Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво е ненадеждното в отключването на "iPad с iCloud байпас (отключен)" ? (iPad Pro 12,9 " 1gen А1652)

Featured Replies

Здравейте !

Устройството е iPad Pro 12,9 ", 1gen, модел А1652, wi-fi + cellular, 128 Gb
https://support.apple.com/bg-bg/112024

В обявата е отбелязано "ipada е с icloud байпас. (отключен)"
Наистина си е отключен, има достъп до фабричните приложения, Настройките ...
Операционната система е Версия 16.7.9

Смених му часовата зона на София, България ...
Safari си работи, гледат се клипове в ЮТюб и разни други функционалности.
Това са първоначалните проби. 
Наглед работи без пречки.
Свързване с моя iCloud още не съм правил и "моите" графични приложения още не съм инсталирал

Та, какви са рисковете ?
Може ли / трябва ли да се нулира, да се върне към фабричните настройки ?
Може ли да го свържа с моя iCloud, който е създаден от друг iPad ?
Ще мога ли да си инсталирам няколко графични приложения (програми за рисуване) ?

Моля за съвет, мнение, линкове или формулировки на въпроси към Гугъл !

Предварително Ви благодаря !

В обявата е отбелязано "ipada е с icloud байпас. (отключен)" - няма такова животно! 

• Автор
преди 1 час, Емил Костов написа:

В обявата е отбелязано "ipada е с icloud байпас. (отключен)" - няма такова животно! 

Благодаря !
Някак е отключен.
В понеделник ще разбера подробности.
Междувременно Гугъл каза :
https://www.google.com/search?q=icloud+байпас&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Като че ли има такава програма iCloud Bypass ...

преди 6 минути, Недко написа:

Благодаря !
Някак е отключен.
В понеделник ще разбера подробности.
Междувременно Гугъл каза :
https://www.google.com/search?q=icloud+байпас&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Като че ли има такава програма iCloud Bypass ...

Cloud Bypass ... такова животно няма! 

• Автор

Значи може и да не е програма, а просто някакво действие, записано с главна буква

• Автор

Същественото в случая е,
че (най-вероятно) устройството си остава асоциирано към стария си Apple ID
който за новия потребител е неизвестен
и най-вероятно няма да позволи да се инсталират графични приложения (за рисуване).
Нещо такова май има, макар и да не е животно ....

Пак ще се пита утре - понеделник, като отвори обекта на продавача

преди 44 минути, Недко написа:

Същественото в случая е,
че (най-вероятно) устройството си остава асоциирано към стария си Apple ID
който за новия потребител е неизвестен
и най-вероятно няма да позволи да се инсталират графични приложения (за рисуване).
Нещо такова май има, макар и да не е животно ....

Пак ще се пита утре - понеделник, като отвори обекта на продавача

В такъв случай вариантите са или утре като посетиш продавача той да премахне стария акаунт на епъл или направо да му го върнеш. Принципно не е оферта да се купуват огризки на старо освен ако не се вземат лично от последния собсвеник който пред теб да премахне стария акаунт.
Етествено имаш и варианта да потърсиш услугите на някой който знае как се отключват тия неща, но и с тях трябва да внимаваш, че не се знае кй колко е кадърен. :)

Гледам пишеш за приложения за графики, какъв точно е зора да е ябълка таблета?

• Автор
преди 10 часа, Bubbles написа:

В такъв случай вариантите са или утре като посетиш продавача той да премахне стария акаунт на епъл или направо да му го върнеш. 
.............................................
Гледам пишеш за приложения за графики, какъв точно е зора да е ябълка таблета?

Писахме си, говорихме ... човека каза да си инсталирам приложенията с моя Apple ID,
който съм създал на другия iPad ... Пречки нямало ...
Зорът да е ябълка таблета ... Заради старата слава на марката, че това са КомпютриТЕ за предпечат,
и е създател на таблета, май ...
А реално, защото не знам другите как се справят и кои са марките и моделите.
Мяркат ми се Lenovo, DELL ...други разни ... може да има и Huawei и Xiaomi ... не съм проучвал какво могат ...

преди 6 часа, Недко написа:

Зорът да е ябълка таблета ... Заради старата слава на марката, че това са КомпютриТЕ за предпечат,
и е създател на таблета, май ...

Да, може да се каже, че Apple са създателите на таблета - до колкото MessagePad-а за Newton платформата е таблет....

преди 6 часа, Недко написа:

А реално, защото не знам другите как се справят и кои са марките и моделите.
Мяркат ми се Lenovo, DELL ...други разни ... може да има и Huawei и Xiaomi ... не съм проучвал какво могат ...

Зависи, какви/кои приложения се ползват.

ПС: Художниците с които аз работя, ползват графични таблети - все пак това са устройства създадени специално за целта

• Автор
преди 18 минути, teo-glavata написа:

ПС: Художниците с които аз работя, ползват графични таблети - все пак това са устройства създадени специално за целта

Вързани с кабели за компютър и друг дисплей ли ?
Имам такъв, XP Pen 15,6 ", с екран, не е само дъска.

Но искам и напълно независимо устройство, за работа навън ... 
Досега имах 10,5 ", с черта на екрана, и смяната на дисплея струва повече от новата придобивка (която е без дефекти),
280 срещу 265 лв (и доставки отделно)

По времето на iPad 1 има ли други аналози ?
Аз го видях на живо 2010 г. 

преди 1 час, Недко написа:

Вързани с кабели за компютър и друг дисплей ли ?
Имам такъв, XP Pen 15,6 ", с екран, не е само дъска.

Кабелите, отдавна са в музея - синия зъб си върши работата

Но искам и напълно независимо устройство, за работа навън ... 

Да, разбирам те, но все пак кои приложения ползваш за рисуване - едва ли правиш същинския prepress/imposing на таблета.  Иначе, за "навън" - 17 инчовия лаптоп и графичния таблет - вие, художниците, и без това ходите с туристически раници :) 

По времето на iPad 1 има ли други аналози ?

Почти по същото време (някъде септември 2010), корейците изкараха Galaxy Tab (7 инчовия), но като характеристики отстъпваше на Apple.  В момента борбата не е на хардуерния фронт, а на софтуерния - все пак са две коренно различни екосистеми. Но юнаците от Adobe са се заселили и на двете планети :) 

ПС: Аз ползвам едно евтино Wacom Intuos S Bluetooth, но не съм художник - ползвам го основно за "прекопиране" на графики във вектори

• Автор
преди 48 минути, teo-glavata написа:

кои приложения ползваш за рисуване - едва ли правиш същинския prepress/imposing на таблета.  Иначе, за "навън" - 17 инчовия лаптоп и графичния таблет - вие, художниците, и без това ходите с туристически раници :) 

SketchBook беше едното, и още 2-3 от най-рейтинговите безплатни в AppStore. Работата не е поръчкова, а да речем, авторска, портретни скици с едноцветен или многоцветен контур, тук-там някое петно за фон, някой ефект, капки, препръсквания, преливки и др. Или авторски композиции, за по-късна продажба или изложба.
Може и с дигитален акварелен пълнеж ... нещо в техниката на Алфонс Муха - ар нуво от началото на ХХ век. Или японските гравюри - "Вълната" на Хокусай и разни подобни с фигурки в кимона.
Или Мило Манара - италианец, още работи. Нещо около комикса, но отпреди него.
Туристическите раници в момента не са за моя случай. Или, ако ги има са пълни с друго.
Разкарвам майка ми по лекарски кабинети и разни институции. Уплътняване на чакането по пейки в коридори, (понякога с часове) и в колата по паркинги ...

:offtopic_s:

преди 10 минути, Недко написа:

нещо в техниката на Алфонс Муха

Преди около 100 години :) се бях захванал да векторизирам "Танцът" - так и не завърших "проекта" - хвърлих се към Троянската дърворезба, че по лесно се монетизира

:beer:

• 2 седмици по-късно...

Не знам докъде си стигнал, но огризки втора ръка се купуват само с  документи. Та даже и да има забравени пароли да можеш да се свържеш с съпорта и да ти го отключат.

• Автор
на 30.08.2024 г. в 23:21, Gift написа:

Не знам докъде си стигнал, но огризки втора ръка се купуват само с  документи. Та даже и да има забравени пароли да можеш да се свържеш с съпорта и да ти го отключат.

Цената е много съблазнителна и достъпна за този размер iPad - 265 лв.
Може да е заради закбравена парола от последния собственик, 
или за малка повреда в lightning - порта (сякаш двете издутинки на корпуса около порта са ъгли на правоъгълник, и някаква оригинална част е сменена с мъъничко по-дебела от друг по-дебел модел) ...
.........
Преди малко дойде ред да инсталирам приложения от AppStore

Прие моя AppleID и парола и ме пусна да инсталирам. Към 2 нови страници с по 30 иконки (нови приложения) вече се появиха ...
Наглед работи без проблем.

• 11 месеца по-късно...
  • Автор
на 19.08.2024 г. в 20:31, teo-glavata написа:

кои приложения ползваш за рисуване - едва ли правиш същинския prepress/imposing на таблета.

Procreate изглежда е най-богато, мощно и масово
................
Вчера в една обява видях обяснение какъв е риска при въпросния байпас.
Не трябва да се връщат заводските настройки, споменаваше се и iTunes ... за да не се заключи.
Ъпдейтите на iOs / iPadOs не са проблем, идват си, инсталират се и iPad-а си работи ... 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.