Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Помощ за SSF машинка

Featured Replies

преди 54 минути, Колев 74 написа:

Това какво е?

Каквото трябва в отговор на питането на автора.

:offtopic_s:

Хайде стига ....поне в подобни теми

Видях файла - mp4/h.265/HEVC е. С 4-то поколение ЦПУ и HD4xxx графика не мога в момента да пробвам в момента, но с И5 7хххх/630 графика си върви гладко, като товара на ЦПУ варира от 33 до 58%

ПС: Дискретното видео е забранено - за пробата. Windows 7

преди 2 минути, teo-glavata написа:

:offtopic_s:

Хайде стига ....поне в подобни теми

Видях файла - mp4/h.265/HEVC е. С 4-то поколение ЦПУ и HD4xxx графика не мога в момента да пробвам в момента, но с И5 7хххх/630 графика си върви гладко, като товара на ЦПУ варира от 33 до 58%

ПС: Дискретното видео е забранено - за пробата. Windows 7

Нормално, вграденото видео на 7 поколение intel поддържа 4К h265. По-старите не или поддържат частично, за 6 поколение мисля  също някои поддържаха, трябва да се потърси. Поддържа се и от вграденото Zen видео.

преди 3 часа, parmobil написа:

Обаче внучето и праща клипчета правени с GoPro

Абе що не накараш младежа да конвертира/прекодира, преди да го праща на баба си, дето изобщо ня е еня, дали е 4,5,6,7 К видеото? Щом има GoPro, едва ли компа му е от балканската войа

• Автор
току-що, teo-glavata написа:

Абе що не накараш младежа да конвертира/прекодира, преди да го праща на баба си, дето изобщо ня е еня, дали е 4,5,6,7 К видеото? Щом има GoPro, едва ли компа му е от балканската войа

E, нали иска да е най-по-по- high

преди 4 минути, parmobil написа:

Clipboard_09-03-2024_01.jpg

На това ако можеш да му сложиш една видеокарта 1030 ще може да декодира видеото. Втора употреба трябва да има за по 50-60 лева, само ако ти трябва low profile може да е малко по-сложно и скъпо.

• Автор
преди 45 минути, Raze написа:

На това ако можеш да му сложиш една видеокарта 1030 ще може да декодира видеото. Втора употреба трябва да има за по 50-60 лева, само ако ти трябва low profile може да е малко по-сложно и скъпо.

За морално остаряла машина не си заслужава времето и разправите. Ще я сменям, пък ако ще да се разчуе. 

Ето едно предложение от мен с чисто нови компоненти. Само трябва да си го сглобиш сам, че кутията я намирам в само в този магазин.

1.https://desktop.bg/desktop_cases-in_win-in_win_bq696_black?utm_source=pazaruvaj&utm_campaign=pazaruvaj&utm_medium=cpc

2.https://www.vario.bg/amd-ryzen-5-pro-4650g-100-100000143mpk

3.https://www.vario.bg/asrock-b550m-itx-ac-90-mxbd40-a0uayz

4.https://www.vario.bg/corsair-vengeance-lpx-dimm-kit-16gb-cmk16gx4m2d3600c16

5.https://www.vario.bg/kingston-kc3000-pcie-4-0-nvme-ssd-512gb-skc3000s-512g

Общо - 720лв.

Ако искаш да запълниш бюджета до 800лв, може да вземеш 1тб ссд, 32гб рам или да смениш боксовото охлаждане, което не трябва да е по-високо от 54мм.

преди 13 часа, parmobil написа:

За морално остаряла машина не си заслужава времето и разправите. Ще я сменям, пък ако ще да се разчуе. 

Имаш пари (и нямаш акъл) - угаждаш си!!!

На майка ми доскоро и носех снимки „на хартия“ - ти се занимаваш с глупости.

Да питам - за андроид бокс мислил ли си?

преди 22 часа, parmobil написа:

На майка ми и харизах DELL OPTIPLEX 7010 преди време и си го ползва с кеф и удоволствие. Сърфира, гледа филми и толкоз. Обаче внучето и праща клипчета правени с GoPro и машинката се изнемогва.

Не, че не може, но няма да й е особено комфортно на жената.

• Автор
преди 7 часа, jhoro написа:

Имаш пари (и нямаш акъл) - угаждаш си!!!

На майка ми доскоро и носех снимки „на хартия“ - ти се занимаваш с глупости.

Аз умен телевизор съм и купил, дето подкарва без проблем клиповете. В него съм забол и машинката. Ама с очилата и дето са с лупи като шишета, как да се завира да бучи флашки?

Господа, благодаря за предложенията! Или ще е първото HP на Joss, или един DELL, който ми хвана окото. И двата са с Intel UHD Graphics 630, та малко съм ези-тура.

едит Що никой не ме поправи, че пишa SSF вместо SFF? Егати приятелите 🤣

преди 11 минути, parmobil написа:

как да се завира да бучи флашки?

Много лесно, изкарваш един USB удължител, можеш и някой hub да монтираш към него някъде покрай телевизора, за да е по-лесно и да го залепиш/завинтиш, може да има и готови решения.

По чуждите сайтове излизат варианти, не мога да намеря по нашите само

Amazon.com : mountable usb hub

преди 2 часа, Raze написа:
преди 3 часа, parmobil написа:

Аз умен телевизор съм и купил, дето подкарва без проблем клиповете. В него съм забол и машинката. Ама с очилата и дето са с лупи като шишета, как да се завира да бучи флашки?

Много лесно, изкарваш един USB удължител, можеш и някой hub да монтираш към него някъде покрай телевизора, за да е по-лесно и да го залепиш/завинтиш, може да има и готови решения.

По чуждите сайтове излизат варианти, не мога да намеря по нашите само

Amazon.com : mountable usb hub

Такъв удължител (кабел с мъжко женско USB) ми хартисаха два, от безжичните клавиатури. Не може да няма във физическите магазини.

""Що никой не ме поправи, че пишa SSF вместо SFF? Егати приятелите ""

Joss още във вторият си пост те е "поправил", но и ти явно като мен не четеш внимателно. Спри се на този модел, който ти е предложил Joss. При мен го има(на клиент) и точно на него инсталирвах Win 11, когато ти писах в темата.

В кутията, чудесна изработка и работи перфектно машинката. Ще останеш много доволен. Удължителен кабел, за който се споменава в последните постове има почти навред да се продава - около 50-60 см и струва - 2-3 лева.

• 4 седмици по-късно...

Здравейте. Проблемът в темата очевидно е решен, та ще я използвам, ако може, и аз за едно питане. Наскоро си взех Dell 3050 SFF с i5-7500, 8GB, 512GB SSD, W11 Pro. Всичко точно, но шума от машинката ми се струва малко по-силен отколкото трябва. Въпросът е дали може да се замени охладителя на процесора с някой по-тих? Или ако има някое друго решение? Благодаря предварително.

Като гледам вътре частите са като на лаптоп, така че ако не е правена профилактика да се разглоби основно, почисти охладителя и смени термопастата е добре да се направи. Ако и това не помогне, по модела търсиш охладител и го сменяш.

То машината уж е реновирана, но срещнах отзиви, че смяната на охладителя не е толкова лесна. Иначе бях се се насочил към Alpine 12 LP, но не мога да го намеря никъде в България.

преди 3 часа, The Lone Star написа:

Здравейте. Проблемът в темата очевидно е решен, та ще я използвам, ако може, и аз за едно питане. Наскоро си взех Dell 3050 SFF с i5-7500, 8GB, 512GB SSD, W11 Pro. Всичко точно, но шума от машинката ми се струва малко по-силен отколкото трябва. Въпросът е дали може да се замени охладителя на процесора с някой по-тих? Или ако има някое друго решение? Благодаря предварително.

Всички ъпдейти и драйвери дали са инсталирани?

Предполагам, че са инсталирани. От фирмата дойде с инсталиран W11 Pro. Преди 2-3 дни също мина някакъв ъпдейт на ОС.

Да не се разбере погрешно. Машината не е шумна, но бях свикнал с предишната, която беше почти безшумна та може и да съм се разглезил.

Вече не е при мен компютъра, но по спомен охладителя беше Alpine 12.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.