето не виждам DVD(още 70-80 лв)

Редактирано от STABILAR (преглед на промените)

100 -200 $ отгоре

Разликата е max 100 лева, които се компенсират веднага с по-малък хард и 350W марково захранване вместо 400 ватово :)

Разликата не е 300лв, някой може да я изкара 1000лв накрая, елката и цък, цък biggrin.gif

Например Philips-а е с 20лв по-евтин, MSI-то с 30лв по-скъпо, един хард 120, 160GB ще подреди разликата във видеокартите.

Дал съм ги като добавка към конфигурацията на Lyudmil, с цел да направя избора по-разнообразен ...

Да се обадя и аз като "черна станция", преди десетина дена продадох на клиент поредната подобна кутия на FoxConn, много ми харесват, мислех си, че съм единствения от Сливен и изобщо от малкото, които ги предлагат и ми е приятно да срещна е ефир единомишленици като Людмил в избора на кутия и захранване :) Отлична оферта/предложение за ПС.

п.п. Дъната на FoxConn а и всичките им продукти са с отлично качество, но в България не са популярни, все още.

Разликата е max 100 лева, които се компенсират веднага с по-малък хард и 350W марково захранване вместо 400 ватово :)

Говоря по-принцип - щом като някой е казал таван,значи си е направил сметката ( всеки знае,че компютър + монитор за 3000 лв. е по-добър от същото ,но за 1500 лв. напр.) - защото се получава едно надприказване,което няма накрая почти нищо общо с темата - или въпроса опира до това колко човека трябват ,за да се даде съвет за нов компютър или ъпгрейд на стария-

Един, който да реши и да пусне темата.

14 да споделят подобни изживявания и как ъпгрейда е можело да бъде направен по-добре.

7 да ни предупредят колко е опасно и ненужно да се прави ъпгрейд точно сега.

Още 7 да посочат граматическите грешки в съобщенията на предишните седем, и да се оплачат защо три са написани на латиница.

Петима да се заядат с предишните седем.

Шестима да започнат да спорят дали се смени процесор или видеокарта и кога ъпгрейда си заслужава парите.

50% да се заяждат с останалите 50% затова, че сменят процесор без да отвият бушоните, да изключат захранването и без предпазни ръкавици и ботуши с гумени подметки .

15 които работят в индустрията за асемблиране на компютри и които да посочат правилният термин.

19 да посочат, че форумът е за компютри а не е за ъпгрейди и да предложат преместване на темата.

11 да защитят темата като посочат връзката между процесорите и ъпгрейдите.

50 човека да спорят дали AMD или INTEL процесори са по-ефективни цена/производителност.

1 да рекламира своя последен ъпгрейд и след около 53 безмислени поста да попита как да тунингова биоса, че да отчита софтуера вярно честотата и температурите.

17 да се сберат в неизвестна кръчма, без право да идват други хора, където обсъждат смяната на точно определен вид процесор

Петима да напишат че напускат форума заради тази пошла тема за ъпгрейда.

Четирима да им кажат: "Ами вие колко пъти си тръгвахте досега?".

13 да кажат: "Ползвай търсачката".

Това съм го взел от друг форум и съм го попригодил към нашите условия .

Общо взето - не смятам ,че е нужно да се получават такива ( като описаната ) ситуация ,като естествено съм попресилил нещата .

Като Ензюперикс братче мило обади се, искам да поясня, че зад търговското име Foxconn стои Hon-Hai Precision Industry от Тайван.Обнадеждаващо звучи, че захранванията Foxconn имат одобрението на Intel да храни пентиум системи.При един бъдещ разчета на нещата това може да се има в предвид.

Поздрави

;) Нека и аз по този начин да вмъкна ,че добрите думи отнасям към кутиите , но не и към дъната носещи името Foxconn - (става въпрос за Интелските дъна и то на всичкото отгоре с чипсет на Интел -915 ) - такова не бих пожелал или препоръчал на никого . :)

СПАМ, подобни постове ще бъдат трити!

iovi

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.