Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

В търсене на добър 75-инчов телевизор.

Featured Replies

Ще купувам скоро телевизор. Иска ми се да е 4K с по добро опресняване на картината. Поне 100Hz. Спрял съм се на два модела и се чудя кой да взема.

LG 75QNED813RE или PHILIPS 75PUS8818. Моля за вашето мнение или някое по добро предложение за подобна сума?

Разрешен от Станислав Панайотов

преди 6 минути, цър-вул написа:

Ако ще е Philips, по-добре някое китайче - TCL или нещо подобно

Не нещо подобно, а точно TCL. Преди 10-12 дена мярнах някъде 75-ца за около 1300 лв

Аз съм много голям фен на Филипс и бих избрал Филипс-а. Но процесора, който е P5 го имам и на моя телевизор, но на 60Hz 65 инча и се справя доста добре без накъсвания. Не знам обаче на 120Hz дали ще се справи така добре, както при мен. 

От Филипс имат по-мощен процесор P5 Pro, който обаче са вкарали в OLED моделите си, които са доста по-скъпи. Така че, колкото и да съм фен на Филипс, с текущия процесор P5 големия диагонал и високото опресняване е напълно възможно да оснанеш разочарован.

преди 39 минути, plmen88 написа:

От Филипс имат по-мощен процесор P5 Pro, който обаче са вкарали в OLED моделите си, които са доста по-скъпи. Така че, колкото и да съм фен на Филипс, с текущия процесор P5 големия диагонал и високото опресняване е напълно възможно да оснанеш разочарован.

преди 54 минути, plmen88 написа:

Аз съм много голям фен на Филипс и бих избрал Филипс-а. Но процесора, който е P5 го имам и на моя телевизор, но на 60Hz 65 инча и се справя доста добре без накъсвания. Не знам обаче на 120Hz дали ще се справи така добре, както при мен. 

Тези 100+херца ще се получат само при HDMI сигнал от компютър, едва ли ще е от значение какъв е процесора.

преди 5 минути, Raze написа:

Тези 100+херца ще се получат само при HDMI сигнал от компютър, едва ли ще е от значение какъв е процесора.

Смяташ, че дори и да се плаща за най-скъпата телевизия на нашия пазар, доставчика няма да предложи 100+ херца опресняване? Телевизора няма ли автоматично да преекспонира опресняването в по-високо?

преди 23 минути, plmen88 написа:

Смяташ, че дори и да се плаща за най-скъпата телевизия на нашия пазар, доставчика няма да предложи 100+ херца опресняване? Телевизора няма ли автоматично да преекспонира опресняването в по-високо?

Какво разбираш под 100 херца и правиш ли разлика между телевизия, която реално е 50 Hz, опресняване на панела и рекламираните еди колко си Hz true motion и подобни технологии?

преди 7 минути, Raze написа:

Какво разбираш под 100 херца и правиш ли разлика между телевизия, която реално е 50 Hz, опресняване на панела

Разбирам високо опресняване за нашите телевизионни стандарти и преекспориране на опресняването чрез телевизора, в частност процесора на телевизора. 

преди 6 часа, Станислав Панайотов написа:

Ще купувам скоро телевизор. Иска ми се да е 4K с по добро опресняване на картината. Поне 100Hz. Спрял съм се на два модела и се чудя кой да взема.

LG 75QNED813RE или PHILIPS 75PUS8818. Моля за вашето мнение или някое по добро предложение за подобна сума?

Бих избрал LG,ето това е по новия модел:https://www.emag.bg/televizor-lg-qned-75-195-sm-smart-4k-ultra-hd-100-hz-klas-e-model-2024-75qned85t3c/pd/DSDC9PYBM/

преди 9 часа, plmen88 написа:

Разбирам високо опресняване за нашите телевизионни стандарти и преекспориране на опресняването чрез телевизора, в частност процесора на телевизора. 

Няма доставчици или телевизионен сигнал, който да е 100 херца. Ако панела позволява 100+ херца опресняване (обикновено са 120, моя ОЛЕД ТВ е с 120 херцов панел), това може да се постигне при свързване на HDMI към компютър, с подходящ кабел и видеокарта. През всичко останало ще ползва 50-60 херца, дори в ютуб клипове или филми няма с повече от 60 кадъра. Интерполацията и вкарване на допълнителни кадри, като тези където рекламират 200, 300 и така нататък херцове е нещо съвсем различно и няма връзка с опресняването на панела.

преди 21 часа, Станислав Панайотов написа:

Ще купувам скоро телевизор. Иска ми се да е 4K с по добро опресняване на картината. Поне 100Hz.

Хайде да ни обясниш какви херцове ти трябват, ама честно и точно, като и за деца да го разберат.

• Автор
  • Решение

Благодаря за съветите! Купих този: LG 75QNED863RE

Едвам се събра в комби-то. Наложи ни се да резнем леко кашона с едни 25 см.

преди 48 минути, Станислав Панайотов написа:

Купих този: LG 75QNED863RE

Като го разучиш, пиши дали картината насича при 100 херца настройка на телевизора и съдържание 4К.

Панела позволява опресняване до 120 херца

74.5" LG 75QNED866RE - Specifications (displayspecifications.com)

Дали може да се активира при друг сигнал, освен през HDMI с подходящ кабел и хардуер не се знае, принципно не.

• Автор

Мисля, че "коня" е хубав. Сина ще си го кара, монтира и включва. Благодаря на всички Ви още веднъж, за отделеното време и мнение по въпроса.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.