Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Странен проблем с гърлото

Featured Replies

Здравейте,

От известно време има един неприятен проблем. През деня, докато съм прав или седнал, нямам оплаквания. Но, когато легна, започва следното: малко след лягането, започва едно неприятно свирене при издишване, особено в края на издишването. Все едно, че някаква котка ми мяука в гърлото. Неприятно е и ми пречи на съня. Иначе, нямам други проблеми - не кашлям, нямам сополи, дишам нормално (е, имам чувството, че гърлото ми е много леко раздразнено). Не е рефлукс, не получавам някакъв неприятен вкус. Просто, се образува някаква малка храчка, но много гъста, която понякога успявам да глътна и мяукането да спре за няколко минути, до образуването на нова (а, явно, докато съм изправен, храчката се стича надолу и не пречи). Сякаш, въздухът преминава покрай нея и от това е свистенето, т.е. мяукането. Имам чувството, че проблемът е някъде към гълтача.

Разбира се, вероятно ще отида на лекар. Но, понеже имам много неприятен опит с родната медицина (която де факто е най-примитивен шаманизъм), а самият аз съм некомпетентен, може ли да изкажете някакво предположение? Просто да имам някаква насока, да сравня с това, което евентуално ще ми каже лекарят... Освен това, като им гледам приема, по-читавите УНГ са свободни след около месец, ще ми се да предприема по-рано някаво лечение...

преди 24 минути, Sargon III написа:

Разбира се, вероятно ще отида на лекар.

Ако си с наднормено тегло, ще ти каже да отслабнеш. Ако не си, ще ти каже да спреш цигарите. Ако не си пушач, ще ти каже, че е от алкохола... от мазните храни, кожата на пилето, солта, захарта, не спортуваш достатъчно или изобщо, имаш алергия, стреса ти е в повече, възглавницата ти не е ергономична... и т. н. и т. н.

Отиваш на лекар, правят ти се изследвания, ако трябва и снимка, ако има инфекция ще се види, ако е нещо друго - дава ти се направление за специалист - примерно пулмолог.

преди 12 часа, Joss Bomon написа:

Ако си с наднормено тегло, ще ти каже да отслабнеш. Ако не си, ще ти каже да спреш цигарите. Ако не си пушач, ще ти каже, че е от алкохола... от мазните храни, кожата на пилето, солта, захарта, не спортуваш достатъчно или изобщо, имаш алергия, стреса ти е в повече, възглавницата ти не е ергономична... и т. н. и т. н.

На мой близък даже му препоръчват каква вода да пие! Ако не пие изворна "Бачково", а пие изворна "Девин" ще чувства тежест в стомаха. 😆

• 4 седмици по-късно...
на 29.08.2024 г. в 22:12, Sargon III написа:

Здравейте,

От известно време има един неприятен проблем. През деня, докато съм прав или седнал, нямам оплаквания. Но, когато легна, започва следното: малко след лягането, започва едно неприятно свирене при издишване, особено в края на издишването. Все едно, че някаква котка ми мяука в гърлото. Неприятно е и ми пречи на съня. Иначе, нямам други проблеми - не кашлям, нямам сополи, дишам нормално (е, имам чувството, че гърлото ми е много леко раздразнено). Не е рефлукс, не получавам някакъв неприятен вкус. Просто, се образува някаква малка храчка, но много гъста, която понякога успявам да глътна и мяукането да спре за няколко минути, до образуването на нова (а, явно, докато съм изправен, храчката се стича надолу и не пречи). Сякаш, въздухът преминава покрай нея и от това е свистенето, т.е. мяукането. Имам чувството, че проблемът е някъде към гълтача.

Разбира се, вероятно ще отида на лекар. Но, понеже имам много неприятен опит с родната медицина (която де факто е най-примитивен шаманизъм), а самият аз съм некомпетентен, може ли да изкажете някакво предположение? Просто да имам някаква насока, да сравня с това, което евентуално ще ми каже лекарят... Освен това, като им гледам приема, по-читавите УНГ са свободни след около месец, ще ми се да предприема по-рано някаво лечение...

В крайна сметка, ходихте ли на лекар? Какъв се оказа проблемът ви?

• 1 месец по-късно...
  • Автор
на 25.09.2024 г. в 21:24, tivelak983 написа:

В крайна сметка, ходихте ли на лекар? Какъв се оказа проблемът ви?

Не отидох на лекар. Позакрепих се някак, свиренето понамаля. Усещам, че проблемът още го има, но сега дразни много по-малко. За сметка на това, започна да ме боли кръста, долу вдясно.

Както някога каза един възрастен, препатил човек: "Хемороидите ме накараха да забравя за ревматизма.".

на 29.08.2024 г. в 22:12, Sargon III написа:

: малко след лягането, започва едно неприятно свирене при издишване, особено в края на издишването.

Дишането е свързано с белите дробове. Възможно е тези хрипове да са в следствие на възпаление на алергична основа. Това може да се провокира както от пушене, така и от приема на определени храни, които действат възпалително на дробовете като например млечните продукти, които образуват слуз, а също така белите дробове могат да се възпалят и от силни аромати като препарати, прахове за пране, парфюми, и дори домашен прах. А също така и от домашни любимци  - кучета, котки, птици и т.н.

• Автор
на 16.11.2024 г. в 9:37, Solly написа:

Дишането е свързано с белите дробове. Възможно е тези хрипове да са в следствие на възпаление на алергична основа. Това може да се провокира както от пушене, така и от приема на определени храни, които действат възпалително на дробовете като например млечните продукти, които образуват слуз, а също така белите дробове могат да се възпалят и от силни аромати като препарати, прахове за пране, парфюми, и дори домашен прах. А също така и от домашни любимци  - кучета, котки, птици и т.н.

Благодаря, сега-засега се позакрепих.

• 4 седмици по-късно...
на 20.11.2024 г. в 21:17, Sargon III написа:

Благодаря, сега-засега се позакрепих.

Може и от синузит да се получи.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.