Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Падат цените на колите втора ръка

Featured Replies

Цените на старите коли може да паднат от 2007 г., каза Росен Иванов от НАП. С влизането ни в ЕС купуването на кола от Германия няма да се брои за внос. Ако българин си купи автомобил от германец, който е по-стар от 6 месеца и е минал над 6000 км, ДДС въобще няма да се плаща. А ако колата се внася и продава от автокъща, данък ще се начислява, но това ще зависи от цената на автомобила и в масовия случай ще е многократно по-малък от плащания сега на границата. Така около 200 млн. лева може да влязат по-малко в хазната и да останат в ръцете на хората и автокъщите. В другите страни от ЕС липсата на ДДС за старите коли се компенсира с много сериозни екотакси, каза Иванов. Те достигат до размера на ДДС за нов автомобил, но все още не е ясно какво е предвидило нашето екоминистерство. От 2007 г., ако българин си купи нова кола в Германия и си я докара, ще трябва в 14-дневен срок да подаде декларация и сам да си внесе 20% ДДС в хазната. Промяна има и при колите на лизинг. Догодина целият ДДС ще трябва да се плаща наведнъж с взимане на ключовете на колата. Така първата вноска по лизинга на колата ще бъде поне 20% от стойността й. Сега ДДС-то се плаща на части при всяка вноска на лизинга.

Източник:Стандарт

Цените едва ли ще паднат на старите автомобили !

Просто понятието стари,ще се тълкува по друг начин ! Задължително ще бъде автомобила втора ръка, да има сертификат Euro 4,което ще значи,че т.н."стар" автомобил,няма да е толкова стар,съответно ще е и скъп !

Втора ръка/т.е. вече трета ръка/ коли,ще поскъпнат на вътрешният пазар,съответно и частите за тях !

Така,че ще си прехвърляме тук,таратайките,още доста време !

В броя на "24часа" от миналата събота пък загл. страница беше точно обратната-поскъпване с 20% заради всевъзможни екоограничения, екостандарти за внесените автомобили и екотакси.Нима мислите, че бълг.чиновник няма да измисли някой нов данък, за да съдере някоя и друга кожа?

От друга страна, някакви ограничения за внос на стари коли трябва да има-вече сме се превърнали в автоморга на Европа.Всеки собственик на автомобил ІІ ръка може да си направи справка за колата си в mobile.de и да прецени що за кола кара и за колко е внесена отвън,респективно какво е състоянието и.

Нима мислите, че бълг.чиновник няма да измисли някой нов данък, за да съдере някоя и друга кожа?

Ще измисли 100%, убеден съм, освен ако няма натиск от ЕС.

• Автор

И в последния брой на 168 часа пише обратното,да им се чудиш на кое да вярваш.

По новините снощи казаха , че би трябвало да поскъпнат , защото сега стандарта е нисък и колите (новите) се продават с 10-15% занижение в цените , а след влизането ни в ЕС ще ни сравняват със тамушния стандарт и ще се премахнат тия 10-15% ,а с това се очаква и поскъпване на употребяваните коли .

А кажи сега на кой да вярваш ?

Редактирано от Dobrqka (преглед на промените)

Обикновено, по план скица ни сполита лошото. Така че въпроса, кое е вярно, аз залагам на поскъпването на автомобилите, без да съм ял боб. Ако съм ял боб, мога и цената да позная на дадена марка. cool.gif

Как може да очаквате поскъпване, когато колите ще ги внасяме от същите места?

Че няма да поскъпнат няма, въпроса е с колко ще поевтинеят.

• Автор

В новите членки е въведена такса внос която варира в порядъка на 400-800 евро за кола.Незнаем наште убавци в парламента какво ни готвят...

А бре хора!! Помислете малко! angry.gif Не Ви ли прави впечатление , че скъпите коли в България се карат с чужди/ Германски / регистрационни номира. След 01.01.07г. отивам на запад и си копувам кола от някоя стана и няма да и сменям регистрацията. Ще си я карам с пълномощно с чуждия номер иникой не може да ми каже нищо. Има и друг номер но не го казвам. cool.gif

Дано паднат цените, аз нарочно отложих купуването на кола.

В новите членки е въведена такса внос която варира в порядъка на 400-800 евро за кола.Незнаем наште убавци в парламента какво ни готвят...

Според мен нищо хубаво не ни готвят.Пак ще направят нещата така за да има уловка в цялата работа.Но аз лично ще се радвам да поевтинеят колите но както казват руснаците "поживя па видим"

• Автор
А бре хора!! Помислете малко! angry.gif Не Ви ли прави впечатление , че скъпите коли в България се карат с чужди/ Германски / регистрационни номира. След 01.01.07г. отивам на запад и си копувам кола от някоя стана и няма да и сменям регистрацията. Ще си я карам с пълномощно с чуждия номер иникой не може да ми каже нищо. Има и друг номер но не го казвам. cool.gif

Казва се временен внос.Има си и лоши страни,на всеки 6 месеца се прави новоизнос.Тоест ходи се до най-близката граница,колата излиза и после влиза.Заслужава си за някои много скъпи коли на които държавата иска да одере собствениците с няколко десетки хиляди лева.

Да, наистина много паднаха цените на колите!

Дали да не помисля и аз за една количка, но ще поизчакам малко,

дано да паднат още, това може само да ни радва!

Току-виж, всички сме подкарали по едно - Ауди А6. ;)

Да, наистина много паднаха цените на колите!

Дали да не помисля и аз за една количка, но ще поизчакам малко,

дано да паднат още, това може само да ни радва!

Току-виж, всички сме подкарали по едно - Ауди А6. ;)

Е хайде, убеди ме, че цените са паднали.Точно месец обикалях автоборсите в Пловдив и забелязах точно обратното.Автотърговците също не знаят какво да очакват и залагат на сигурното, като не свалят цени, а дори ги завишават.Ти къде видя коли с намалени цени- отивам да си взема.

Е хайде, убеди ме, че цените са паднали.Точно месец обикалях автоборсите в Пловдив и забелязах точно обратното.Автотърговците също не знаят какво да очакват и залагат на сигурното, като не свалят цени, а дори ги завишават.Ти къде видя коли с намалени цени- отивам да си взема.

Е, как всички видяха тази тенденция, а само ти - НЕ?!

Като обикаляш автосалоните, естествено, че ще ти се виждат скъпички!

Там хората си слагат по 1 000 лв на бройка! ;)

Мен ако питате по-добре да поскъпнат.

Защо ли? Защото не мисля, че всеки пикльо трябва да кара таратайка за по 2000 лв. Определено сме автоморгата на Европа. Само Русия и Ирак ни конкурират по този фактор. Определено трябва да сложат солени глоби и тяхната цел е не да вкарат някои лев в хазната, а да те разубедят да си купиш кола. Даже ако ме питате трябва да забранят вноса на стари коли - така е в Македония, Гърция, Сърбия и тн. Колата не е за всеки - нито имаме инфраструктура, нито държавата може да си позволи милиони(милярди направо) левове да изтичат извън страната. В Гърция данъкът за 3 литрова кола е 300%. Кой тъпак ще си купи толкова голяма кола. Например един Мерцедес от 85г, който по принцип струва 5 бона, там ще трябва да платиш 20. Ама за 15 ще си купя чисто нова Форд фиеста. Ми по-добре да си купя новата кола я. Пък и другите данъци, застраховки и такси излизат по-евтино. Пък и няма такива щайги по улиците като у нас. Така че определено мисля че трябва да поскъпнат!

Вносът на стари коли - по-евтин, все пак

6_4b9c.jpgМинистерството на финансите не обмисля нова форма на облагане, която да компенсира отпадането на ДДС за вноса на употребявани коли. Това съобщи пред Дарик радио заместник-министърът на финансите Георги Кадиев.

По разчети на министерството загубите от промяната ще са между 180 и 200 млн. лв, а общите загуби за бюджета от ДДС през следващата година ще са 400-450 млн. лв. Георги Кадиев уточни, че различните варианти за компенсиране на липсата на ДДС за старите коли са извън данъчната политика и компетенциите на Министерството на финансите. Такива варианти биха могли да бъдат увеличена цена при регистриране на автомобила в КАТ или увеличени екотакси. Кадиев даде за пример Полша, където след падането на ДДС за употребяваните коли са били увеличени таксите за регистрация в КАТ, но цената е останала далеч от размера на отпадналия данък. Местните власти съобщиха за бум на вноса на стари коли в Полша след присъединяването й към ЕС. Междувременно председателят на Съюза на вносителите на автомобили в България Стоян Желев заяви пред Дарик, че новите коли от 1 януари ще поскъпнат.

Мен ако питате по-добре да поскъпнат.

Защо ли? Защото не мисля, че всеки пикльо трябва да кара таратайка за по 2000 лв. Определено сме автоморгата на Европа....

Много се надявам колите да поевтинеят!

Мисля, че това зависи и от всички нас. Ако се създаде обществена нагласа и очакване за поевтиняване, ще е по-трудно за управляващите да ни поднесат поредното разочарование.

Нека да има поне едно добро нещо, свързано с влизането в ЕС!

Ако съм със средни доходи , това не значи че съм пикльо, който не заслужава да се вози в собствена кола.

Не вярвам да паднат цените просто един данък ще се смени с друг

Просто няма начин държавата да загуби такива серионзи суми от вноса на коли

Ще споделя мнението на тези които казват, че цените не са спаднали за сега а напротив нарастнали.От около два месеца ги следя усилено и тенденцията която виждам е нагоре не надолу.

Точно преди 2 дена вкарах кола от Германия. Много се колебах дали да я докарам или да я оставя при приятели в Германия и да отида да си я взема след нова година. Но говорих с един, който има 30 години стаж като митничар и ми каза, че няма никакви шансове да поевтинеят. Ако един данък отпадне ще сложат друг. А и в Гърция нищо че вече са в европейския съюз още си имат ДДС.

Я помислете трезво колко коли се вкарват годишно? Държавата би ли се лишила от тези приходи? И още нещо - дайте ми пример за държава, в която животът е поевтинял след влизането й в европейския съюз?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.